Jump to content
Spig

Toyota Auris 1,3 style

Recommended Posts

Danas sam posebno obratio pažnju na obrtaje i brzinu. Pri 90km u 6. brzini je 2500 o/min, što je bilo i na početku. Pri brzini od 100km/h u 6. brzini obrtomer pokazuje cca 2800o/min a u početku 3000o/min.

Još jedna stvar koja se dešava. Ostalo mi je 20km do pumpe, svratio sam na jednu pumpu i sipao za 1000din. Lampica za gorivo koja se inače pali na 40tak km do pumpe se ugasila tek posle 10tak km a na displeju je i dalje pokazivo 20km do pumpe i počeo da opada. Kada je došao do 5km stigao sam do NISove pumpe i nasuo za još 1000din i tek je onda obračunao koliko se može preći sa ukupnom količinom goriva. To se ranije nije dešavalo mada uobičajeno ne čekam tako malu km do pumpe.

Podeli ovaj post


Link to post

Za to u vezi goriva se opusti, tako je i meni. Izgleda je problem u tome sto kompjuter te manje kolicine smatra za muckanje goriva u rezervoaru i ne menja "range" :)

Podeli ovaj post


Link to post

Biće da je to u pitanju :)

Ja nemam iskustva sa novijim automobilima, vozio sam Spačeka, Bubu, Kadeta B.. Ovo je sasvim druga priča, 40 godina razlike.. Zbog toga sam i posebno obraćao pažnju na pokazatelje, brzinu, obrtaje..

Ne bi ni sada kupili novi auto nego je stigla beba pa su se prioriteti promenili. To je ustvari i njena Jota, kako je ona zove.. :)

Podeli ovaj post


Link to post

Konačno sam našao čelične felne za zimske gume. 15" 6,5J ET45. Pokušao sam da nađem 15" 6J ET39, kao što idu na Auris Terra, ali nema, bar ne polovnih.

Gume idu 195 65, najverovatnije Nokian, pošto su najbolje za suve puteve a rekao bih da je kod nas najviše takvih dana u toku zime.

Najpovoljnije u NS sam našao za 6.900/kom pa ako neko zna jeftinije neka napiše.

t1.jpg

t2.jpg

Podeli ovaj post


Link to post

Kupio sam juče gume Dunlop Winter Sport 4D, po preporuci momka iz Subexa. On mi je preporučio gume a ja bi ljudima koji su u NSu i okolini preporučio Subex. Momci poznaju materiju, vrlo su komunikativni, uljudni i profesionalni a hoće mušteriji i duvan da zamotaju :)

Nisam dobio popust, nisam član Kluba, mada mislim da bi i dobio ali mi je više odgovaralo da kupim gume na rate.

Podeli ovaj post


Link to post

×