Jump to content
Zix

Lampica upozorenja na Ceci 1.6 sti

Recommended Posts

Drustvo danas mi se upalila lapica upozorenja ona sa znakom uzvicnika.Prvo sam primetio da se upali kada idem uzbrdo ili kad malo naglije krenem,gasila se posle par sekundi kada npr izadjem na ravno,ali sada gori stalno...gledao sam sva ulja,svega ima na max...ima li neko ideju sta jos moze da bude?posto me je zezao prekidac od plina dok ga nisam zamenio palio mi je i gasio neke releje,cuo sam kako cvakce,pobrljavio je prekidac...ne znam dal je to nesto poremetilo struju?

Podeli ovaj post


Link to post

Siguran da imaš dovoljno kočionog ulja!? Jesi li ga oterao na neku dizalicu, pregledao kočione cevi?

Podeli ovaj post


Link to post

Spusti ručnu bre :D

 

Što kaže Dule pregledaj kočioni sistem, zadnje doboše, pločice sva kočiona creva i tečnost. Greška ovog tipa se obično vezuju za kočioni sistem.

Podeli ovaj post


Link to post

Obichno ukazuje na podignutu ruchnu, ili manjak kochione technosti (ulja), shto moze da znachi da ga negde gubish, pa shto rekoshe drugari, pogledaj ga od ispod ako  mozesh, ili gledaj da ga parkirash, gde je beton (asfalt) bez fleka, pa kad ti prenoci auto, pogledaj ima li shta ispod (masnjikava fleka, barica i sl.). Najbanalnija  varijanta je da ti je "prekidach" za ruchnu neispravan, al sumnjam, obzirom da ti se tako 'gradacijski" jaljalo, mora da 'gubish' ulje za kochnice.

Podeli ovaj post


Link to post

Mozda je i do senzora ili struje u tom kolu...

Podeli ovaj post


Link to post

umesto uzvicnika ja procitao zvucnika, i mozgam kakvu lampicu zvucnika imas u kolima?  :win:

 

moze da bude samo mikroprekidac za rucnu nista drugo, kada nemas ulja pali se lampica za ulje.

proveri da se nije zaprljao kontakt, da nesto nije palo na njega pa pravi spoj...

Podeli ovaj post


Link to post

Xexexe nije rucna ljudi i ja bi voleo da jeste,ali imam dve lampice od rucne je kao unutar zagrade stoji (p) a ovde je (!)...znam da je vezana za obavestenje da nesto nije u redu,prosli put kada mi je gorela ta lampica i akumulator morao sam da iskesiram oko 120e da sredim alternator...ima dovoljno svih ulja,ostavio sam auto na plocnik vecerad da vidim hoce li biti nekih fleka ujutru,zavucicu se ispod,ali meni najvise ovo sve smrdi na neku elektroniku,da mi je nesto to zeznuo onaj neispravni prekidac plina jer mi je auto ludovao tada sam se prebacivao u voznji te na benzin te na plin i releji su samo cvaktali...poludeo sam... :blink:Jer sad kad vracam film nesto je oko te struje pocelo da se desava cudno...crkli su mi zadnja dva zvucnika desna oba,leva rade,na svaki pola meseca mi srkne ili stop sijalica ili pozicija,i crklo mi je osvetljenje prekidaca,morao sam sve da menjam...hmmm....samo da se ne upalim Bog'te...

Podeli ovaj post


Link to post

da li si proverio da li ima nekih gresaka u kompu?

Podeli ovaj post


Link to post

Ček,ček kako to imaš dve lampice za ručnu ??? Ovo što si opisao ukazuje na lampicu koja ti govori da su ti istrošene disk pločice između ostalog. Možda ima negde neki bug ili kontakt je zaprljan ili kratak spoj... 

Podeli ovaj post


Link to post

Iz nekog razloga sam ja utripovao da pričaš o žutoj lampici pa se ubih tražeći šta može da bude, ali pošto vidim da boja nije definisana i da pričaš o znaku uzvika koji stoji u zagradama jedino što sam ja video od toga na našim automobilima je znak koji stoji u ovom postu http://www.toyotaclub.rs/forums/topic/4531-thats-my-ride/?p=66813 da li ti se tako nešto pali ili ne? Slika bi dobro došla ukoliko nije taj znak upozorenja.

Podeli ovaj post


Link to post

Ja ne znam sto svi mozgamo tolko, Zix okaci sliku da vidimo sta ti svetli... mozda ti se upalila lampica za self destruct :P 

Podeli ovaj post


Link to post

Wewerko samo ti za..ebavaj lako je tebi kad si ubudzio drugi motor... :) Piske nisi razumeo nemam dve lampice od rucne nego jedna je od rucne a druga je ovo upozorenje o kome sam pricao,rekao sam to jel su neki od vas mislili da nisam spustio rucnu ali ne moguce je pobrkati... :) Naime nasao sam sta je u pitanju,iako je nivo ulja u kocnicama bilo na max,uspeo sam da dolijem 20g i 20g sam dolio u ulje kvacila i lampica se ugasila... :win:

Podeli ovaj post


Link to post

zezao sam se za self destruct... :D

ali uvek je lakse da se okaci slika kako bi nekome pomogli :)

Podeli ovaj post


Link to post

Da li je moguće da sam ja jedini skapirao i odmah pogodio u čemu je problem!? Dajte pivo i sve ok!  :P   :D

 

@ zix - sad prostaje da otkriješ zbog čega se to desilo, ali obavezno pregledaj kočione cevi za početak.  ;)

Podeli ovaj post


Link to post

Drugaru se to desava na elantri cilindar kvacila je propao i curka8 ulje stim da on samo doliva, posto je on jedan od onih koji idu kod majstora kad dotera cara do duvara.xD

Podeli ovaj post


Link to post

Jel bilo neke fleke na betonu @Zix?

Podeli ovaj post


Link to post

Nije bilo fleke,lezao sam ispod i koliko sam mogao da vidim na parkingu suvo je sve ali moracu za par dana put mehanicara na kanal da pretresemo sve.uvek i uradim detaljniji pregled pred zimu i na prolece da vidim jel fali nesto...Ne znam jel pravilo da je nesto crklo na kolima ako zafali 20g ulja ili moze da je nekako potroseno to ulje i da je sve ispravno?

Podeli ovaj post


Link to post

To ulje ne moze da se potrosi samo od sebe koliko ja znam, ali moze da se desi da su ti plocice pri kraju i da ti je nivo ulja opao od toga.Proveri isto creva od kocnica a mozda ti je i neka gumica na celjustima propala pa tu curka.

Podeli ovaj post


Link to post

×