Jump to content
Sign in to follow this  
AdminToyota

Toyota FT-86: Potvrðeni motor i menjač

Recommended Posts

dyoth5.jpg

Toyota je objavila nove tehničke detalje o svom sportskom modelu FT-86, za modelsku godinu 2012. Serijski model FT-86 biće prvi automobil, koji kombinuje Subaru pogonski agregat boxer konstrukcije sa Toyota sistemom ubrizgavanja D-4S. Atmosferski motor zapremine 2,0 litra, rezultat je zajedničkog razvoja kompanija Subaru i Toyota. Subaru je u razvoju učestvovao sa svojom konstrukcijom boxer motora, a Toyota je razvila tehnologiju ubrizgavanja D-4S (kombinacija direktnog ubrizgavanja goriva i indirektnog sistema ubrizgavanja). Rezultat ovakvog rešenja je veća snaga i obrtni moment, bez negativnih uticaja na potrošnju goriva ili emisiju.

Motor će biti uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, ili automatskim menjačem sa istim brojem stepeni prenosa. Automatski menjač, biće opremljen sistemom manuelne promene stepeni prenosa, sa "polugicama" iza volana. Snaga će na zadnje točkove, stizati preko diferencijala sa blokadom. Serijski model, biće postavljen na potpuno novoj platformi, sa motorom napred i pogonom na zadnje točkove, koja će vlasnicima obezbediti odličnu upravljivost i agilnost. S obzirom na boxer konstrukciju motora, novi "sportista" će imati nisko težište, što obećava odlične vozne karakteristike i puno uzbuðenja u vožnji.

 

155ihxl.jpg

Podeli ovaj post


Link to post

Odlicno izgleda ali ovo je concept, verovatno ce produkcijsko vozilo ipak izgledati malo blaze, nazalost. :( U svakom slucaju ocekujem da nece biti jeftin.

Podeli ovaj post


Link to post

Serijski model izlazi krajem ove godine, i prema nepotvrðenim informacijama, neće se puno razlikovati od koncepta... :wink:

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×