Jump to content
bomwollen

Metlice i Brisači

Recommended Posts

Znam da je bilo reči već o ovoj temi ali me interusuju vaša iskustva sa brisačima tj metlicama za Aero brisače da tako kažem. Bukvalno ih ima na svakom ćošku tj pumpi ali iz iskustva na drugom autu znam da su ti isti brisači, ne svi možda, toliki krš da posle 2 meseca tj jedne jeseni možeš da ih baciš. Često se spominju Bosch i Champion. Znam da ima original metlice u Toyota centru ali me interesuje da li ima neko da preporuči gde se mogu kupiti te originalne metlice drugih proizvođača iako pretpostavljam to košta malo više. Ja sam se na proleće raspitivao i našao u jednoj prodavnici koja se nalazila u 27-og marta ali u međuvremenu se ta prodavnica i zatvorila tako da sada opet mogu da lutam jer nemam preporuku gde uzeti.

Podeli ovaj post


Link to post

Pogledaj u Auto sportu Žička 18-20 ulica. Malo su skuplji, uvek sam zadovoljan sa kvalitetom njihove robe. 

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala Piske. Još sam negde čuo da je bilo zadovoljstva sa njihovom robom.

Podeli ovaj post


Link to post

Aj i ja da se prikljucim ovoj temi.

Naime gde uzeti gumice za originalne toyotine metlice?

Preporuka za neku radnju i naravno odnos cena-kvalitet?

Podeli ovaj post


Link to post

Mislim da su originalne gumice najbolje i da najduze traju...koliko se sećam Mijaljevic je u nekom momentu bi najjeftiniji...i TCB trenutno ima neku akciju u tom smislu.

Podeli ovaj post


Link to post

U TCB su prosle godine trazili za 2 brisaca oko 70e skuplja varijanta, 40e jeftinija

Podeli ovaj post


Link to post

U martu mi je Mijaljevic trazio 4.2 k za zamenu gumica na svim brisacima kod Aurisa...ugradnja je bila gratis...u Magu negde oko 4.5/6 sa ugradnjom...sigurno ima i jeftinijih varijanti ali moja iskustva su takva...kod mene u firmi na sluzbenim vozilima stavljaju sve i svasta, preguraju jednu zimu i nakon toga brljaju do sledece jeftine kupovine ...za honde ide sve u full-u. U sustini, kod sebe nisam experimentisao sa aftermarket opcijom, a i tu sigurno ima kvalitetnih proizvoda.

Podeli ovaj post


Link to post

To na slici je jeftinija opcija. Da budem iskren originalne metlice su bile dobre 3 godine, tek posle 4 godine sam ih zamenio, tako da ipak je to super kvalitet. Posle toga sam uzeo neke bosch aero (oko 2-3k placene), nisam bio zadovoljan jer desna metlica nije lepo nalezala zbog zakrivljenosti soferke pa je brljala kraj. Onda sam iz tih metlica nekako izvadio gumu I stavio u leziste onih fabrickih. Tako je izguralo zimu ali vec na leto nije bilo ok.

Ne znam ni sam sta bih sad uzeo od metlica, ali nisu mi dobre ove sad na autu

Podeli ovaj post


Link to post

Nisi valjda bacio originalne metlice?

Kod Aurisa su trodelne i ne verujem da se mogu naći druge u solidnoj kopiji.

Secam se odgovora lika iz Centa S na moj zahtev da kupim nove metlice u momentu kada su gumice pocele da propadaju (necu preterati ako kazem da je to bilo 4/5 g. nakon kupovine), bilo je nesto u stilu " pa Toyota nema metlice kao rezervni deo, vrsi se samo zamena gumica i to je to...aludirajuci na Toyotin kvalitet ".

Sada je sigurno drugo vreme (aftermarket proizvoda na sve strane)...u svakom slucaju ja bih išao na OEM .

Podeli ovaj post


Link to post

Naravno da nisam bacio, ali gde naci neke korektne gumice za njih? :) Mada ne daje mi se 70e ;)

Podeli ovaj post


Link to post

Siguran si da su originalne 70 €? Ako te ne mrzi pozovi sutra Mijaljevica i pitaj ga za cenu...70€ deluje nadrealno i bezobrazno skupo .

Podeli ovaj post


Link to post

Kod Živka uzeh NWB (orignal) pre par godina još uvek super brišu

Podeli ovaj post


Link to post

Nalozen na njihovu akciju (tcb) sam prosle godine pitao u servisu I rekli su mi oko 3500 za one standardne metlice, a 7700 din za one plasticne koje izgledaju kao one iz prve ugradnje. Samo sam rekao hvala.

