Jump to content
MikSa

Mikša i Toyota 4age

Recommended Posts

E pa drugari Toyota ponovo u akciji :proud:  sredjeni svi nedostaci i ponovo sve sljaka u Fullu  :viber14:  ;)

Od radova ovoga puta.

>Remontovan (Repariran) donji drzac motora do kabine(Posto novi nigde nisam mogao naci a nepase nijedan drugi).. Remont uradjen kod Cvetkove Pijace u Gumimil.. naliven gumom i sad je ekstra... Kontakt od Gumimili ako nekom bude trebao 0638509532 Ps jako ljubazni i korektni a sto je najbitnije i najpovoljniji :viber14:

>Zamnenjeni donji selen blokovi na viljusci

>zamenjene gumice Balans stangle

>Servis Tng

>Zamenjeni dihtunzi na sastavu Izduvna grana\Auspuh

Delovi naravno kupljeni u JapanX  ;)  Ljubaznost na nivou  :proud:

• Upvote 2

Podeli ovaj post

Bas mi drago da si to resio. Bio sam se uplasio za zaj nosac da ce praviti probleme.

Podeli ovaj post

Video sam da se rolla rola pre neki dan kod Obrenovca, svirao ti, ali izgleda od tog izduva ne cujes nista  ;)

• Upvote 2

Podeli ovaj post

@matori pa pazi drug da nisam nasao ove likove sto rade nosace tj repariraju imao bi bas problem. posto kod nas nema ovakav nosac kao kod mene.msm ima preko i cekao bi se nekih 20\30 dana a kosta samo 6500 din  :viber14:  sreca ovaj moj sam odradio em jeftino em brzo a ponasa se ekstra na auto  ;)

@Peca ma video sam te drug al te nisam skontao u prvi mah,tek posle par stotina metara sam izvalio da si ti sa Marutijem..jos mi zena u fazonu ( pa sto se nejavi coveku kad ti se javlja)  :viber14:

• Upvote 2

Podeli ovaj post

Taman jedno sredis,drugo odmah zeznes  :(  

19113901_1260709187389612_8307324744194319146112_1260709184056279_77578885329720

Podeli ovaj post

Au miksa pa ti veci maler nego ja...

Poslato sa HUAWEI P7-L10 uz pomoć Tapatoka

Podeli ovaj post

@frank krenulo me drug,krenulo  :cry:  al dobro nmw sredice se  i ovo..mozda uz malo muke al jbg. 

Podeli ovaj post

Jos malo losih vesti za kratko vreme  :-P  u zadnjih par dana pocela je i Lamela polako da otkazuje. :o  za sad se jos moze voziti ali vrlo tesko posto u 5-toj brzini i na malo jace stiskanje gasa proklizava dosta :sad:  tako da u narednom periodu ce biti bas ozbiljnog ulaganja  :cry:

Podeli ovaj post

Pa dobro, nemoj to shvatati toliko tragicno.

Lamela je potrosna roba, poput plocica, paknova, guma...

Jedino problematicno je sto je zamena malo veci zahvat, al sta da se radi :)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

• Upvote 3

Podeli ovaj post

Jbg bas te krenulo.:(

Ipak je to potrosni materijal.Koliko si presao sa tom lamelom ? Nemoj samo da te ostavi negde na putu.

Sa srecom u sredjivanju,da bude opet ona stara Rolla ;)

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Meni je zao sto nemas koji dinar vise pa da uradis taj auto u fulu, kako smo pricali. Sve ovo su stvari koje se desavaju, a to sto smo kokuzi pa i to malo ljubavi ne mozemo da si priustimo je ono sto nas grebe :). Polako samo pa koliko se kad moze.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Kako provalis da ti lamela proklizava? Koji su simptomi?

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Stisnes gas , obrtaji skoce , a auto ne ide, naravno kad je auto u brzini ne u leru.

• Upvote 2

Podeli ovaj post

Hvala matori. Onda kod mene nije lamela

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Obicno ode ili lamela ili korpa. To je simptom lamele, a kad korpa ode onda onda je kvacilo tvrdo(tesko se stisce). Druk lezaj retko ode, a on se cuje kad rikne.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Druk lezaj ? Da to nije mozda ono tresenje prilikom polaska ? Mislim da to prilicno cesto ode,pogotovo kod after-parts delova. Cak i pre lamele. Auto trese i udara kao da ce da se raspadne. Moras da smanjis obrtaje tj. da obrtaji budu u padu da bi auto mogao lepo da se pokrene. Kod dvoje mojih kolega je to bio slucaj. Opel Astra i Fiat Tipo su bili u pitanju. Isti slucaj i isti simptomi. Inace lamela im je bila ok i nije preterano istrosena.

Podeli ovaj post

To kad trese pri polazenju je pouzdan znak da je otisla korpa

• Upvote 2

Podeli ovaj post

E sad kad smo vec kod toga. Da li je bolje remontovati ili ugradjivati drugu ako je lamela dobra ? Mislim sta se vise isplati ili sta je bolje,pogotovo kod starijih automobila ? Nisam strucan, zato i pitam. Mozda uzeti samo korpu ili sta vec ?

Podeli ovaj post

Sve u zivotu je stvar kompromisa.

Lagao bih kada bih rekao da najbolja opcija nije ceo set nov.

No realnost nas navodi da cesto, maltene stalno biramo kompromise.

