Jump to content
Sign in to follow this  
matrix

Da li je rešen problem sa injektorima na 3.0 D4D motorima ??

Recommended Posts

Zanima me da li je toyota opozvala sve modele LC 120 u Srbiji sa pomenutim motorima i zamenila injektore o svome trošku, kao što je uradjeno u drugim zemljama, zbog poznatog problema sa injektorima koji dovode do totalne havarije motora ??? Pošto je danas vreme interneta ništa se nemože sakriti i sve se vrlo brzo na njemu nadje... Evo šta kažu strani sajtovi o tome...

 

120 D4D injector seals recall

 

The recall 1613G is to swap the injector seals from copper to

aluminium. And if there is any evidence of leakage past the seals, the

oil strainer is checked/cleaned and engine checked in case its been

causing further damage.

 

Model Vin Range Manufacture date

KDJ125 JTE AZ29J# 00019035-00050831 June,2004 Through October,2007

KDJ120 JTE BZ29J# 00049705-00160767 June,2004 Through October,2007

 

Cars made after oct 2007 have aluminium seals from new.

 

Dakle motori napravljeni posle oktobra 2007 nebi trebalo da imaju taj problem da se motor raspadne sam od sebe.

 

Razlog zbog koga postavljam pitanje je taj što hoću da kupim LC 120 2007 godište za nekih 20.000 evra sa urednom istorijom servisa i motorom koji je prešao manje od 100.000 kilometara i neću da posle par hiljada kilometara motor explodira i napravi štetu od 10.000 evra koju mi niko neće priznati. Na ovom sajtu sam video 2 slučaja da se motor raspao sam od sebe, verovatno zbog tog problema i molim admina da mi konkretno odgovori na pitanje šta je uradjeno sa tim poznatim problemom i da li je on i kod nas rešen kao i u drugim normalnim zemljama :roll:

Podeli ovaj post


Link to post

Još jednom sam izbrisao Vaš post, s obzirom na korišćenje pogrdnih izraza, koji su zabranjeni Pravilnikom foruma. Razumem Vaše nezadovoljstvo, ali pokušajte to da objasnite bez korišćenje pogrdnih reči.

 

Hvala na razumevanju.

Podeli ovaj post


Link to post

Posto skoro godinu dana nema odgovora na ovo pitanje ja bih se ukljucio u temu. Zanima me ista stvar. Planiram da kupim LC serije 120 koji po godistu spada u grupu sa spornim injektorima. Kako mogu doci do informacije da li je na tom vozilu zamenjen zaptivac injektora? Ukoliko nije da li mogu to uraditi kod ovlascenog dilera, kao i kontrolu usisnog dela uljne pumpe - sve kako se navodi u Toyotinom zvanicnom saopstenju za celu Evropu. Svi dileri su duzni da pomenutu proveru motora i zamenu zaptivaca urade o svom trosku do avgusta 2014. godine.

 

Pozdrav i hvala,

Uros

Podeli ovaj post


Link to post

Poštovani,

 

hvala Vam što planirate da kupite Toyota automobil.

 

Kao što sam već nekoliko puta naveo, ukoliko je deo zamenjen na pomenutom automobilu, tu informaciju možete pronaći u servisnoj knjižici. Ukoliko je potrebno da deo bude zamenjen, vlasnik automobila će biti kontaktiran od stane ovlašćenog servisa.

 

Ukoliko želite da proverim servisnu istoriju konkretnog automobila, molim Vas da mi na PM pošaljete broj šasije.

 

Hvala na razumevanju.

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×