zorvuk 30 Napisano April 26, 2016 I ja sam citao po netu ali nikoga u Toyoti nisam pitao o tome. Oni su dileri i ne mogu da mi pomognu oko toga. Kao i sto se vide one sipke i zice u gepeku. Proizvodjac je tako prediveo pa sta da se radi. Inace posle 1000 km predjenih mogu da kazem da sve vise volim ovaj auto. Potrosnja je za sada na 6.3. Nikako da se navikenm na kvacilo da krenem bez ili sa malo gasa da se ne ugasi Jbg vozio se dizel uvek B) E, pa kolega, sa istim autom, da ti čestitam! Najgore je prošlo-čekanje na isporuku . Može ovaj auto i mnooooogo ispod 6.3 ako se lepo vozi! Verovao ili ne, ja sam od Srbobrana do Sombora i nazad (malo više od 100km), poštujući sva ograničenja u naseljima i Shift indikator, uspeo da idem 4.8 po bord kompjuteru! Moram da priznam i da su bili idealni uslovi, a i kladio sam se sa suprugom da može ispod 5 Inače, nemam loše iskustvo sa svetlima. Možda i jesu niža ali mi nisu pravila problem. Držim podešavanje visine snopa na 1,5 popreporuci iz Uputstva (str 224 verzije na engleskom) i vozi. Baš ću da obratim pažnju kad sledeći put budem išao noću van grada... Podeli ovaj post Link to post
cikajowa 84 Napisano April 28, 2016 Kod mene su na 0 svetla, ali opet mi plitak snop.Ne znam ,mozda samo nisam navikao. Zna neko koji promer rupa je na felnama na ovoj corolli, uzeo bih kaasnije jos jedan set za zimu? Ako ima neko da prodaje uzeo bih ove :D Podeli ovaj post Link to post
laki72 887 Napisano April 28, 2016 Promer je 5x114,3 Sent from my LG-D320 using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
MikSa 394 Napisano April 28, 2016 Ako ima neko da prodaje uzeo bih ove :D po meni odlican izbor felne. Podeli ovaj post Link to post
matori 1237 Napisano April 28, 2016 Pisao sam već. Ako ti je nizak još uvek snop kratkog svetla, idi na neki tehnički pregled i zamoli ih da ti podese svetla prema onom njihovom uređaju. Tako je i meni bilo i stvarno su bila spuštena više nego što trebaju pa mi čovek podesio i sad je ok. Što se potrošnje tiče, to je njegova potrošnja. Magistralom uz normalnu vožnju 4,5-5l , autoput 6,5-7. grad oko 8. Zavisno koliko km prelaziš u gradu , tako će ti se i prosek kretati. Izuzetno je mal potrošač. Ja sam išao na more sa 1,3 i prosek je bio nešto malo iznad 4 litre(išao sam magistralom). Za nekog ko ne traži jurilicu , taj motor je idealan i jako kvalitetan i pouzdan. Podeli ovaj post Link to post
tarantino 74 Napisano April 28, 2016 Nikad mi nisu bila jasna poredjenja potrosnje po vrsti puteva(auto put, magistrala, grad). Auto trosi razlicito u razlicitim rezimima voznje a ne po razlicitim putevima. Ne mislim matori samo na tvoj komentar gore nego inace, odkud neko zna da li ja vozim auto putem 120 ili 160 km/h, a nije sve jedno. Podeli ovaj post Link to post
Dadomonte888 250 Napisano April 29, 2016 Meni yaris 1.3 trosi malo vise po bordu. Ne znam da li to da pripisem smanjenoj aerodinamici zbog kofera na autu ili zbog vecih dimenzija guma. Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 360 Napisano April 29, 2016 Kofer na krovu u proseku litar diže potrošnju Podeli ovaj post Link to post
matori 1237 Napisano April 29, 2016 Tarantino- u principu se uzima prosek normalne vožnje koja je u nekom skladu sa propisima. Ne znam kako ti to nije jesno. Autoput se vozi, nekih 110-140km/h , magistrala 70-100km/h, u gradsku vožnju spada svakodnevna vožnja po gradu. Ti proseci su kada se vozi normalno. Naravno, ako neko vozi stalno na 4-5000 obrtaja, onda potrošnja ide više, ali to nije nazovimo "normalna vožnja" koju praktikuje 90% vozača. Dadomonte-Miloš ti dobro kaže, kofer diže potrošnju za ceo litar. Testirao sam Yare 1,3 sa koferom i cela litra je razlika, a i oseti se kofer pri ubrzanjima. Tebi 110km/h ide na 3200 obrtaja, a da skineš kofer Yare 1.3 na ravnom ide 110km/h na ravno 3000 obrtaja. Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 360 Napisano April 29, 2016 Da dopunim, ako duva jak vetar može i još veća potrošnja da bude SM-T705 Podeli ovaj post Link to post
