Jump to content
MikSa

Toyota Mirai Zeleni automobil godine u svetu

Recommended Posts

Auto-magazin-Toyota-Mirai-cistija-od-mle
 
 

"TOJOTA MIRAI" PROGLAŠENA JE ZA ZELENI AUTOMOBIL GODINE U SVETU 2016, NA PRES KONFERENCIJI MEĐUNARODNOG SALONA AUTOMOBILA U NJUJORKU.  IZABRAO GA JE MEĐUNARODNI ŽIRI KOJI ČINE 73 AUTOMOBILSKA NOVINARA IZ 23 ZEMLJE.

Toyota Mirai je izabrana sa šire liste od osam vozila iz čitavog sveta, a onda iz užeg izbora od tri finalista među kojima je bio i nova “tojota prijus”.

Gospodin Karl Schlicht, izvršni potpredsednik Tojota Motor Evrope je tom prilikom izjavio: “Kao priznati lideri u hibridnoj tehnologiji, mi smo iskreno počastvovani zbog ove nagrade. To je jasno priznanje Tojotinoj dugoročnoj posvećenosti tehnologiji gorivnih ćelija, ubedljivom, sigurnom i relevantnom rešenju za mobilnost koje utire put ka razvoju ultimativnog ekološkog automobila.”

Auto-magazin-Toyota-Mirai-cistija-od-mle

“Mirai”, vozilo koje za emisiju ima samo vodu,  je pionir koji će doprineti društvu baziranom na upotrebi vodonika.Pored napredne tehnologije gorivnih ćelija i ekoloških performansi, “mirai” je zabavan za vožnju, ima upečatljiv futuristički dizajn i nudi tihu i veoma udobnu vožnju.

Lansirana u Evropi u septembru 2015. godine, “tojota mirai” je u ponudi u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Danskoj.  Prodaja će uskoro početi i u Belgiji, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj. Pored Evrope, “mirai” se prodaje u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Auto-magazin-Toyota-Mirai-cistija-od-mle

http://www.magazinauto.com/toyota-mirai-zeleni-automobil-godine-u-svetu/

Podeli ovaj post


Link to post

×