Jump to content
Rookie

Polovni Aygo

Recommended Posts

Moja lepša polovina želi da vozi Aygo, pa merkamo jedan takav. 1.0, manuelni ili automatik ? Vidim da ovde gde sam ja (Frankfurt) ima poprilično automatika, pa me zanima kako se ponašaju? Gledamo neko 2006/2007, sa predjenih 50-70k

 

Svaka pomoć je dobrodošla :)

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošao na TCS forum. Aygo je pouzdan kao i svaka Toyota , bez obzira što se radi o malom automobilu. Što se tiče automatika u pitanju je koliko znam tzv. robotizovani menjač. Nemaš nikakvih problema. Moj ti je savet kupovina od prvog vlasnika i da je održavan sve vreme u ovlašćenom servisu. Obrati pažnju na farove da li propoštaju vodu(vlagu) . Hvata se kondez sa unutrašnje strane fara. To bi bila jedina zamerka što se tiče Aygoa.

Podeli ovaj post


Link to post

Manuelac pod obavezno, nikako MMT, to nije spakovala kako valja..a za manuelca je set kvacilo oko 100 evra u EXEDY, i ne boli te glava oko cudljivosti menjaca..

Podeli ovaj post


Link to post

Hteo si reci, nije Japanac?

nema veze sa japanom, a jedino sto ima veze sa toyotom je bedz, deli istu platformu i motor sa C1 i peugeotom 107 a pravi se mislim u poljskoj {nisam najsigurniji ali tako negde}

Peugeot_107_Toyota_Aygo_Citroen_C1.jpg

 

http://www.autoexpre...t-107citroen-c1

Podeli ovaj post


Link to post

Za sličnu ili istu cenu se prodaje i Yaris druge generacije, koji je ozbiljniji auto od AYGO-a... Još je bolja opcija Yaris prve generacije sa japanskim 1.3 (2NZ, nikako 2SZ) motorom ili još bolje 1.5 ( tzv. TS sa 106 konja i vrhunskim menjačem). Opet, ako gledaš nešto novije, gledaj samo da nije 1.0 sa tri cilindra... dodatni info - kod Yarisa II generacije (od 2006) postoje 1.0 i sa 4 i sa 3 cilindra i razlika je na prvi pogled uočljiva. Takođe, Yaris prve i druge generacije sa 1.4 D-4D su odlični sa malo mana. I tu možemo ići u detalje, ali otom-potom.

 

Ako si i dalje za AYGO-a, nikako automatik!!!

Podeli ovaj post


Link to post

×