Jump to content
GoForit

AURIS 2.0 d4d

Recommended Posts

Pozdrav svima sa raskrsca Zvezdare,Vracara i Vozdovca,

 

Upravo sam postao vlasnik Aurisa 2.0 d4d iz 2008., vozilo je u korektnom stanju obzirom da je u 6toj godini exploatacije, enterijer je u potpunosti ocuvan, karoserija spolja ima par ogrebotima (uobicajnih za BGD parkinge), odrzavano u ovlascenom servisu, preslo 43.000 km., kupljeno od prvog vlasnika, garazirano (meni izgleda mazeno i pazeno).

Auris mi se svideo od momenta pojave na trzistu i pored supruginog Yarisa iz 2003. postaje punopravni clan porodice.

Prvi utisci u voznji - vise od ocekivanog (za predjenih cca 500 km),prostora i napred i pozadi,"most" izmedju prednjih sedista kao iz SF filmova (ovo je subjektivno, ali ........), menjac 6 brzina na dohvatu ruke, klasicna parking kocnica, potrosnja ...... za sada zmurim :) i uzivam u 300 Nm obrtnog momenta.Cisto da nije sve po PSu, metlice brisaca u jako losem stanju (mrljaju i brljaju), zimskih guma nema kao ni patosnica.

Eto toliko od mene za pocetak,a planova uvek ima ........tu su i dve fotografije (bice ih vise u narednom periodu).

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

:tcswelcome:

Dobar Auris, metlice brisača imaš NWB kod Tria ili neke od ovih jeftinijih varijanti koje uglavnom stavljaju, a patosnice Lavauto npr... ako hoćeš gumene tipske (trebalo bi da imaju i za tebe)

Podeli ovaj post


Link to post

Sjajno izgleda. Dobrodosao...kao sto rece Milos, nemas problem ni za jedan deo sto si naveo...ni skupo ni tesko naci :)

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodosao, nisi pogresio u odabiru automobila... neka te lepo sluzi uz mnogo predjenih km :)

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala svima na upućenim dobrodošlicama, iskrenim željama, podršci da nisam pogrešio u izboru vozila kao i prvim sugestijama.

Jos jedan veliki pozdrav svim članovima TCSa.

Podeli ovaj post


Link to post

:tcswelcome:

 

 

 

Odličan izbor, ali u početku obrati pažnju na potrošnju ulja u motoru i menjaču... Potrošnja goriva će te možda iznenaditi, jer 6-a brzina radi posao kako treba. ;) Moguće da će prijatelj pustiti na prodaju set zimskih guma sa čeličnim felnama, sutra ću se raspitati šta je i kako pa ti puštam PM. Patosnice možeđ naći u hipermarketima (Tempo, Metro,...) po različitim cenama tipa od 1000-8000 din.

Podeli ovaj post


Link to post

Danas sam u MAGu promenio gumice na brisacima (ugradjenu su originalne Toyotine), zvao sam i Trio motors u NSu (njihove NWB sa metlicama su cca 6 k rsd). Sutra poslovno putujem do NSa (put sam dogovorio tek veceras), pa cu kod njih pogledati i patosnice (u Lav autu imaji tipske za Aurisa od kaucuka cca 4.5 k rsd - originalne T. su oko 6 k rsd, cekaju se par dana).

Obzirom da je zima na izmaku, a kod mene su celicne felne sa letnjim gumama, rado bih pazario aluminjumske felne i eventualno koretne zimske gume (razmisljam i o nekim novim all season gumama).

Prethodno vozilo sam prodao sa celicnim felnama i zimskim gumama (covek je imao svoje letnje), ostale su mi al. felne (15") sa letnjim gumama, Xcar link i originalni krovni nosaci.

Cinjenica da sam se max. finansijski "istegao" za kupovinu Aurisa, pre daljeg ulaganja u "new family member-a",moracu malo vise da se angazujem i oko prodaje gorepomenutih "tragova proslosti".

O potrosnji ulja ovog motora sam citao na raznim forumima (za menjac nisam imao nikakav info),u svakom slucaju obraticu paznju na ove dve cinjenice,

Motor 1.4 mi se ucinio malo anemican (probao sam kolegin 2009.), za grad je sasvim OK......ali ...i pored svega tu je 2.0 sa svim prednostima i manama.

