Jump to content
11boka

yaris 1.3 - nivo goriva,netačan prikaz autonomije

Recommended Posts

yaris 1.3 , 2005. godište , pojavljuje se problem sa prikazom preostale kilometraže na osnovu nivoa goriva,naime,nakon točenja goriva nema povećanja autonomije (stanje pre točenja još 58 km.sa postojećom količinom goriva,sipano 15 lit,stanje i dalje 58 km.) dok se prilikom vožnje kilometraža srazmerno smanjuje.

skoro sam imao sličnu situaciju,ali se nakon nekog kraćeg vremena (minuti ne sati ) :lol: stanje normalizovalo

 

unapred zahvalan na sugestijama i savetima...

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala na pomoći,ali je nepravilnost otklonjena sama od sebe novim točenjem goriva :wink:

Podeli ovaj post


Link to post

Sto se tice prikazaa preostale kilometraže na osnovu nivoa goriva mislim da je najbolje ponistiti je svaki put kad se pali auto (po prilicno dosadno raditi svaki put),ali jedino tada kolko tolko je prikaz realan bar sto se tice mog auta. Npr. danas mi je pokazivao da mi je autonomija 112km. a na osnovu nivoa goriva ja bi rekao da imam manje,stanem ponistim i b.comp. pokazuje 87km.Kad se ponisti preostala kilometraza(kilometraže na osnovu nivoa goriva) pre pocetka voznje, prikaz kilometraze sa kojom se mozes voziti je poprilicno realan(moji neki zakljucci).

E sad da li je moguce da auto manje trosi nego sto b.comp. pokazuje ? Dva puta sipao od cepa do cepa i u auto manje stalo benzina nego sto b.comp. pokazuje(uglavnom se ljudi zale da im vise trosi nego sto b.comp. pokazuje).

Podeli ovaj post


Link to post

×