Jump to content
Yikwo

Izmena (Dopuna) zakona o saobracaju

Recommended Posts

@@matori a sta reci sto vec nije receno? :(  banana drzava i to ti je! al opet kad pogledas samo smo to birali....oni ce i dalje da uvode nebulozne zakone i ostale gluposti a mi cemo malo da kukamo i opet ce sve to da progutamo kao da je sve u najboljem redu kao sto je bilo i do sada

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Колико знам, ово је само нацрт, још увек... Бар ја нисам нашао званично закон, односно измене и допуне...

 

Што се тиче седишта за децу, Немачка ограничава према висини 150 цм (или 135 нисам сигуран) (и то важи за сва возила - код нас и око нас углавном не важи за аутобусе и сл.), е сад тумачење немачког закона није једноставно, брат који је тамо каже да можеш да возиш дете старије од 3 године и без посебног седишта на задњем седишту, ако обезбедиш безбедност и сигурност... Ни мени није најјаснија формулација...

Све једно ја и не знам за седишта која су декларисана преко 36кг...

 

Живи били па видели шта ће ови наши преписати....

Podeli ovaj post


Link to post

I sta sad?

Da odem do ministarstva i vrsim nuzdu ispred vrata???

Jer oni bez blama pisaju po nama.

Od rodjenja prvog deteta imam 'korpu' pa jedno, drugo, trece sediste, kopcanje u 5 tacaka, kasnije pojas od automobila...

Tako je i sa mladjim detetom. Sa 2,5 godine, oba su sama kopcala svoje pojaseve. Stvar navike.

Isli smo sa mladjim od 3 meseca u sedistu (nosiljci) do Beca, bez uobicajenih izuma tipa "napravim lezaj na zadnjem sedistu i deca spavaju"...

I, sta sad???

Sad moj klinac koji ima 10 godina i cim sedne u auto, makar i na 500m do skole kada je kisni dan, treba da stane u neko sediste, koje za njegovu kategoriju i ne postoji????

Ili treba da nekako "nabijem" dete u sediste koje mu je previse malo i uzano, bez obzira sto mu u Aurisu pojas savrseno lepo ide preko ramena ???

Ali ce bratija da uzme honorare, jer je napisala nebulozan predlog zakona, kako ona u ministarstvu, tako i NVO 'komitet' koji se predstavlja kao neka republicka institucija... (!)

 

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Izmenjeno od laki72
  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Pa kad su nepismeni i totalno nestrucni za grane u kojima predlazu i donose zakone. Ove lokalne sto znam , niko ne zna recenicu da sastave, a fakultete poupisivali i pozavrsavali preko noci. Kad im kazem i u lice, samo okrenu glavu. Bitno je da samo menjaju stranke i prate u koju ce pred izbore. Jadni smo do zla boga. Takvi nama kapu kroje. Kad bi vam ispricao kako je jedini inzenjer saobracaja u opstini dobio otkaz jer nije hteo u politiku i to mesto je ugaseno kao totalno nepotrebno, a posle poskidani znakovi jer nije niko znao kako da ih postavi. 21. vek, grad od 20k stanovnika. Ne znam, tu bi se moglo pisati i govoriti celu noc. Bezite deco napolje, jedino pametno.

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post

A jel se zna koja je sada cena registracije? Navodno je od nove godine pojeftinilo

 

Послато са SM-J500FN

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Izašao najnoviji cenovnik poreza na automobile
Umesto najavljene promene načina obračuna poreza na upotrebu vozila, koju vlasnici automobila sa motorima velike zapremine željno iščekuju, dobili smo poskupljenje i to za oko 1,5 odsto. Reč je o porezu koji se svake godina plaća i koji, pored obaveznog osiguranja, za mnoge predstavlja najkrupniji trošak pri produženju registracije vozila.
Koliko je prošle godine koštao porez na motorna vozila, a koliko sada posle poskupljenja pogledajte u tabeli koju je objavila redakcija lista SAT.
 

Kubikaza Iznos u 2016. Iznos u 2017.
do 1.150 ccm 1.220din 1.240din
1.150 – 1.300 ccm 2.370din 2.410din
1.300 – 1.600 ccm 5.240din 5.320din
1.600 – 2.000 ccm 10.740din 10.900din
2.000 – 2.500 ccm 53.070din 53.870din
2.500 – 3.000 ccm 107.550din 109.160din
preko 3.000 ccm 222.280din 225.610din

 
Prošle jeseni ministar finansija Dušan Vujović najavio je da će način obračuna biti promenje, način obračuna biti promenjen, odnosno da će se obračunavati po vrednosti a ne po kubikaži automobila. To bi, kako je najavljeno za 30 odsto pojeftinilo registraciju, ali od toga ove godine ništa, jer će se i ove godine obračunavati na isti način.

Послато са SM-J500FN

Podeli ovaj post


Link to post

Nista neocekivano,stavise bio sam siguran da ce poskupeti...Kad je u ovoj zemlji nesto uradjeno u korist gradjana.Napred u svetlu buducnost

 

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post

U sustini ne potresa me ni malo tih 160din vise. Ali me prilicno nervira to njihovo foliranje i prenemaganje. Na sav glas se prica kako smo super, ekonomija cveta, privredni rast bla bla (foliranje), a onda kad treba da necim konkretnim da pokazu to kao npr manje akcize za gotivo ili manji porez na registraciju e onda ce da se slozi prica teska je finansijska situacija, da tuznim pogledom kazu mora tako za bolje sutra (prenemaganje).