Podeli ovaj post


Link to post

Super si prošao za brisače, a patosnice vidi šta još ima pa uzimaj ;)

a koji ti je prošli auto ?

Izmenjeno od Miloš CTS

Podeli ovaj post


Link to post

3 godine sam vozio Modusa 1.5 dci.

Nadjoh danas u NSu i patosnice (tipske 4.2 K rsd.).

Ponudise mi i multimedijalni uredjaj (originalna prica-nisu znali cenu,), na fotografijama izgleda odlicno.

 

Dobio sam i kontakt, ako nekoga zanima ( i za druge Toyotine modele)

 

 

 

Sta reci ..... ?

Podeli ovaj post


Link to post

hm... znam da su se uglavnom valjali kinezi koji odgovaraju fabričkim dimenzijama plejera

Podeli ovaj post


Link to post

Biće da je tako, sinoć sam napravio kontakt.........još uvek nemam nikakvu povratnu informaciju.

U principu, meni bi trebalo nesto poput Xcar linka ili music boxa, ali kako stvari stoje ........ za toyotu ništa :( (za sada).

Podeli ovaj post


Link to post

Proveri jos jednom, mislim da postoji xcae link za Toyotu.

Podeli ovaj post


Link to post

Lik od koga sam kupio XCL za Modusa , nema nista za Auris. Nadam se da cu nesto pronaci na netu.

Od "multimedijalnog" nema ni traga ni glasa.

Podeli ovaj post


Link to post

Jel nije tajna koliko su te izašle metlice originalne u MAG-u?

 

Mislim da ćeš muku mučiti sa bilo čim vezano za muziku na Aurisu. Ja sam nešto istraživao vezano za generalno ozvučenje i mogućnosti kada izađem iz garancije i sve se svodi na neke kineze manje više a o poboljšanju kvaliteta ozvučenja, ako te to interesuje uopšte, mrka kapa sa fabričkim radiom koji je poprilična kanta ;)

Podeli ovaj post


Link to post

Nije tajna, samo su kod mene menjane gumice na brisacima, koliko se secam sve me je kostalo nesto oko 4.5\6 k rsd sa ugradnjom.Kod Mijaljevica su 4.2 i ne naplacuje ugradnju (nisam imao vremena da odem do njega, isao sam na neki put).

Sto se tice muzike,odustao sam bas zbog Kineza.Ovlascveni nisu puno zaintresovani za ovaj segment, jedino ugradnja BTa i to je to.

PS: brisaci brisu "kao na autobusu", jeste skuplja opcija, ali i ne toliko. Na yarisu su mi trajali preko 2.5 godine, samo ih zimi treba paziti.

Podeli ovaj post


Link to post

Pa i meni je potrebna samo zamena gumica. Ne ceo brisač pa zato i pitam. Hvala na informaciji. Što se tiče muzike situacija je takva šta da se radi.

Podeli ovaj post


Link to post

Hmmm ovo mi se sviđa! Ali kako bi to nabudžio estetski u Aurisa to bi već bio poduhvat...

Podeli ovaj post


Link to post

I ja mislim da bi to tesko islo sa uklapanjem u enterijer, toyota je u tom pogledu totalno zatvorena.

Yaris koji vozi supruga ima umesto CDa kasetofon (sol paket iz 2003). Pokusavao sam za nju da nadjem neki komercijalni CD koji bi se adekvatno usemplovao u tablu, ali mrka kapa (mozda bi i moglo, uz neke konvektore, adaptere i slicne stvarcice ....... gomila preduslova koji me teraju da odustanem u startu).

 

bomwollen: Nema na cemu (u prvom trenutku sam razumeo da me pitas za metlice :)).

Podeli ovaj post


Link to post

Mislim pazi sve može da se uradi ali bi izgubio ko zna koliko vremena dok bi našao adekvatno rešenje kako to da uklopiš u Aurisa. Čekam da mi prođe garancija pa ću onda tek da mislim o tome pošto sa ovim fabričkim radiom mogu da slušam jutarnji program na radiju Beograd :) a do tada se nadam da ću videti od nekog neko rešenje :ph34r:

Podeli ovaj post


Link to post

20t1af4.jpg

 

Slično rešenje imam kod sebe u E12 Corolli

evo link sa ebay-a gde se prodaje

Izmenjeno od Miloš CTS

Podeli ovaj post


Link to post

×