Jump to content
mahatma

Mahatma i Jazz 2008 1.4

Recommended Posts

E to. Te zajebancije. Naravno, idemo redom. Al kazem ti, kad bi uspjeo i amorte da stavim nove, verujem da bih se preporodio..

Podeli ovaj post


Link to post

OZ ...mala je razlika ali su lepse ...:)

Podeli ovaj post


Link to post

Da nisu ove mozda 4x108?

Podeli ovaj post


Link to post

Neka je sa srećom drug! Drago mi je da si našao šta si tražio. Jedina stvar koju sam mu zamerio, a vidim da si i sam primetio, kada sam ga ja probao je snaga. Da barem ima snage kao Yaris 1.3, ostalo mi se sve svidelo. Bitno je da si zadovoljan! Da te dugo i pouzdano služi!

Podeli ovaj post


Link to post

Ej hvala. I meni je to najveca zamerka. Al nije da mi je bog zna kolko slabiji od yarisa. Ima lepo rasporedjen moment. Na 3krpm je najjachi al mozes da ga razvuces i do 5, 6krpm.. Za grad ko bog. Ocas zavrsim u petoj na 2krpm i laganica. Ako nesto treba, iz 5 u 3 i pun gas :D

Jos jedna zamerka je elektronski gas, ili kako se vec zove. Mnogo je lenj. Kasni.

Podeli ovaj post


Link to post

Ma navići ćeš vremenom na taj gas. To je i na novijem Yaretu. Iznenadio sam se kad sam vozio. Bitno da si tražio prostor i našao. Dobra je Hondica. Kažu samo da se češće kvari ,ali redovno održavanje i ima da služi.  ;)

Podeli ovaj post


Link to post

Honda ce cesto kvari ?
Ili ja nisam dobro razumeo sta si napisao ...

Podeli ovaj post


Link to post

"Češće" je napisao, to je velika razlika u tumačenju

Podeli ovaj post


Link to post

Cesce u odnosu na sta ? :)
Jazz u odnosu na yarisa ? 
Ne znam nisam lepo protumacio :)

Podeli ovaj post


Link to post

Honda u odnosu na Toyotu. Mislio sam da sam bio jasan. Mahatma je imao Toyotu i sad je uzeo Hondu ,a njemu sam se obraćao. Možda nisi pročitao prijašnje postove pa nisi shvatio. No dobro, to sam mislio. Kad sam ja kupovao auto , ganjao sam Almeru ili Civica. Almera mi je bila na prvom mestu želja. Gledao 3 komada ,ali su sve bile  jako udarane i maskirane. Od Civica sam odustao kad sam ga provozao, nije mi se svidela njegova 5. brzina, a i toliko turiranje da bi povukao. Očekivao sam više od njegovih 90 konja. Ja sam vozač koji vozi u malim obrtajima. Igrom slučaja u to vreme je prijatelj prodavao Yare, a meni je već gorilo za auto jer mi posao zahteva da imam auto. Aj da probam i Yareta kojega nisam gledao jer sam planirao klasu veće auto. Oduševio sam se s njim i odma ga pazario. Nisam neko ko generalizuje stvari i favorizuje nešto svoje, uvek gledam realno. Nije loša Honda , nemoj to da shvatiš u mom komentaru, auto je extra. Kad sam bio na servisu, pitam lika koji je radio moj auto kakav je Civic, koji je bio parkiran pored mog Yareta i objasnim mu da sam ga hteo kupiti. U servisu japanskih auta sigurno imaju iskustva pa zato i pitam. Kaže mi da ako bi mogao da bira da bi uzeo mog Yareta jer je Toyota ipak Toyota. Reko , šta ti to znači, pa mi je onda pričao kako je Honda odličan auto ,ali Toyota ima manje kvarova i pouzdanija je. Samo sam to hteo da kažem. 

Podeli ovaj post


Link to post

Kako nazvati onaj fail toyote od pre 10 godina sa vvti motorima koji su salivali ulje. Isto i honda ima svoje bagove. Ono sto je pitno kod oba proizvodjaca je da je skuo kvarova nekako predvidiv, konacan i unapred poznat, a i isto tako i spisak nije velik.

Podeli ovaj post


Link to post

@matori , ajde ako ti tako kazes :)

Desavaju se kvarovi, eto konkretno mom ocu na CL9 ...ali taj kvar (sa hidraulicnim crevom) je vec bio poznat kao moguca boljka, kao sto rece mahatma, a takodje sam cuo da to Honda u evropi menja za dz ...ako je to istina onda samo u Delti izmisljaju toplu vodu, ali to je vec neka druga prica...

