Jump to content
cikajowa

Dzo i Toyota Corola E180

Recommended Posts

Samo 1.6 dizel je BMW-ov 

Podeli ovaj post

www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?yyyy=2015&mm=10&nav_id

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj post

One slike sto sam postavio u drugoj temi gde je na motoru toyota znak, a na delovima bmw znak je 2.0d

Podeli ovaj post

A to je onda stariji 2.0 BMW-ov dizel od 143ks iz 318d koga BMW više ne ugrađuje. 

Podeli ovaj post

U corolli je stari toyotin dizel 1.4 .U avensis i restilizovani auris idu bmw-ovi dizeli.

1.4 u Aurisu FL je takodje Toyo.

Podeli ovaj post

Posle 6000km sa autom je generalno sve ok. 

Od problemcica bih izdvojio:

Nekada nece u rikverc, malo teze, bukvalno moram par cm u prvoj napred pa onda ubaci normalno..

Vozacev brisac cini mi se vec malo ostavlja linije...

Da li je normalno da se stvara vakum u rezervoaru? Primetio sam kada tocim gorivo i odvrcem cep cuje se sistanje, kao da je neki pritisak u rezervoaru?

Preosetljiv impulsni prekidac vozacevog prozora, prosto je nekada tesko zaustaviti  prozor u zeljenom polazaju

Skiranje kocnica se jos ponekad cuje, pisao sam o tome, nije prestalo.. Nisam stigao da odem u servis da to pogledaju

Podeli ovaj post

To je ta Corolla za koju japanci kažu da je najbolja ikada.

Svaka čast na vozilu.

Auto ti je u garanciji, sve zamerke koje imaš možeš reklamirati i bilo šta da je nedostatak Toyota rešava i otklanja kroz garanciju. Provereno u više puta da Toyota ima jedan od najboljih i najfleksibilnijih odobravanja garancija od svih proizvođača automobila.

:dobrodosli:

Podeli ovaj post

Haha, sta god to znacilo Nebojsa :D
I da,

koliko staje goriva u rezervoar? Katalog kaze 55l

Pre neki dan sam ga vozio da ispraznim skroz, pisalo je na bordu Range:0km

Na pumpi je natocio pun i stalo je 48L

Podeli ovaj post

Kada ti se upali rezerva u rezervoaru imas jos oko 8 litara benzina.Tako pise u uputstvu.

Podeli ovaj post

Rezevra se pali kada bord pokaze range 50 km... , znaci to je onda to, nisam znao da ima jos 8l kada se upali

Ako zna neko za ovaj vakum u rezervoaru, dali je normalno..

Znam da je u garanciji i da se ovo gore sve resava, ali po predjenoj km za malo jace od mesec dana jasno vam je koliko sam zauzet i pa bas nemam vremena u ovom periodu da odem do servisa..

Podeli ovaj post

Kod mene isto postoji taj vakum u rezervoaru, a imao sam i pre na drugim autima, tako da mislim da je to normalno. 

Podeli ovaj post

Mislim da sam i ja to primijetio, ništa se ne događa stoga nema tu problema. Toči i vozi.

Podeli ovaj post

Ne brini ni za rikverc, to je sasvim normalno. Na rikverc se ne stavlja sinhron, pa iz tog razloga nece bas uvek idealno da ubaci, ali je iz istog razloga bitno i da auto totalno stane pre ubacivanja u rikverc.

