Jump to content
TcS Promo članstvo u klubu Read more... ×
 • TcS Promo
 • boris014

  Znacenja imena Toyotinih vozila

  Recommended Posts

  Evo i od mene mali doprinos :)

   

  Značenje imena Toyota automobila

   

  znacenje-imena-toyota-automobila.jpeg

   

  Toyota je jedna od najuspešnijih kompanija svoje vrste u svetu. Njihova ponuda obuhvata desetak različitih modela. Evo kao su neki od njih dobili svoja imena.

  Da li ste se ikada pitali šta zapravo znače imena modela nekih automobila i odakle proizvođačima ideja za baš taj naziv? Toyota je ponudila objašnjenje za poreklo i značenje imena nekih od svojih najpoznatijih modela.

   

  AURIS

   

  toyota-2.jpeg

   

  Auris potiče od latinske reči "aurum" što znači "zlatno". U kombinaciji sa engleskom rečju "aura" što znači isto kao i kod nas - aura, to daje značenje "zlatna aura".

   

  AVENSIS

   

  toyota-3.jpeg

   

  Avensis potiče od francuske reči "advancer" što znači "napredovati". Toyota je želela time da kaže da ovaj model predstavlja napredak u odnosu na automobil koji je zamenio Avensis, a to je Carina E.

   

  YARIS

   

  toyota-4.jpeg

   

  Yaris je dobijeno stapanjem reči iz grčke mitologije i nemačkog jezika. U grčkoj mitologiji "Charis" je simobl lepote i elegancije. Toyota je "ch" zamenila sa "ya" što na nemačkom znači "da" kako bi označili rekciju evropskog tržišta na stilski dojam ovog modela.

   

  CAMRY

   

  toyota-5.jpeg

   

  Camry potiče od japanske reči "kanamuri" što znači "kruna".

   

  COROLLA

   

  toyota-6.jpeg

   

  Corolla označava prsten latica oko centralnog dela cveta. Time je Toyota želela da predstavi ovaj model kao prelepi mali porodični automobil.

   

  CELICA

   

  toyota-02.jpeg

   

  Cellica na španskom znači "nebeski" i nažalost zbog svoje velike snage i trkačkog dizajna mnogi su u ovom automobilu prerano našli svoj put do neba.

   

  SUPRA

   

  toyota-8.jpeg

   

  Supra je latinska reč koja znači "iznad", a pod time se misli da je svojim performansama daleko iznad konkurencije, kao što su Porsche 911 Turbo i Aston Martin DB7.

   

  Izvor: Autoportal.rs

  Podeli ovaj post


  Link to post
 • TcS Promo

 • ×