Mr Nebojša 532 Napisano Mart 22, 2010 Čini mi se da se to stručno zove spoj izmedju "exhaust manifold" i "exhaust downpipe" Mislim da treba samo da promenim "dihtung" ili "gasket" a izgleda ovako Potreban ti je metalni dihtung Podeli ovaj post Link to post
Našud 3 Napisano Mart 22, 2010 Pazi frka jeste, jer su drugačije vrste antifriza, ali kolika šteta može nastati od te manje količine, pojma nemam... U svakom slučaju, evo copy/paste: "Pravilo je da nikako ne treba mesati antifrize koji imaju razlicitu osnovu i razlicite aditive jer se time mogu stvoriti talozi, razgraditi aditivi koji sprecavaju koroziju, i sl. Proizvodjaci automobila u uputstvu najcesce navode tip i oznaku antifriza, kakav treba koristiti. To posebno vazi za aluminijumske hladnjake jer neki klasicni antifrizi nagrizaju aluminijum. " evo nađoh malo (mnogo :D) opširnije: http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=378&t=47105 Podeli ovaj post Link to post
edi 0 Napisano Mart 22, 2010 Onda mi samo preostaje da kupim opet antifriz, pa na ispiranje želuca. Ne bih da rizikujem. Koji antifriz da kupim, od kog proizvodjača? Podeli ovaj post Link to post
Našud 3 Napisano Mart 22, 2010 Ne znam šta da ti kažem, stvar je ličnog ukusa i finansija... baci pogled na temu http://www.toyotaclub.rs/forums/garaza/koji-antifriz-izabrati/ Podeli ovaj post Link to post
edi 0 Napisano Mart 24, 2010 Potreban ti je metalni dihtung Hvala Toške Auu kolika je ova nauka oko antifriza, gomila nekih stručnih izraza, hemijskih jedinjenja, brojki, tipova i proizvodjača. U svakom slučaju moram prvo isprati hladnjak. Da li se ispira crevom (ali to je onda voda koja ima kamenac i ostale nečistoće koje će sigurno ostati u motoru), ili može da se sipa samo destilovana voda pa da se pusti malo da vodena pumpa promeša tečnost, pa da se ispusti. Evantualno to odraditi dva puta pa sipati antifriz. Ovo su moje nedoumice ako radim sam, ili da izmaltretiram Dušana. :-[ Podeli ovaj post Link to post
Našud 3 Napisano Mart 24, 2010 Veruj mi da je mnogo manji problem što ćeš imati nešto "česmovače" u sistemu nego različite tipove antifriza. Pričam za ispiranje, dok u mešavinu ide destilovana. Obavezno ceo postupak nakon 2 godine i budi bez brige. Znam nekolicinu ljudi koji tako rade i nikada do sada nisu imali problema... Da me maltretiraš... pih, to je ništa! Jednom članu foruma sam menjao ulje na asflatu na 40+ stepeni, a da ne pričam kako sam se mučio 10 minuta samo da podvučem dizalicu pod auto... Podeli ovaj post Link to post
edi 0 Napisano Mart 26, 2010 @Nasud Kako da te kontaktiram? Pošalji mi na pm ili na email tvoj kontakt, pa da se dogovorimo. Podeli ovaj post Link to post
edi 0 Napisano April 29, 2010 Zbog problema na serveru pre izvesnog vremena je izbrisano poslednjih nekoliko poruka. Samo da podsetim šta se desilo Nasud je fenomenalan i pomogao mi je u ispiranju sistema (sve je uradio on, meni ništa nije dao da radim). Ali da nije imao onaj specijalni alat za zatezanje vezica ništa ne bi uradio Na 2. TcS skupu smo otvorili haubu da vidimo "šta ima" i Nasud mi reče da mi curi ulje ispod razvodne kape. Rekao sam mu da zatvori haubu jer dok on nije došao sve je bilo ok :D :D :D Započeću novu temu. Još jednom svima beskrajno HVALA, najbolji ste. Podeli ovaj post Link to post
Našud 3 Napisano April 29, 2010 Nisam ja, majke mi... :D I nisam bio sam, i ti si vadio alat, video sam te! :D P.S. To kod razvodnike je najverovatnije ili gumica na razvodniku ili je vezano za dihtung poklopca ventila... Podeli ovaj post Link to post
snakes 0 Napisano April 29, 2010 ljudi ne znam sta da vam kazem prikljucio sam se kad je sve vec gotovo:(...moram da vam kazem nesto u vezi krpljenja hladnjaka...padobranac firma mi je odradila hladnjake za preko 20 kamiona u vreme kad sam ziveo sa caletom i radio za njega ....do dan danas sve jedan sljaka kao novo lik je odradio posao ekstra a i nije bio mnogo skup,,,,,jbg to su neka moja iskustva pa reko da prenesem:) a ima i jednu manu nije hteo da mi radi za moju mr2 onu plastiku iznad prednjeg tocka ''blatobran''zbog cega nije hteo pppiiiipppp ne znam stvarno:) ali sve hladnjake i boce za tecnosti ispod haube odradio bez pitanja.... Podeli ovaj post Link to post
