Jump to content
matori

Yaris 1.5 TS 2003.

Recommended Posts

Samo da javim da sam ostao veran ekipi i japanskom proizvođaču. Bilo je tu dosta auta u igri i sistemom eliminacije ostali Toyota i Honda. Honda je bila malo veća jer je bio Civic 2002. godište (7. generacija) u pitanju,a Toyota Je bilo (pogađate) Yare u pitanju. Sa starim Yaretom nisam bio zadovoljan već prezadovoljan i ne možete zamisliti tu tugu u porodici kada smo se rastajali s njim. To je bilo lomljenje ne do zadnjeg dana već do zadnjeg minuta. U nešto malo para se uletelo , ali nedovoljno da se ispuni želja i uzme Yare 2 , ali se ispunila druga želja i bilo je dovoljno za Yare TS :) . Nije bilo jeftino zadovoljstvo, ali je jedna životna želja ispunjena, a lično sam pristalica toga da si čovek treba ponekad i neku želju ispuniti (a pogotovo želju žene radi mira u kući) ,  pa je TS u ovoj trci pobedio Civic-a :) . Inače je 2003. godište. Pri kupovini je odvežen u Trio servis (opet moram da ih pohvalim jer su sve odradili džabe jer sam njihov stalni klijent) komplet pregledan i odmah urađen servis (ulje, filteri, kaiševi). Ustanovljeno je da je auto ok i spreman za moje maženje. U vožnji je sve ok, ništa ne lupka, nigde nema nikakvog lufta, motor radi jako lepo, nigde daška dima i posle pređenih nekih 200 km ulje je onako je kako je nasuto. Malo vuče u levo pa ga čeka optika , to je jedina stvar koja je primećena (ko zna kad je rađena i da li je uopšte). Motor vuče fantastično. Sa 1.3 i 86ks sam bio prezadovoljan i stvarno je ispunio sve moje potrebe, pa i one retko zahtevnije, ali ovo je mali bolid :) . Vuče od nekih 1700 obrtaja i to osetno. Preko Fruške Gore brdo nije ni osetio. Brzine su mu kraće nego kod 1.3 ipak je ovo sport verzija. Mešovite vožnje je za sada ravno 6.0l prosek moje vožnje (naglašavam moje jer stvarno ne ganjam nikada nijedan auto) . Malo je tvrđi od Yareta 1.3, ali ni malo neudoban za vožnju. Ima i gume koje su 195/50 R15 pa i to ima udela. Sve u svemu ja sam zadovoljan zbog ispunjenja svoje želje, a i žena je presrećna jer je opet Yare deo naše porodice (kaže da joj je presladak, a svi znamo da je to merna jedinica za žensko ocenjivanje auta :) ) pa je i mir u kući :) . Imao sam puno obaveza pa nemam sličica , a već koliko sutra ću se potruditi da i to obezbedim pa neka boja ostane mala tajna dok ne bude na slikama :) . Dakle društvo i dalje se družimo :):toyo:

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Super matori, uzivaj u TS

Jaretu ;) , a slike zeljni iscekujemo :toyo:

Podeli ovaj post


Link to post

Čestitke! Čekamo fotke novog stroja. :)

Podeli ovaj post


Link to post

Opalac ;) Da pogađam ;) U pitanju je crni Yaris TS restyle sa troje vrata ;)  Uživaj šta drugo da ti kažem :) 

Podeli ovaj post


Link to post

Cestitam i srecno matori, TS je opasan zvrk.

Podeli ovaj post


Link to post

cestitke i od mene na kupovini i da te lepo sluzi,da ga dugo godina vózis. Koliko sam skontao iz price yare je super,jedino po meni su gume r15 mozda prevelike za njega.

Podeli ovaj post


Link to post

Cestitke Matori, da se dugo i bezbrizno vozate, opasan je to malisan :thumbup::toyo:

Podeli ovaj post


Link to post

Cestitke matoreee. Yare ts je jedan sjajan auto!

Prelope vuce. Ko sto kazes od 1700 snaga je tu.

