Jump to content
Guest Vlajko

KUpovina novog Versa

Recommended Posts

Guest Vlajko

Pozdrav svima .Imam Yarisa 2007,-o god. i zanima me novi Verso , kakva su iskustva za 2,0 d i 1,8 b . Šta je po Vama bolji izbor ? Admine šta Vi mislite ?

Hvala?

Podeli ovaj post


Link to post

Verso i Yaris nisu automobili za poreðenje, ne pripadaju istoj kategoriji vozila.

 

Verso je porodičan automobil, koji se može pohvaliti visokim nivoom praktičnosti. U nekim verzijama sposoban da primi sedam puitnika. Ima veliki prtljažnik i robusno oslanjanje. Idealan je za duga putovanja.

Podeli ovaj post


Link to post
Guest Vlajko

Admine nisam pao sa kruške pa da mislim da su u istoj klasi ! Potreban mi je veći auto i kupio bih ponovo Toyotu ,a vozio sam razne automobile tako da ovo predavanje...Moje pitanje je bilo krajnje precizno KOJA SU ISKUSTVA ZA 2,0D I 1,8 B I KOJI JE BOLJI IZBOR .

Ako mogu da dobijem od Vas taj odgovor? čuo sam od dosta ljudi mišljenje ali me zanima Vaše ako je moguće , ako ne ...

Podeli ovaj post


Link to post

OK, nisam razumeo pitanje.

 

Imao sam prilike voziti stari model (2008) 2.0 D-4D i novi 1.8 VVT-i, oba na stazi NAVAK:

 

Benzinski motor ima svoje prednosti, jer je lakši od dizela i sprečava tzv. klizanje "preko nosa" u graničnim područjima, što je karakteristika dizel motora. Dakle, dizel motor ima veći obrtni moment i bolja ubrzanja, ali benzinski motor obezbeðuje bolji balans automobilu. Sve pohvale zaslužuje i 2.0 D-4D motor, koji smo vozili i u otvorenom saboraćaju. Izuzetno je štedljiv, a pruža fantastične vozne osobine. Benzinci su veoma tihi i kultivisani, dok je dizel motor nešto bučniji u neutalnom modu. Ogibljenje u ekstrmenim uslovima na stazi NAVAK se pokazalo kao veoma sigurno. Pri bržem ulasku u krivinu, vozač će primetiti samo blago proklizavanje prednjeg dela automobila i širenje putanje, dok će zadnji deo automobila, i pri naglim trzajima, ostati savršeno miran.

 

Tosu neki utisci i osnovne razlike.

Podeli ovaj post


Link to post
Guest Vlajko

Hvala Vam na pravom odgovoru. :wink:

Podeli ovaj post


Link to post

Ja sam vozio prosle godine 2.0 D-4D (126KS i 310Nm) i odlicna su medjuubrzanja. Malo je samo trom kad krene, ipak ima 1500 kila... ali to je samo za sekund, cim prebacis u drugu odlicno povlaci sve do 6. brzine, a turbo ruba je mala - ima je ali nije izrazena da bi smetala.

 

Po gradu lagodno ides 4. brzinom 50-60, potrosnja je smesna.

 

Odlicno ubrzava u petoj od 90 do 130, lep osecaj kao da je lagan ko perce.

 

U krivinama je stabilan, dizelka malo vuce nos, ali tu je VSC (oseca se kako koriguje na volanu) a upravljac je precizan pa nije problem i brze uci u ostru krivinu.

 

Malo je za moj ukus bucniji trap ali nista strasno (recimo najnoviji RAV4 je malo tisi, dok je najnovija Meriva malko bucnija). Motor se cuje samo na hladnom startu, posle je kultivisan i tih, zacuje se samo pri naglom ubrzanju ali zvuk je nekako dubok i ne smeta. Na leru se jako, jako malo oseca, slabije od VW TDI motora recimo.

 

Menjac odlican, komande precizne, kocnica odlicna - perfektno dozira.

 

Jedino sto je ubrzanje od 0-100 nekih 11,3 s malo slabije od VW konkurencije (za sekundu i po) ali to je do menjaca koji je podesen za medjuubrzanje i krstarenje a ne trkanje do stotke.

 

Ne znam kakav je benzinac, ali mislim da ne povlaci tako dobro i da su medjuubrzanja losija ali je mirniji i tisi i manje vuce nos.

Podeli ovaj post


Link to post

Mene isto interesuju iskustva sa Versom benzincem 1.6 Valvematic. Da li je neko vozio?

Podeli ovaj post


Link to post

Upravo probao. Ide dobro :)

Do sada sam vozio dizel golf plus 1.9 105ks , jak na niskim obrtajima ali nije bas elastican.

Moram priznati da mi se vise svidja kako ide Verso benzinac. :)

Sad potrosnja goriva ce sigurno biti veca ali se nadam ne previse.

Podeli ovaj post


Link to post

stari Verso (2004-2009) ne ide ispod 10-11 u gradu. Gledajuci po sebi,ja kad sam prelazio na benzin bio sam zaprepascen potrosnjom.Sa 7-8 dizela na 10-11 benzin,to nisam mogao da svarim,jest da je stvar racunice i ukupne godisnje kilometraze koliko neko prelazi,ali bilo mi je mnogo.Spremi se na to ;-)

Podeli ovaj post


Link to post

Realno gledano, toliko troši svaki "benzinac" bez turba u gradu. Posebno automobili iz ove kategorije.

Podeli ovaj post


Link to post

×