Jump to content
Sign in to follow this  
cozmo1466713664

Sraman rezultat Urban Cruisera na NCAP testu

Recommended Posts

Vozim Corollu vec 19 godina, kojoj je radjeno ispitivanje po starom sistemu NCAP-a (sa air bagovima naravno) i koja ima ekvivalent od 3 zvezdice za sigurnost... smatram da je stvarno sramota i nedopustivo da jedno Toyotino vozilo dobije ovako los rezultat na testovima sigurnosti:

 

http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/7619/8/

 

Euro NCAP: Tri zvezdice za Toyote Urban Cruiser!

Autor: Nemanja Šarović

Kreirano: Thursday, 26 November 2009

 

Toyota nastavlja sa nizom očajnih rezultata, kada su u pitanju sigurnosne karakteristike vozila ove marke. Najnovija blamaža je samo tri Euro NCAP zvezdice za model Urban Cruiser. Jedini automobili od 12 testiranih, koji nisu osvojili maksimalnih 5 zvezdica su Urban Cruiser (3) i Chevrloet Spark (4).

 

Da li neko od nadleznih zna da li ce Toyota nesto uraditi po ovom pitanju?

Podeli ovaj post


Link to post

98903576.jpg

 

Toyota Urban Cruiser je na Euro NCAP testovima osvojila samo 3 zvezdice, prvenstveno zbog neefikasnog rada vazdusnog jastuka za glavu i kolena putnika. Treba istaci da je Euro NCAP istakao da je prostor i struktura karoserije oko putnika stabilna i na zavidnom nivou.

 

Toyota ce sigurno veoma efikasno resiti problem funkcionisanja vazdusnih jastuka, jer i pored postojanja vazdusnog jastuka za kolena putnika napred (retkost u klasi), nije sprecen kontakt levog kolena sa intrument tablom. Zbog toga je zastita u ovoj oblasti ocenjena kao slaba. Treba istaci da je Euro NCAP istakao da je prostor i struktura karoserije oko putnika stabilna i na zavidnom nivou. Slicna situacija je i sa funkcionisanjem vazdusnog jastuka za glavu, koji nije zastitio glavu vozaca prilikom udarca u stub. Zanimljivo je da zbog loseg funkcionisanja vazdusnog jastuka za glavu, Euro NCAP nije dodelio ni jedan jedini bod Toyoti Urban Cruiser (0).

 

Testirani Urban Cruiser imao je broj sasije JTKKH16440J012088, a Toyota ce nakon ispitivanja ovog slucaja, unaprediti potrebne detalje.

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×