Restyle je mnogo lep.

15ice su taman mera za njega, i sol je dolazio sa 15icama, onim koje sam prodao. Ako ti je tvrdji to je zbog toga, jer oni ja mislim imaju isti trap. Nista tu sportsko nema.

Proveravaj ulje a pogotovo nakon 5000 i proveri dal mu je mokar gepek posle kiše :)

I u zdravlje da te sluzi!

Podeli ovaj post


Link to post

Opa super, čestitam lep napredak, čekamo još slika

Podeli ovaj post


Link to post

Svaka čast . Čestitke i da te dobro služi, jer znam da ti njega hoćeš .

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala svima ! 

@mahatma- Naravno da je mokar gepek, to sam još na placu video kada sam ga pregledao :) i to sa, pogodićete, leve strane. Lepo vreme danas pa posle posla to rešavam. ;) Što se tiče ovijesa, koliko sam video kada je bio podignut, sve mi izgleda kao i na 1.3 Yaretu , ali sam čitao da su ovi TS tvrđi. U čemu je razlika, ne znam, a sigurno ima određeni procenat i do guma. 

Posle podne će biti vremena pa ćemo i par slika da uradimo ;)

Dok ne bude slika evo onaj video koji nije mogao pre da se otvori. Moja žena i ja, rasprava oko popravke kola :);)

http://www.youtube.com/watch?v=yaEgHW1ZRto

Izmenjeno od Milos CTS

Podeli ovaj post


Link to post

Točkove ne diraj 15" su mu prava mera može i 16", možda su opruge malo popustile pa je zato tvrđi

Podeli ovaj post


Link to post

Сјајна надоградња...

 

штета што нема више ТС јаре, мислим нове генерације...

 

точкови су праве мере... можда чак и летње 16"

Podeli ovaj post


Link to post

@ miloš- Ja sam i na 1.3 stavio 15" i bio je tvrđi nego na 14" jer je profil bio manji. Na ovome bi trebalo da su 185/55 R15, a stavljene su 195/50 R15. Zato je tvrđi . Nije to tvrdo da je neudobno nego je tvrđi u odnosu na moje staro jare. Inače ako je neko zainteresovan prodao bi moje letnje gume koje sam vozio na prošlom Yaretu jer sam dao zimske uz njega (tako sam obećao) pa mi sada fale zimske. Uz TS sam dobio letnje. Ako je neko zainteresovan, gume su Toyo 185/60 R15 kao nove (bile su jako skupe kada su kupovane). Dot je 2012. , prešle nekih 10 000 km. Slikat ću kasnije pa ću i slike postaviti. 

Podeli ovaj post


Link to post

Čestitke na kupovini !!!

Ima da ti izmami osmjeh na licu svaki put kad sjedneš u njega i kad mu stisneš gas.

Jedva čekamo slike...

Podeli ovaj post


Link to post

Svaka cast Matori, sa uzivanjem da ga vozis :D

Podeli ovaj post


Link to post

Evo par sličica :) . Sad ušao posle sređivanja sitnica oko auta pa reko prvo vas da ispoštujem , a onda pod tuš da dođem malo sebi :) .


Rešio sitnice koje su me čekale. 

-prednja desna pozicija-rešeno

-svetlo u gepeku-rešeno 

-prskalica za vodu na zadnjem staklu-rešeno

-i naravno voda u gepeku-rešeno

Sve odrađeno i sada smo tip top :)

Jedino bi trebalo felne srediti , jer je farba na njima loša , ali to na proleće. Ide sneg i zima pa neću to sada raditi.


Biće još slika. Ovo je na brzinu jer sam ukrao komšiji dvoriše pa žurio da što pre izađem da bi on mogao svoju limuzinu da utera :).

 

Podeli ovaj post


Link to post

Odličan :) 

Podeli ovaj post


Link to post

Iskrene čestitke i ovdje, stvarno izgleda odlično. Sviđaju mi se i felge. :-)

Podeli ovaj post


Link to post
Gost
This topic is now closed to further replies.

×