Podeli ovaj post


Link to post

Uzeo pochetkom godine u Toyoti na B. Kosi, NWB sa indikatorom dotrajalosti (ovo sa slike shto je Sale Go4it postavio, komplet metlice, ne samo gumice), samo prednje, i bili su oko 30 evra. Informativno sam pitao i za zadnji brisach(metlicu), i ne secam se tachno, al vrlo moguce da je u ukupnom zbiru i bilo neshto oko 70 e.

Kvalitetom sam zadovoljan, mada nisam imao mnogo prilike da ih archim.

Podeli ovaj post


Link to post

Uzeo si komplet metlice?

Komplet metlice za prednju šoferku

Podeli ovaj post


Link to post

Ja sam se za vikend malo raspitivao po radnjicama po bg-u. Zapravo svi prodaju sve i svašta. Ali kada se sumira sve nigde nisam našao samo gumice! Naime svuda su mi rekli "a pa to ti je veliki posao i mnogo je teško da se zamene gumice samo". Kapiram ja da je njima posao da zavaljaju ono što imaju ali baš da te prave ludim kao da to niko nikada nije radio  :)

U principu našao sam na netu jednu firmu kod nas koja navodno prodaje BOSCH original gumice. Znači samo gumice. Moram da zovem i da proverim. Meni original traju evo već 3 godine. Još uvek ok brišu i  mogu da izgiuram sa njima i ovu zimu verovatno. Ali baš 70€ koliko su TCB-u je ludilo. Svakako ispitaću bilo koju varijantu pre nego što se odlučim da dam 70€ za brisače  :D. 

Koliko sam ja gledao što se tiče same zamene nije baš jednostavna ako radiš prvi put ali ako se uzmu dobre kvalitetne tj original gumice neće biti problem oko prijanja na fabričke metlice...

Ako neko ima neki info neka podeli to sa nama.

Podeli ovaj post


Link to post

Mnogo tesko, 3 min po metlici ako si vec radio :) Da znas gumica mora da bude identicna kao original inace ces morati da improvizujes I to nece biti to. Dakle oni kanalici gde idu one metalne zice, sirina tih kanala, sirina I dubina onih kanala gde idu drzaci za metlicu. Moraju I krajevi da budu odgovarajuci tj da imaju zljeb koji sprecava da gumica izadje iz drzaca, takodje na gumici mora na kraju onih kanalica gde idu one 2 zice da bude odradjen granicnik da ne bi samo te zice ispadale.

To su neka moja iskustva iz borbe sa gumicama :)

Podeli ovaj post


Link to post

Još samo da kažeš gde si uzimao te gumice a da nisu ove za 70 evrica  :D

Lepo objašnjeno. Gledao sam na YT klip tako da mi je jasno sve što si napisao  :twothumbsup:

Podeli ovaj post


Link to post

Trenutno ne znam ni sam sta mi je tu :) Jedno vreme sam uzimao one tempo/metro za 250din 2 komada, uzmem 2 seta (4 metlice) pa ako imam vremena izvadim gumice iz njih I nakalemim to nekako u svoje kuciste, a ako nemam vremena drmnem celu I cao. Te jeftine odlicno brisu mesec dana, 2-3 meseca zadovoljavajuce, posle toga kanta.

Podeli ovaj post


Link to post

Pozdrav svima,

 

trazim da kupim nove metlice, kupio sam kao zamena originalnim aero twin A538 s za toyotu avensis T27, i nisam nesto zadovoljn kako brisu, posle godinu dana brisanja  vratio sam originalne Toyotine metlice koje sam dobro oprao od masnoce i bolje brisu nego Bosch.
Bio u toyota salonu da kupim metlice i kazu da mogu samo gume da kupim da ne prodaju metlice.

Pitanje ako neko moze da mi kaze jel moze laik da zameni i jel se isplati da kupim nove toyotine gume i dal isto vazi i za zadnje kao i za prednje oko menjanja?

 

Fala i pozdrav
 

Podeli ovaj post


Link to post

Lako se menja, nije nikakva mudrost. Imas sigurno i na youtube-u neko kratko uputstvo, ako bas zapne. Isto vazi i za zadnji. A da li se isplati...ne znam koliko ti sta kosta, a i to je vrlo subjektivna kategorija :)

Podeli ovaj post


Link to post

Menja se jako lako.

Kao alternativu, ja sam u gazelakomercu uzeo DENSO metlice identicne originalu za mog Aurisa, a unutra su gumice NWB, dakle isto ono sto toyota stavlja na automobil pri proizvodnji ili prodaje kao originalan deo.

Razlika je samo sto je cena ove metlice DENSO jednaka ceni samo gumice u toyoti :)

 

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

×