Jump to content
TcS Promo članstvo u klubu Read more... ×
 • TcS Promo
 • Sign in to follow this  
  Milos CTS

  120. godišnjica rođenja Kiichiroa Toyode

  Recommended Posts

  Toyota će obeležiti 120. godišnjicu rođenja svog osnivača Kiichiroa Toyode (11. jun 1894. do 27. mart 1952.) serijom izložbi u kulturnim centrima i izložbenim prostorima širom Japana. Ovaj jedinstven događaj će se održati u pet objekata i prikazaće istraživački duh i kreativnost Kiichiroa Toyode na različite načine, u zavisnosti od mesta gde se održava.

   

  kiichiro.jpg

   

  Toyotin Komemorativni muzej industrije i tehnologije (u gradu Nagoji u Aiči prefekturi), koji ovih dana obeležava 20 godina postojanja, će tokom cele godine održavati izložbe o Kiichirou Toyodi. Specijalna izložba nazvana „Kiichirov san“ će biti otvorena 28. juna, a osvrće se na život i ličnost osnivača Toyote. Ova izložba će prikazati, iz perspektive proizvodnje, ideje i istraživanja Kiichira Toyode, u vremenu dok je gradio temelje japanske automobilske industrije. Ovaj muzej takođe u septembru planira turu po mestima tesno povezanim sa životom Kiichiroa Toyode, dok je za oktobar planirana druga specijalna izložba pod nazivom „Toyotina evolucija: Kiichirov san, onda i sada“.

   

  Toyotina Kuragaike komemorativna hala (U Toyota City-u, Aiči prefektura) će proširiti svoju stalnu postavu, kako bi je posvetila priči o Toyotinim korenima, a posetioci će imati priliku i da obiđu nekadašnju Kiichirovu rezidenciju, koja obično nije otvorena za javnost.

   

  Izložba koja se održava od 11. juna u Toyotinom automobilskom muzeju (u gradu Nagakute, Aiči prefektura) prikazuje automobile tesno povezane sa Kiichirom Toyodom i prenosi njegovu strast za razvojem automobila. Slična izložba, zajednički osmišljena sa Toyotinim automobilskim muzejom, je otvorena istog dana u prostoru „Mega Web“ (u Koto-ku, Tokio).

   

  Krajem decembra, Toyotin Kaikan muzej (U Toyota City-u, Aiči prefektura) će predstaviti izložbu nazvanu „Povratak Toyotinim korenima: lekcije našeg osnivača“. Ova izložba će prikazati duh proizvodnje koji su stvorili Kiichiro i drugi lideri Toyote tokom njenih početaka, kao i korene „Toyota Way“ filozofije koja se i dalje primenjuje.

   

   

  Video o Kiichirou Toyodi:

  http://www.youtube.com/watch?v=rvpq6iFrSuE

  Izvor

  Podeli ovaj post


  Link to post
 • TcS Promo
 • Sign in to follow this  

  ×