nickname 0 Napisano Februar 17, 2011 Jel može na PM kontakt majstora Padobranca iz Surčina EDIT: Našao, a u međuvremenu smo se opredelili za zamenski hladnjak za Carinu E, ipak je previše šupalj za krpljenje. Podeli ovaj post Link to post
edi 0 Napisano Februar 20, 2011 Izvini Nickname, nisam bas cesto na forumu, a nisam ni broj pronasao. :-[ Postavi broj telefona Padobranca ako nekom zatreba u http://www.toyotaclub.rs/forums/market-saveti/(bela-crna)-lista-prodavnicaservisera-toyota-delva/ Podeli ovaj post Link to post
ssljuka 0 Napisano Septembar 7, 2012 Pozdrav za ekipu! Imam isti problem koji je kolega naveo u ovoj temi! Znači isti auto Toyota Carina E 1.6 16V 85 kW 4AFE sa klimom, god. proizvodnje 93. Pozivajući razne prodavnice i tražeći hladnjak za mog japanca, na osnovu broja šasije došao sam do broja hladnjaka za moje vozilo koji glasi 16400-02-170. Zatim sam na ovom forumu došao do prodavca Nissens hladnjaka (Swiss Trade) koji mi je poslao specifikaciju hladnjaka na osnovu podataka o vozilu, ono 1,6 16V, benzinac, 93-će godište (znači nije tražio broj šasije) i rekao to je taj hladnjak koji ti treba!E sad mene buni to što u njegovom mailu (koji ću niže da postavim) nema broj dela koji se navodi za moje vozilo, pa me čisto interesuje da li je to taj hladnjak!? Molim nekog stručnog da mi da prijateljski, bratski savet šta da radim? I još jedno pitanje. Auto vozim već pune tri godine i uvek mi je bio neki domaći brend antifriza, a ovde sam pronašao da bih trebao da sipam G12!? Može li savet i povodom antifriza? NISSENS DANSKA Broj proizvoda 64806 Proizvodnja TOYOTA Vozilo CARINA E (92-) Model 1.6 i 16V Transmisija Manual Klimatizacija With/Without air conditioning Gorivo Gasoline Motor 4A-FE Datum 2/1992->9/1997 Veličina (H x W x T) 325 x 659 x 16 mm Dovod 31 mm Izlaz 31 mm Materijal Mechanical aluminium Veličina kutije(L x W x H) 810 x 574 x 97 mm Bruto težina 3,95 kg {productInfo.note, sr-SP} FIRST FIT Originalni brojevi 16400-02160 16400-11580 16400-15570 16400-15590 16400-16470 16400-16481 16400-16480 Uploaded with ImageShack.us Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 359 Napisano Septembar 7, 2012 A da se prvo predstavis u parking sobi pa polako Podeli ovaj post Link to post
ssljuka 0 Napisano Septembar 7, 2012 Izvinjavam se! Nisam obratio pažnju na pravilo foruma. Čim budem uz komp predstavljam se i kačim slike ljubimca. Podeli ovaj post Link to post
ssljuka 0 Napisano Septembar 7, 2012 Idemo od početka! Prethodna greška ispravljena, predstavio sam se u parking sobi, uz još jedno izvinjenje :D :D :D Pa da počnem opet: Pozdrav za ekipu! Imam isti problem koji je kolega naveo u ovoj temi! Znači isti auto Toyota Carina E 1.6 16V 85 kW 4AFE sa klimom, god. proizvodnje 93. Pozivajući razne prodavnice i tražeći hladnjak za mog japanca, na osnovu broja šasije došao sam do broja hladnjaka za moje vozilo koji glasi 16400-02-170. Zatim sam na ovom forumu došao do prodavca Nissens hladnjaka (Swiss Trade) koji mi je poslao specifikaciju hladnjaka na osnovu podataka o vozilu, ono 1,6 16V, benzinac, 93-će godište (znači nije tražio broj šasije) i rekao to je taj hladnjak koji ti treba!E sad mene buni to što u njegovom mailu (koji ću niže da postavim) nema broj dela koji se navodi za moje vozilo, pa me čisto interesuje da li je to taj hladnjak!? Molim nekog stručnog da mi da prijateljski, bratski savet šta da radim? I još jedno pitanje. Auto vozim već pune tri godine i uvek mi je bio neki domaći brend antifriza, a ovde sam pronašao da bih trebao da sipam G12!? Može li savet i povodom antifriza? NISSENS DANSKA Broj proizvoda 64806 Proizvodnja TOYOTA Vozilo CARINA E (92-) Model 1.6 i 16V Transmisija Manual Klimatizacija With/Without air conditioning Gorivo Gasoline Motor 4A-FE Datum 2/1992->9/1997 Veličina (H x W x T) 325 x 659 x 16 mm Dovod 31 mm Izlaz 31 mm Materijal Mechanical aluminium Veličina kutije(L x W x H) 810 x 574 x 97 mm Bruto težina 3,95 kg {productInfo.note, sr-SP} FIRST FIT Originalni brojevi 16400-02160 16400-11580 16400-15570 16400-15590 16400-16470 16400-16481 16400-16480 By snipe8 at 2012-09-07 Podeli ovaj post Link to post
ssljuka 0 Napisano Septembar 15, 2012 Eto! Ja sam ovaj hladnjak ugradio, i antifriz nasuo (G12)! Usput hvala na savetima! Podeli ovaj post Link to post