Hocu da kazem da se ne moze bas reci da je Honda cesce kvarljiva u odnosu na Toyotu ...po meni su podjednaki sto se tice pouzdanosti...

Podeli ovaj post


Link to post

Hmmmm...

Al ste se razmazili sa japancima, sunce vam poljubim :D

pa sad trazite dlaku u jajetu ;)

Hahahahah, dao bih vam ja svakom (da mogu) zamenski auto na par meseci, u istoj klasi, samo od 'renomitanih' evropskih proizvodjaca :D

Podeli ovaj post


Link to post

Laki ima pravo , razmaženost je to :) . Meni je brate drago da is našao šta si tražio i samo sam ti poželeo da te služi dugo i pouzdano! Napiši par reči kakva je u vožnji! Jel mekana, tvrda, kakve su kočnice, mene lično interesuje kako vuče iz malih obrtaja i kako vuče u petoj brzini. Ja sam je gledao,ali nisam je nikad vozio. Filozofija Civica mi se nije svidela jer u petoj jako slabo vuče. Voleo bi da znam kako se Jazz ponaša da imam neku soluciju danas-sutra ako mi bude trebao veći gepek. I naravno , interesuje me šta ima od opreme i jel ima bord komp, ja ga dosta koristim i kako ti troši?

Podeli ovaj post


Link to post

Mekan trenutno nije, jer treba da promenim solje i mozda jos po nesto. Kocnice odlicne. Iz malih obrtaja vuce bas lepo, na 2krpm krene, izmedju 2,5 i 3 krpm je najjaci. I sto se tice osecaja koji stvara motor, osecaj je kao da se vozi hibrid dizela i benzinca, jer mozes opusteno da saltas i preko 5,5krpm. Menjac fantastican. U petoj cesto zavrsim po gradu na 60 kmh. Piči najopustenije. Max sam ga vozio 150 i fali mu šesta jer mislim da bi imao snage. Potrošnja grad / autoput 140kmh ista...oko 7. Koji deci gore dole. Magistralu nisam vozio :D

Oprema...sve sto mi treba, osim maglenki i mp3. Ima bord komp, al yaris ima više info. Nema trenutnu, vec samo prosecnu potrosnju. Auto klima, grejaci u retrovizirima, parking senzori, komande za radio na volanu...

Podeli ovaj post


Link to post

To što opisuješ je slično kao kod Yareta. Vuče od malih obrtaja , vuče u 5. brzini. To me baš zanimalo. Kakav ti je menjač u odnosu na Yareta i kakva je zvučna izolacija u odnosu na Yareta kad voziš normalno i kad viziš preko 120?

Podeli ovaj post


Link to post

Menjac je meni na Jazzu bolji nego na Yarisu. Vrlo lagan i precizan. U koji god Yaris da sam seo menjac mi je losiji nego na Jazzu.

Zvucna izolacija mu nije jaca strana. Preko 100kmh, muzika ne moze tiho da se slusa.

Ima samo jedna interesantna stvar. Pre nedelju dana sam isao za NS, i vozio 140. Buka je bila bas osetna. Prekljuce sam radio mali servis. Filter za vazduh je bio kriminalan iako je menjan pre 10kkm. Kad sam se vracao na 140 imao sam utisak da se auto doooosta manje cuje, a nije da sam čuljio uvo da primetim, nego sam se bas iznenadio. Dal je placebo, videcu ovih dana kad ga jos malo razvucem po autoputu.

Podeli ovaj post


Link to post

Lepo. Pa što se čudiš za vazdušni filter. Ja ga uvek menjam na 10-12k mk kad radim servis. A to pre 10k km , ko zna kad je bilo. Neko to pređe za 2 god. a ja sam prošle godine prešao 25k km. Ako dugo stoji onda se više i prašine uvuče. Možda je malo i ulenjen auto pa kad ga par puta razvučeš da sagori garež u glavi lakše će raditi pa će biti i tiši. :)

Podeli ovaj post


Link to post

Lep primerak Jazz-a, cestitam mahatma.
Posto sam jedno krace vreme vozio Jazz-a, znam o kakvom se auticu radi, ja sam svojevremeno bio odusevljen. Auto skoro da nema mane, motor i menjac fantasticni. Ipak mislim da je vise namenjen za grad i magistralu nego za auto put ali po meni auto je dosta kompletniji i klasa iznad Yarisa. Mada po prostoru koji nudi, komotno se moze svrstati u nizu srednju klasu :)

 

Svaka cast jos jednom na izboru.

Podeli ovaj post


Link to post

×