A u ovoj zemlji ima oko 2000000 vozila, ajd da racunam neki prosek poskupljenja od 123din cisto da lakse bude za racun, a cak je i manje. Dolazi se do se od oko 2000000€. U kom je kanalu i blatu ova drzava kad je odlucila da joj treba i tih pisljivih 2mil.

Ili ona fora sa laznim racunima za struju, tu su izvukli barem 5mil, svakom po malo ruku u dzep i nece se to ni osetiti. Ali opet kazem, koje smo sranje kad se drzava blamira da zbog vrednosti jedne bolje jahte pljacka sve.

Pricali smo vec u jednoj temi, sto dalje odavde iz ove bare.

  • Upvote 8

Podeli ovaj post


Link to post

Ma pusti 160 dinara, mnogo gora stvar je sto je "drzava" najavila korekciju cena od nove godine, ajd sto nema nista od toga nego neznatno poskupljuju po staroj skali obracuna. Sramota, pa bolje da su cutali nego sto se brukaju za tih 1.5%.

Mozda ide sledeci scenario, namerno izazivaju gnev kod gradjana pa ce da se pojavi "neko" i kaze "ne moze to tako, svi koji su odgovorni za gresku ce snositi posledice, itd, itd " prosto da daju publicitet i skrenu paznju kako brinu o narodu. Bilo kako bilo sve je ovo jedna velika bruka i sramota za "drzavu" pod velikim znakom " "

 

Послато са SM-J500FN

  • Upvote 4

Podeli ovaj post


Link to post

kad cutimo i treba da nas jasu...

cak i komsije rumuni izlaze odma na ulicu da bojkotuju ono sto im se ne svidja,

nevezano za temu primer banana drzave

tast, tasta i zena u kolima voze se malom ulicicom na vozdovcu.

u njih udara bmw serije 7 sa 80 na sat ne postujuci znak stop  baca ih u dvoriste jedne kuce.

vozac bmw bezi sa mesta dogadjaja.

ustanovljava se da je vozac njih udario bezeci od 1 udesa koji je izazvao.

posle njih vozac bmw a udara u autobus i bezi.

tasti i zeni ustanovljene povrede...popucala rebra i sl.

bmw se vodi na lice iz NP  TZV INVALIDA

nadjen je vlasnik automobila iz NP

u sudu pri davanju izjava okrivljeni je tast, zapisnik je izmenjen a NN  lice ostaje misterija.

pa ko je ovde lud??

Izmenjeno od rajan
  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Sve vise i vise se u vazduhu oseca miris ( smrad ) 90-tih .....

 

Послато са SM-J500FN

Podeli ovaj post


Link to post

Zato mi EU pasos vredi vise od sve imovine.

Samo jos da se odvazim, i dignem sidro.

Samo 30god. balkanskog ludila ostavilo trag da sam i u sebe izgubio veru... :(

 

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

  • Upvote 3

Podeli ovaj post


Link to post

Ima da se prolongira do tamo nekih sledecih izbora kad ce se ta prica opet aktivirati i naravno nece ni tad biti nista od toga...samo mazu oci naivnom narodu da kao nesto rade,radne grupe,ovo ono...ma daj.

 

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post

Nzm koliko je vas ispratilo ovu novinu  :)

17191291_10208747135141961_7538317973768

Podeli ovaj post


Link to post

Ma to kad birokratski mediokriteti iz Brisela smisle...
Bitno je da 'silje' sa EURO normama, a to sto indija, kina i slicne zemlje ispustaju iz fabrickih dimnjaka...
I najaci su mi ljudi koji su ubedjeni da su mere iskreno uperene na zastitu zivotne sredine.
Nisu! Poenta je da se podstakne novi krug ulaganja i potrosnje. To je osnova opstanka modetnog kapitalizma u zadnjih 100 godina.
Dakle, mora se osvajati nova tehnologija, menjati uredjaji, a sutra kada bude znacajan broj vozila na elektro pogon uvesce se posebna (nekoliko puta veca) cena na struju u punionicama (sad ima besplatnih) uvesce se akcize na struju za prevoz...
Bice jeftinije?
Aha, 'malo morgen' ;)
Negoooo
Odakle tolika struja ?
Iz vetroparkova koji se subvencionisu sa 70% ili iz solarnih panela koji ne iskoriste ni 20% energije i pri tom onda kada je najpotrebnija nje nema? :D

Evropa sama sebi radi o glavi svojim 'dekretima'.
****(auto recenzija) ti kada se dekretom propisuje da krastavac mora da bude prav, koliko zrna grozdja treba da bude na grozdu i slicne gluposti, a oni koji pisu takve gluposti imaju primanja kao da su bogati plemici...

Da su ovakve birokratske mere postojale pre 200 godina, ni parna masina se ne bi usavrsila, a kamoli dalji razvoj tehnologija i tehnike...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post

×