Jump to content
boris014

Znacenja imena Toyotinih vozila

Recommended Posts

Evo i od mene mali doprinos :)

 

Značenje imena Toyota automobila

 

znacenje-imena-toyota-automobila.jpeg

 

Toyota je jedna od najuspešnijih kompanija svoje vrste u svetu. Njihova ponuda obuhvata desetak različitih modela. Evo kao su neki od njih dobili svoja imena.

Da li ste se ikada pitali šta zapravo znače imena modela nekih automobila i odakle proizvođačima ideja za baš taj naziv? Toyota je ponudila objašnjenje za poreklo i značenje imena nekih od svojih najpoznatijih modela.

 

AURIS

 

toyota-2.jpeg

 

Auris potiče od latinske reči "aurum" što znači "zlatno". U kombinaciji sa engleskom rečju "aura" što znači isto kao i kod nas - aura, to daje značenje "zlatna aura".

 

AVENSIS

 

toyota-3.jpeg

 

Avensis potiče od francuske reči "advancer" što znači "napredovati". Toyota je želela time da kaže da ovaj model predstavlja napredak u odnosu na automobil koji je zamenio Avensis, a to je Carina E.

 

YARIS

 

toyota-4.jpeg

 

Yaris je dobijeno stapanjem reči iz grčke mitologije i nemačkog jezika. U grčkoj mitologiji "Charis" je simobl lepote i elegancije. Toyota je "ch" zamenila sa "ya" što na nemačkom znači "da" kako bi označili rekciju evropskog tržišta na stilski dojam ovog modela.

 

CAMRY

 

toyota-5.jpeg

 

Camry potiče od japanske reči "kanamuri" što znači "kruna".

 

COROLLA

 

toyota-6.jpeg

 

Corolla označava prsten latica oko centralnog dela cveta. Time je Toyota želela da predstavi ovaj model kao prelepi mali porodični automobil.

 

CELICA

 

toyota-02.jpeg

 

Cellica na španskom znači "nebeski" i nažalost zbog svoje velike snage i trkačkog dizajna mnogi su u ovom automobilu prerano našli svoj put do neba.

 

SUPRA

 

toyota-8.jpeg

 

Supra je latinska reč koja znači "iznad", a pod time se misli da je svojim performansama daleko iznad konkurencije, kao što su Porsche 911 Turbo i Aston Martin DB7.

 

Izvor: Autoportal.rs

Podeli ovaj post


Link to post

×