Jump to content
Sign in to follow this  
AdminToyota

Toyota Hilux Arctic Truck AT38

Recommended Posts

Zvezda slavne epizode Top Gear, u kojoj su se Jeremy Clarkson i James May uputili na Severni pol automobilom, bila je specijalno pripremljena Toyota Hilux. Za unapreðenja se postarala kompanija Arctic Trucks, koja sada istu avanturu sa Toyotom nudi javnosti. Kompanija Arctic Trucks organizuje dvodnevne ili petodnevne ekspedicije po smrznutim pustinjama Islanda, u specijalnom modelu Toyota Hilux Invincible Double Cab. Za neke druge ekspedicije, koristi i automobile koji su već nekoliko puta učestvovali na Severnom polu.

 

43925617.jpg

 

"Milioni ljudi u celom svetu su bili svedoci da je Toyota Hilux postala prvi automobil, koji je stigao na Severni pol, sa Jeremy Clarksonom za volanom. Sada imaju mogućnost da u isto pripremljenoj Toyoti, isprobaju svoje avanturističke sposobnosti u zamrznutim pustinjama." - stoji u saopštenju kompanije Arctic Trucks. Za ovu akciju na raspolaganju su dve Toyote Hilux AT38, koje su specijalno pripremljene za teške terene, kao što su duboki sneg, tanki led, kamenite tundre ili planine, što bi za standardan automobil bila nepremostiva prepreka. Toyota Hilux opremljena je specijalnim 38-inčnim pneumaticima, koji omogućavaju prevazilaženje i najtežih prepreka. Ogromne pneumatike prate i široki blatobrani, a u posebnu opremu spadaju i grejači za gorivo i tečnost za hlaðenje, kao i specijalni akumulator. Za povećanje autonomije, najzaslužniji je rezervoar zapremine 90 litara. Pored toga, u automobil je instalirana i posebna GPS navigacija, kompresor za vazduh, bez čega se u ovu surovu prirodu ne sme krenuti.

 

90080492.jpg

 

Oslanjanje automobila je, takoðe, promenjeno, a klirens je povećan na 480 mm. Za pogon se brine dobro poznati turbodizel motor, zapremine 3 litra, koji razvija 171 konjsku snagu i obrtni moment od 360 Nm. Podsetimo, kompanija Arctic Truck sa radom je počela 1990. godine, kao deo predstavništva Toyota-e na Islandu. Od tog doba, radila je na poziciji jedne od najuspešnijih firmi za pripremu tehnike automobila za korišćenje u ekstremnim uslovima. Automobili od Arctic Truck često su korišćeni na ekspedicijama na severnom i južnom polu.

 

87004501.jpg

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×