Jump to content
Sign in to follow this  
AdminToyota

Toyota Prius uručena akciji „Očistimo Srbiju”

Recommended Posts

Mislim da je sutra izuzetno vazan dogadjaj, koji ce znacajno uticati na promociju hibridnih vozila u Srbiji.

Podeli ovaj post


Link to post

Besplatnu Toyotu prius prezueo zasluzni clan Toyota forum srbije,Singa,da j3e vozi po svom nahodjenju......

danas popodne :lol::lol::lol:

Podeli ovaj post


Link to post

Toyota Srbija je danas svečano uručila vozilo Toyota Prius na korišćenje akciji “Očistimo Srbiju” koju organizuje i sprovodi Ministrarstvo životne sredine i prostornog planiranja. Ministru životne sredine i prostornog planiranja, Oliveru Duliću, Toyotu Prius svečano je uručio Shoji Kimura, predsednik Toyota Adria grupe. Svečano uručenje održano je u 13 časova ispred zgrade Plate Srbija.

 

Tim povodom gospodin Shoji Kimura izjavio je: “Velika nam je čast da budemo deo ovakve akcije. Toyota Prius je pionir u hibridnoj tehnologiji, čije su ekološke karakteristike poznate i priznate širom sveta. Drago nam je da je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja u Srbiji krenulo u pravcu podizanja svesti o zaštiti životne sredine i verujemo da će Prius preneti pravu poruku i doprineti većoj brizi za životnu sredinu u Srbiji.”

 

Primajući vozilo Toyota Prius, ministar Oliver Dulić izjavio je: “ Naša zemlja je prva u regionu koja je prepoznala značaj i pružila podršku automobilskoj industriji koja prozvodi ekološki prihvatljiva vozila. U narednom periodu planiramo da izdvojimo značajnu subvenciju za kupovinu hibridnih vozila, zatim carinske olakšice prilikom kupovine kao i mogućnost besplatnog parkinga ovih vozila koja je izvesna u nekoliko gradova u Srbiji.”

 

Vozilo Toyota Prius biće korišćeno za potrebe akcije Očistimo Srbiju koja se sprovodi u čitavoj zemlji.

 

*Treću generaciju prvog masovono proizvoðenog hibridnog vozila u svetu, Toyote Prius, karakteriše potrošnja od samo 3,9 l/km i emisija ugljen-dioksida od 89 gr/km. Toyota Prius je jedini pravi hibrid sa mogućnošću vožnje samo na elektro pogon. U gradskim uslovima i u vožnji pri manjim brzinama, Toyota Prius ne troši gorivo i ne ispušta štetne gasove. Preko 1,2 miliona Priusa je prodato širom sveta.

Podeli ovaj post


Link to post
Guest khushfehmi045

Tim povodom gospodin Shoji Kimura izjavio je: “Velika nam je čast da budemo deo ovakve akcije. Toyota Prius je pionir u hibridnoj tehnologiji, čije su ekološke karakteristike poznate i priznate širom sveta. Drago nam je da je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja u Srbiji krenulo u pravcu podizanja svesti o zaštiti životne sredine i verujemo da će Prius preneti pravu poruku i doprineti većoj brizi za životnu sredinu u Srbiji.” ??

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×