laki72 887 Napisano April 29, 2016 ... Tebi 110km/h ide na 3200 obrtaja, a da skineš kofer Yare 1.3 na ravnom ide 110km/h na ravno 3000 obrtaja. Ih bre matori... :D Shvatas da je ovo totalno nemoguce?! :D Sent from my LG-D320 using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 360 Napisano April 29, 2016 Taj deo nisam pročitao Matori da li si realan Na određenim obrtajima auto uvek ide isto kmh. M9 Podeli ovaj post Link to post
Liftman 151 Napisano April 29, 2016 Samo sa vise gasa...tj sa vecom potrosnjom... @Dado, ja sam ti dokaz da sa sirim gumam trosi i do 1.5l vise goriva Podeli ovaj post Link to post
observer 99 Napisano April 30, 2016 Verujem da bi i meni potrosnja bila tu negde oko 6. Posto od pravog testiranja nema nista, da li moze neko da mi kaze na koliko obrtaja se vrti motor pri sledecim brzinama (u 6.stepenu prenosa): 90 120 140 160 Podeli ovaj post Link to post
NenadRAV4 163 Napisano April 30, 2016 Ne mogu ti odgovoriti na pitanje ali mogu da te uputim na toyota centar da tu radis test voznju. Jeste da ti je malo dalje ali ako dodjes zbog neceg drugog u bg mozes da iskoristis. Probao sam novi rav4 i imaju bas lepu test rutu, deo obilaznice koja je kao auto put i moze brzo da se vozi, onda jedan deo magistrala da se proba preticanje i malo neke voznje kroz par ulica u naselju, cisto da se oceni preglednost, startnost itd. Meni je to bilo dovoljno da se zaljubim u novog rava Podeli ovaj post Link to post
laki72 887 Napisano April 30, 2016 Hahaha Ja se zaljubio u novog Rava i bez test voznje Sent from my LG-D320 using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
observer 99 Napisano Maj 1, 2016 Hvala za preporuku, gledacu da uradim tako. Podeli ovaj post Link to post
cikajowa 84 Napisano Maj 10, 2016 Posle 2000 km mogu reci da sam zadovoljan autom. Prosecna potrosnja je 6.3 .Problem koj se javio od pre par dana je skripa kocnica okd laganog kocejna po gradu , cuje se samo ponekad. Kontaktirao sam servis i receneo mi je da su upoznati sa tim problemom i da dovezem da to srede. Da li je jos neko imao ovaj problem? Podeli ovaj post Link to post
vladimirgrunf 1 Napisano Maj 10, 2016 Posle 2000 km mogu reci da sam zadovoljan autom. Prosecna potrosnja je 6.3 .Problem koj se javio od pre par dana je skripa kocnica okd laganog kocejna po gradu , cuje se samo ponekad. Kontaktirao sam servis i receneo mi je da su upoznati sa tim problemom i da dovezem da to srede. Da li je jos neko imao ovaj problem?Imam isti problem sa kocnicama,ali ne stalno.Skipa se javlja pri laganom ulasku i manevrisanju u garazu.Nesta nisam ni pridavao paznju tome.Bas me interesuje sta ce da urade pa da i ja odem.Iskreno to me ne iritira ali bih otisao kad uhvatim slobodnog vremena.Potrosnja ti je odlicna. Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
cikajowa 84 Napisano Maj 10, 2016 Postorsnja je odlicna, ali ja sam skoro uvek na otvorenom putu. Isto se i meni javlja, bas u tim situacijama. Servisni savetnik mi rece da diskovo mazu posebnim premazom koji je toyota poslala zbog ovog problema, 20 min posla. Posle toga vozis jedno 500 km i ako se opet javi onda menjaju neke delove, naravno sve podleze garanciji Podeli ovaj post Link to post
vladimirgrunf 1 Napisano Maj 10, 2016 E odlicno.I ja cu da odem.Na otvorenom je i meni potrosnja bas mala.Moj problem je sto vozim po gradu bas kratke relacije sa mnogo semafora tako da svaki auto ukljucujuci i dizel bi imao malo vecu potrosnju. Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
Liftman 151 Napisano Maj 10, 2016 Vas dvojca bi mogli da otvorite poseban odeljak Toyota kluba za nova vozila, sobzirom da svakom drugom kome se cuju kocnice su ili od starosti ili od zbog aftermarket delova :D :D Podeli ovaj post Link to post