Jump to content
calicd

Toyota celica 5th gen propada kvačilo

Recommended Posts

Da otvorim novu temu, pošto nisam nigde našao da je neko imao ovaj problem. Od pre 20-ak dana dešava mi se da propada papučica kvačila, čim malo duže držim nogu na njoj (pre toga, nisam vozio cecu, bar 15-ak dana). Podignem je rukom i onda je sve ok u vožnji. Uporno sam gledao nivo ulja u posudi na kočionom cilindru (misleći da je zajednička i za kočnice i kvačilo :huh: ) i nisam primetio da je nivo u posudi za kvačilo(kada sam je pronašao) ispod minimuma. Dolio sam ulje, izbacio vazduh i sada je malo bolje, ali se i dalje dešava da papučica ostane "u patosu". Inače ulje u posudi je crno (prljavo), izvadio sam špricom koliko sam mogao iz posude i zamenio novim. Napominjem da, od kada sam dolio ulje, ne dešava se da nestaje i nigde ne curi (sve je suvo kao "barut").

 

Imam još jedan problem, a tiče se gumica na balans-štangli. Ima li iko od vas saznanja, koliko je to komplikovano da se zameni, obzirom da su i napred i nazad dobro "zinule" i gde nabaviti malo kvalitetnije? Da li zbog toga hoće ceca da bude malo osetljivija na neravnine po putu?

 

Udavih vas, ali nadam se da mi nećete zameriti. Pozdrav svima na forumu, zdravi mi i veseli bili

Podeli ovaj post


Link to post

Što se tiče gumica balans štangle obično ćeš prepoznati tako što osećaš blage podrhtaje na volanu kada skrećeš preko neravnina a i uopšte preko rupa,, isto tako i za zadnje, neki tupi osećaj lupkanja, prilično onako iritantan iako je slabog inteziteta..

Što se tiče zamene ja sam to radio kod majstora kada sam menjao i stabilizatore tako da ne bih znao koliliki je posao. A što se tiče nabavke, ja sam nabavljao preko, orginal Toyotine, imam još uvek jednu zadnju orginalnu, pa ako se odlučiš da menjaš možemo se dogovorimo.

Podeli ovaj post


Link to post

Isto mi se dešavalo sa papučicom kvačila na prošloj ceci (5 gen 2.0). Promenjen cilindar kvačila i nakon zamene sve u redu. Da napomenem, promenjen je cilindar koji se nalazi blize kabini. 

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala Truly. Nisam stigao ranaije da pogledam komp, nešto sam u haosu. Bio sam kod Neše u Surčinu, on mi nudi oba cilindra za 30e, ali su sa modela 1.6sti. Čini mi se da su isti, na prvi pogled. On to ne demontira, niti ugrađuje, a ja nisam znao sam da skinem, tako da je ostalo da odem neki drugi dan. Hvala u svakom slučaju

Podeli ovaj post


Link to post

Cilindri su ti novi u rasponu od 3000 do 4000 din i oni se ne kupuju polovni bar po savetu mog majstora i uvek idu u paru. Pravilo je ako ti jedan crke posle zamene kad promenis ulje u kocionom sistemu vrlo brzo crkava i drugi. Drugar je zamenio onaj na menjacu ali nije menjao ulje samo je dolio i nije imao problem sa gornjim.

Na izgled ne mora da budu isti ali ako se rupe gadjaju i creva idu sa iste strane odgovarace.

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala na savetima. Nisam mogao ranije da odgovorim, kao što sam napisao u temi o radio aparatu, u Bataji nije bilo struje jutros od 06.30 pa do sada. Zvao sam u Toyota Živković i rekoše da je gornji cilindar, na koji oni sumnjaju, 50 evrića sa zamenom.

Podeli ovaj post


Link to post

Цилиндри ремонтовани у Инђији (оба за 3000 динара), све сад ради како треба. Људи су баш коректни и брзи. Ако некоме затреба ево информације о фирми: Иренеј Крајина, Десанке Максимовић 15, Инђија, тел: 0605003148. Поздрав

Podeli ovaj post


Link to post

×