Podeli ovaj post

Rikverc često bude ogrlica prve i druge brzine pa je zato mnogo važno da auto skroz stane kad se ubacuje iz prve u rikverc

Podeli ovaj post

Eh... Ne znam sta sad da kazem... To sa vakuumom u rezervoaru nije strasno ali ni nije ni nesto sto je neizbezno. Zato postoji odusno crevo koje sluzi da spreci takve pojave. Ja sam te probleme sa rezervoarom imao na Puntu a na Polu nemam (ni na Fabiji nisam imao). Sa druge strane, Punto se nije kvario 8 godina ali me je izludjivao sitnicama a Polo je sa 6 godina doziveo zamenu EGR-a ali me iznova odusevljava kako je dobro sklopljen i prosto uzivam u svakom minutu provedenom sa njim jer je pravi "vozacki"auto. Tako da, sve zavisi sta je kome prioritet i ko sa cim moze da zivi. Ja sam malo nemoguc pa ocekujem da je sve najbolje. Sto ocigledno ne postoji u realnom zivotu. Ovo za rikverc je u redu, pod uslovom da ti se desava dok je auto u pokretu ali nije u redu da zapinje ako auto potpuno miruje.

Podeli ovaj post

Na savakom autu za rikverc moraš stati pa onda ubaciti. Ako sučajno neće lagano da upadne kada auto stoji onda pusti kvačilo pa ponovo stisni i onda ubaci. Da ti pričam o sklopu menjača zašto je to tako  to ne nam jer nikad nisam rasklapao menjač. Uglavnom na svim autima se to nekad desi, meni je i na Mečki i BMW-u znalo nekad tako da se desi ,a kamo li na nekim jeftinijim i jednostavnijim autima. Normalna stvar. 

Podeli ovaj post

Potpisujem ovo što matori kaže. Rikverc je uvijek malo škakljiv jer nije sinkroniziran, ali uz malo pažnje, sve radi u redu.

Podeli ovaj post

Desava se dok auto stoji, recimo u garazi krecem ujutru nece.. ubacim u prvu krenem par cm napred ,stanem  on ubaci bez problema..Cudno malo,doduse jako retko se desava. 

A to za vakum, pojam nemam, da ima neko crevo ili rupica na cepu ne bi bilo vakuma.Valjda su to u toyoti procenili da je ovako bezbedno, a to mi je najbitnije

To sam pitao da vidim da li se desava jos nekom ko ima ovakvu korolu, da li tako treba ili je samo kod mene...

Podeli ovaj post

I ja stalno izlazim u rikverc, kad upalim auto ujutru ne ubacim odmah u rikverc, nego ubacim u prvu-drugu, izbacim, pa u rikverc, i sve ide besprekorno. Probaj tako, i mislim da nece biti problema, i ne moras kretati napred, ako auto vec stoji u mestu. Vakuum u rezervoaru je neka normalna pojava zavisno od auta do auta. 

Podeli ovaj post

Dal je moguce da to nisu hteli da srede jos EE90...jer i ja imam taj ugodjaj sa rikvercom :D

Podeli ovaj post

Na našem Aurisu ponekad neće u rikverc (cca svaki 10.put), samo pustim kvačilo i ponovo stisnem i onda ide bez problema..

Btw, nešto malo u poređenju sa Golfom. Sestra mi je dolazila iz inostranstva i rentala je na aerodromu Golf 7 TSI 1,2.

Provozao sam ga malo, ide bolje od Aurisa (1,33), tiši je i direktniji i to je sve. Ima bolju izolaciju i buka točkova se mnogo manje prenosi u kabinu. Ostalo je sve na strani Toyote, od zvuka otključavanja centralne brave do duvanja klime. Golf je podosta siroviji. Sad, sve je stvar ukusa...

Podeli ovaj post

Ok, onda to nije nista ozbiljno... 

kada pomunste klimu, zamerka ide i na ventilaciju mogli su bolje to da urade. Kada je na AUTO klima tesko da moze da ohladi auto koji je bio na suncu i temperaturi kao sto je ovih dana. A znamo da nisu ile neke ekstremne toplote. Moram da usmerim vazduh i pojacam ventilator na max da bi to hladilo . 

Podeli ovaj post

Ja sam klimom prezadovoljan, čak nikada nisam ni stavljao automatski mod na fast nego samo na medium ili slow.. a vozio sam i po velikim vrućinama do mora.

Podeli ovaj post