Jump to content
Vladimir

Specifikacija Yaris-a

Recommended Posts

       

        Spoljašnost i unutrašnjost

 

    Yaris, dizajniran u Evropi, “kipi” energijom, udobnošću, funkcionalnošću i stilom. Pogledajte samo futuristički monovolumenski oblik i novu lučnu najistureniju ivicu bočne strane koja daje upečatljiv utisak dinamike. Ima samo 3.785 mm* ali smo u Yaris ugradili duži osovinski razmak a vetrobransko staklo i instrument tablu pomerili napred. Rezultat je dovoljno prostora za pet odraslih putnika. Ali to nije sve: postoji model sa troja i sa petoro vrata, fleksibilna zadnja sedišta koja mogu da se pomeraju napred, koja se preklapaju i daju ravnu površinu, sistem za pametno otvaranje vrata i startovanje motora koji stavlja tačku na dosadašnje večito traženje ključa i, iznad svega, dinamički odziv na komande koji možete da sretnete samo kod većih automobila. U stvari, Yaris nudi savršeno rešenje za sve one koji žele da od života dobiju što više.

 

yaris1.jpg

 

    Enterijer se izdvaja takvim nivoom kvaliteta koji ranije nije viđen u ovom segmentu automobila. U celom enterijeru, rafinirani materijali i probrani detalji pojačavaju osećaj superiornog kvaliteta. Prednja sedišta konstruisana su da obezbede dodatnu potporu kukovima, lumbalnom delu tela i kičmi. Radi većeg osećaja komfora i prostranosti, oslonci za ruke na vratima, stubovi i nebo su svetlih boja. To je deo onoga što zovemo «Zaokruženi stilski koncept». Inteligentno razmišljanje znači da za svaki pa i najmanji detalj postoji razlog zbog čega je tu; probrani detalji uvek služe nekoj funkcionalnoj svrsi. Kasete, i kod vozača i kod suvozača su diskretno integrisane u prednju tablu, svi pomoćni rukohvati su diskretni a ventilacioni otvori imaju elegantne i efikasne rebraste žaluzine. Kreirali smo i dodatni prostor za smeštanje sitnih stvari (kao što je mobilni telefon) koji samo u prednjoj tabli ima zapreminu od 18,2 litra*.

 

 

yaris2.jpg

 

 

    Inventivno razmišljanje dalo je ključ za kreiranje ovog neverovatno udobnog enterijera. Novi Yaris dizajniran je da na svaki mogući način odgovara i bude podređen vama a ne suprotno. Zahvaljujući našoj ideji da kabinu pomerimo napred, napred smo pomerili vetrobransko staklo i instrument tablu te tako povećali prostor u kabini. Zato će se čak i visoki putnici iznenaditi prostorom koji imaju za noge. Rastojanje između prednjih i zadnjih sedišta je 880 mm što je prostor koji se obično vezuje za veće automobile. Takođe smo tražili domišljate načine da poboljšamo udobnost za putnika koji sedi na srednjem zadnjem sedištu. Spuštanjem izduvnog tunela i menjanjem putanje izduvnih cevi uspeli smo da dobijemo ravnu konfiguraciju poda. Rezultat je novi Yaris koji je automobil sa 5 zaista pravih sedišta. Ali, ima još mnogo toga što dokazuje da je Yaris ispred ostalih automobila iz svoje klase. Radi dodatne fleksibilnosti, sedišta se dele u odnosu 60/40. Čak se i naginju pod uglom od preko 10 stepeni i nezavisno jedno od drugog mogu da se pomeraju napred za 150 mm; zahvaljujući Toyota Easy Flat sistemu preklapaju se i dobija se ravna površina. Da bi se obezbedilo da ništa ne pokvari vaše uživanje, vibracije i buka su smanjene na minimum zahvaljujući raznim preduzetim merama kao što je na primer duplo zaptivanje. I, za kraj, vrhunski ispit kvaliteta - vrata se zatvaraju “kao kasa” što se ranije viđalo samo kod modela najviše klase.

 

 

 

specyaris1.jpg

 

 

specyaris2.jpg

 

 

 

specyaris3.jpg

 

 

 

yaris_specifikacije.pdf

Podeli ovaj post


Link to post
Gost
This topic is now closed to further replies.

×