Jump to content
tvicenti

Toyota Corolla 1990 XL

Recommended Posts

Pozdrav svima na TCS-u,

 

kupio prvi put toyotu malo stariju ali reko dobro se čuje i radi a i ima gas i benzin pa uzeo, i evo prvi problem nakon godinu dana usred vožnje ugasio se, odveo u servis oni rekli da nađem polovan razvodnik paljenja i da je to samo to, ja to našao kupio zamenio, kad nakon 3 dana opet isto 80kmh i ugasio se, odveo ga su servis drugi kad oni isto kažu treba opet drugi razvodnik paljenja,

 

pa me zanima jel to može biti šta još ili?

 

hvala

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošao! Napiši odakle si , možda je neko sa foruma  ko se razume iz istog mesta pa ti lakše pomogne. Što se tiče problema koji imaš , malo to obliže predstavi i opiši. Kako se ponaša auto pre nego se ugasi, jel hladan ili samo kad se ugreje, jel slabije vuče, jel ima cukanja, jel hoće posle da upali ili ga moraš šlepati, ako hoće posle gašenja da upali, da li mora pre da se ohladi, jesi menjao svećice, kablove,radio servis, bobina, vidim da ga voziš na gas, jesi pregledao instalaciju, kako ste uopšte došli do toga da je razvodnik palenja.... Jako je šturo da bi it neko pomogao u celoj priči. Nemoj se stideti napisati sve jer što više podataka to je lakše nekom da ti pomogne. Ima ovde nekoliko dobrih poznavalaca Corolle kao što je tvoja pa im pomozi da ti pomognu! 

Podeli ovaj post


Link to post

:dobrodosli:

Podeli ovaj post


Link to post

ja vam se mnogo slabo razumem u aute tako da sorry, otisao sam u hr na more tako da sam zapeo na moru.

uglavnom jedno jutro sam ga upalio i krenuo do trgovine i nakon nekih 1 km se samo ugasio i posle toga nema šanse da se upali otišao kupio polovni razvodnik punjenja jer nije bacao nikako iskru da upali, napravio posle toga jos 350km i osetio u voznji da nece da povuće kad idem uzbrdo ali ajde radio je i opet jedno jutro tu na moru sv filip jako krenem u trgovinu prodem opet jedno sigurno km ili 2 i odjednom se opet ugasi i nema sanse da se upali odslepao ga majstoru opet on probao sa svečicom da vidi da li baca iskru ako sam dobro svatio, i nema iskre i on kaze treba ti drugi razvodnig palenja?

 

inače živim u Inđiji

Podeli ovaj post


Link to post

Izgleda da je razvodnik , a ti si taj polovni verovatno kupio neispravan, mada bi ja tu pregledao svećice i kabloce ako nisi do sada to radio. Pričekaj da ti se javi neko od ljudi koji voze Corolle pa ti mogu reći gde da tražiš deo i ko je pouzdan za uzimanje delova, a možda i samo imaju deo da im ne treba! 

Podeli ovaj post


Link to post

Kao što reče matori, prvo proveri ove jednostavnije stvari, ako su kablovi i svećice u redu onda se baci na razvodnik paljenja, ali nemoj kupovati polovan, već kupi nov komutator i bobinu pa ćeš biti miran. Jedno od ta dva crkne i simptomatično je gašenje kada se auto zagreje, kao i da posle nije moguće startovati motor dok se ne ohladi. Menja se u paru, bar je to preporuka. Nešto mi se čini da su komutator i bobina 100 evra zajedno.
Nije malo, ali ne možeš kupiti star auto i očekivati da mu ništa ne crkava. :)
Novi Sad ti je blizu, nekako prebaci auto do Tria. Ne bi bilo loše da ti pregledaju ceo auto i ukažu na potencijalne probleme kako ne bi ostao negde na putu.

Podeli ovaj post


Link to post

:welcome: i poslusaj kako ti je Laci86 rekao to ti je i po meni naj bolje ;)  :)

Podeli ovaj post


Link to post

×