Jump to content
Sign in to follow this  
Mr Nebojša

Toyota u 2015. u Srbiji povećala prodaju svojih automobila za 10%

Recommended Posts

Toyota u 2015. u Srbiji povećala prodaju svojih automobila za 10%
19 Dec, 2015
 
toyota%20bg%201.jpg
 

Kako prenosi B92, u 2015. Toyota je u Srbiji povećala prodaju svojih automobila za deset odsto. Od početka godine, sa uključenim očekivanim isporukama za decembar, prodato je ukupno 1.070 vozila, dok je u 2014. isporučeno 980 automobila.

Istovremeno, nastavljen je i trend rasta Toyotinog udela na srpskom automobilskom tržištu. U 2015. Toyota je u prodaji novih automobila u Srbiji učestvovala sa 5,5%, u odnosu na 5% koliko je bio udeo u 2014. godini.

Najtraženiji Toyotin model u Srbiji i dalje je Yaris - u 2015. isporučeno je 330 automobila. Sa 230 prodatih primeraka Corolla je na drugom, dok je Auris na trećem mestu sa 205 isporučenih vozila.

Godina koja je pri kraju za Toyotu Srbija je značajna i zbog uspešnog tržišnog debija redizajniranih modela Auris i Avensis, kao i zbog zapaženog učešća na 52. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

 

toyota%20avensis%20566.jpg
 

U 2015. došlo je i do promene na čelu kompanije. Od sredine decembra novi direktor Toyote Srbija je Damir Višošević.

 

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Auto.blog.rs / Toyota Srbija

 

Damir Višošević je novi direktor Toyote za Srbiju

 

Od sredine decembra novi direktor Toyota Srbija je Damir Višošević. Četrdesetpetogodišnji Višošević je direktor Predstavništa Toyote u Bosni i Hercegovini, zadužen i za tržište Crne Gore, a od nedavno i za tržište Srbije.

U Toyotinom sistemu je osam godina, gde mu je prva pozicija bila na poslovima rukovodioca post-prodaje.  Pre radnog angažovanja u Toyoti, gospodin Višošević je svoju uspešnu dvadesetogodišnju poslovnu karijeru gradio u automobilskoj branši.

Novi direktor Toyote za Srbiju je diplomirani mašinski inženjer. Oženjen je i otac jedne tinejdžerke. Hobi gospodina Višoševića je skijanje.

 

 

PR saopštenje – Toyota Srbija

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×