Licno, radio sam i zamene, ali i remontovanja, ili kompleta, ili pojedinih delova.

U ostruznici je postojao pogon za remont kvacila i ljudi su lepo radili. Svojevremeno sam kod njih remontovao saksovu sportsku korpu koja je imala ostecenu lepezu i bio sam super zadovoljan.

Pa opet, glavni problem je u tome sto zamena kvacila nije zamena svecica. Svaka naknadna intervencija dovodi do anuliranja ustede i to samo u ceni rada, a naknadni trosak delova dovodi do povecanog ukupnog troska.

Bitno je "dobro" dijagnostikovati stanje svakog dela ponaosob i proceniti racunicu.

Sa druge strane, uvek sam pre za to da se remontuje, ocisti i podmazu delovi postojeceg OEM ili kvalitetnog Aftermarket kvacila, nego neproverene i upitne komponente u 'no name' kompletima.

• Upvote 2

Podeli ovaj post

Upravo tako Laki,slazem se sa tobom. Bolje remontovati original deo jer prilikom remontovanja se i tu ubacuju ispravne i kvalitetne (nadam se) komponente nego kupiti "no name" nesto. U svakom slucaju i remontovani delovi su novi tj. ubacuju se nove komponente.

Podeli ovaj post

Jbg bas te krenulo. :(

Ipak je to potrosni materijal.Koliko si presao sa tom lamelom ? Nemoj samo da te ostavi negde na putu.

Sa srecom u sredjivanju,da bude opet ona stara Rolla ;)

@Japanautofan vala bas  :-P

ma jeste potrosni deo a me vise smori,postao sam gori od Alfista cesce svracam u servis nego ono. stalno nesto zeza i to me bas sad jako pocelo nervrati  :cry:  Presao sam negde oko msm 50000km,nisam siguran al tu je negde. :) 

@frank Provalim drug da je lamela tako sto kad ga sibnes u 4 ili 5tu i pustis kvacilo a auto stoji u mestu a obrtaji sam skakucu  :lol:  za sad ga jos vozim posto je ostali sklop ok (korpa,lager) al pitanje je samo dana kad ce skroz otkazati  :)

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Meni je zao sto nemas koji dinar vise pa da uradis taj auto u fulu, kako smo pricali. Sve ovo su stvari koje se desavaju, a to sto smo kokuzi pa i to malo ljubavi ne mozemo da si priustimo je ono sto nas grebe :). Polako samo pa koliko se kad moze.

@matori uuuuh to tesko drug  :o  kako je krenulo pre cu ga se resiti nego srediti,situacija je takva kakva je i vrlo je komplikovana,brdo obaveza (da nenabrajam) a na sve to i auto se natovari pa jednostavno on uvek trpi sve i retko  kad nesto ostane za njega  :o

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Nista nije vecno,ipak je to auto sa 25+ godina. Koliko vidim ti ga ne stedis sto se tice voznje i za ocekivati je da polako popusta...Svakodnevno sam u dodiru sa novijim autima jer stalno visim kod drugara koji radi mehaniku i veruj mi tesim se kad vidim kakve oni boljke imaju. Iako vozis toyotu moras se pomiriti sa tim da ces cesto morati u servis...Jedino resenje ti je noviji auto i to je to...

Podeli ovaj post

Sve u zivotu je stvar kompromisa.

Lagao bih kada bih rekao da najbolja opcija nije ceo set nov.

No realnost nas navodi da cesto, maltene stalno biramo kompromise.

Licno, radio sam i zamene, ali i remontovanja, ili kompleta, ili pojedinih delova.

U ostruznici je postojao pogon za remont kvacila i ljudi su lepo radili. Svojevremeno sam kod njih remontovao saksovu sportsku korpu koja je imala ostecenu lepezu i bio sam super zadovoljan.

Pa opet, glavni problem je u tome sto zamena kvacila nije zamena svecica. Svaka naknadna intervencija dovodi do anuliranja ustede i to samo u ceni rada, a naknadni trosak delova dovodi do povecanog ukupnog troska.

Bitno je "dobro" dijagnostikovati stanje svakog dela ponaosob i proceniti racunicu.

Sa druge strane, uvek sam pre za to da se remontuje, ocisti i podmazu delovi postojeceg OEM ili kvalitetnog Aftermarket kvacila, nego neproverene i upitne komponente u 'no name' kompletima.

@laki72 Svaka ti drug ki Njegoseva  :viber14:  Slazem se u potpunosti sa ovi sto si napisao! ;)

Sto se remonta tice postoji i dalje u Ostruznici i ima jos na par mesta isto koji rade lamele i tako te delove. :)  (nzm samo kako se cene krecu)

Za moj konketno slucaj ceo ovaj set kvacila izadje 11500 u JapanX. nisam pitao za proizvodjaca al verujem da je kako rece neki No name :viber14:

Podeli ovaj post

@frank Pazi drug nije bas da je nestedim  :viber14:  dobija kvalitetan tretman Ulja na vreme,Svecice,Filtere.. na Tng neprelazim preko 4500rpm a evo za 4 god kako je kod mene msm da je samo jednom presla preko 7000rpm :viber14: . jedino sto svakodnevno zbog posla gazim 60\70km,al sta cu kad je tako :viber29:  

• Upvote 1

Podeli ovaj post