Jump to content
mjovanovic03

Avensis 2.0

Recommended Posts

Imam Avensis 2.0, 2002, i imam problem sa upaljenom lampicom nalik motoru. Procitao sam da je problem verovatno oko stelovanja potrosnje goriva. Meni sada trosi trenutno 11 litara, gradska voznja a leti od min 7.6 na auto putu. U Paracinu ovlascen serviser za tojotu mi je dva puta resetovao kompj. a vec sutradan se palila lampica. Kao dizna za izduvne gasove ne valja. Kazite mi koliko bi me kostala ova opravka kao i provera na kompjuteru. Ima predjenih 140.000 km

Hvala unapred

Podeli ovaj post


Link to post

Može da bude i zbog nekvalitetnog goriva, a može i kvar koji ste vi naveli. Zavisi od mnogo faktora. Možete li nam slikati lampicu koja gori, i objaviti fotku?

Podeli ovaj post


Link to post

To je lampica "Check engine", i ona se ne odnosi samo na jedan kvar na automobilu. Ova lampica se pali kada se detektuje jedan od problema u sistemu, a oni mogu biti različiti. Mogu biti vezani sa sistem ubrizgavanja, za rad komjutera, za dizne...

 

Ono što ja mogu da Vam predložim jeste da posetite najbliži ovlašćeni servis, i oni će detektovati i otkloniti kvar. Ovako, na osnovu upaljene lampice "Check engine", možemo samo da nagaðamo.

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala lepo. Isao sam u Paracinu u servis, pise da je ovlascen, ali neznaju. U svakom slucaju pokusacu u prolece. Informativno, sada mi je trenutno potrosnja 11,4 (gradska voznja) i mislim da je visoka.

Pozdrav Toyota vozacima

Podeli ovaj post


Link to post

×