Jump to content
emilijen

1.0 ili 1.3

Recommended Posts

Pozdrav svima na forumu. Trebalo bi uskoro da pazarim polovnog Yarisa. Planiram da dam oko 2500e. Da li za te pare moze da se nadje dobar primerak? Koliko je potrebno uzeti model sa petoro vrata? Najbitnija stavka mi ja potrosnja, pa me interesuju podaci za ova dva motora. Nekako naginjem ka 1.0 motoru. Da li je neko isao mozda na more sa ovim motorom. Znaci, cetvoro u autu plus prtljag. Kako proveriti legalnost auta i gde i koliko to kosta? Ako se neko seti jos nesto neka slobodno napise:-)

Podeli ovaj post


Link to post

ja sam pre tri meseca kupio .1.3 2001god za 2250eur i u servisu Novi sad su mi rekli da je u izvardnom stanju potrošnja u gradu 7l na magistrali 5.5

Podeli ovaj post


Link to post

Za četvoro+prtljag predlažem Corollu jer je Yaris slab za to.Ipak ako se odlučiš za Yareta onda bolje 1.33.Ja imam 1.0 i odličan je za dvoje+prtljag na relaciji do 300 km.Sve preko toga traži jači motor.Sa srećom kupovina!

Podeli ovaj post


Link to post

Mislim da je idealno rešenje za četvoročlanu porodicu Yaris Verso 1.3 vvt-i 87 ks. Teško je naći dobar primerak za oko 2500e, potrebno je bar još 200-300e da se izdvoji za neko 2000godište.

Još bolje rešenje je Yaris Verso 1.4 D4-D 75 ks.Meðutim model sa tim motorom se pojavio 2002 i dosta su skuplji od planirane sume od 2500e.

Pre kupovine pregled u servisu prilikom čega će pregledati kompletnu dokumentaciju ili uputiti gde i ko će da obavi datu proceduru.

Srećna kupovina

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala na odgovorima. Gledao sam po netu i mogu se naci neki dizeli za oko 3k, mada sumnjivo mi je to malo. A kazite mi koliki prosek je po gradu za 1.0?

Podeli ovaj post


Link to post

Ja lično vozim Yarisa 1.0 vvt-i 2002 sa petoro vrata,uvežen iz Nemačke. Za više od 8 meseci prešao sam oko 6200km trenutno na satu oko 118080 km

Prosečna potrošnja u Beogradu kreće se oko 6-6.5 l na 100km

Podeli ovaj post


Link to post

A da li mozes da mi kazes koliko si ga platio kad si ga uzo pre sest meseci? Izvini ako smaram:-)

Podeli ovaj post


Link to post

1,0 2002g. sa troja vrata po gradu 6.9 sa klimom na otvorenom 5,5 a zimi ne znam,ovo mi je prva zima

Podeli ovaj post


Link to post

Kupljen krajem marta ove godine sa preðenih 111902 km, kompletnom servisnom dokumentacijom iz Nemačke, carinjen na tu kilometražu,u tom trenutku mu još nije istekla registracija u Nemačkoj.Pismena garancija na kilometražu itd. Prvobitna cena 3400e,kupljen za 3200e.

2002 manuelna klima, prednji elektropodizači,putni računar,abs,diskovi na sva četiri točka, metalik svetlo sivi itd.

Podeli ovaj post


Link to post

Lično mislim da je bolja varijanta sa 1.3 motorom, pričam iz ličnog iskustva, jer kad povuče onda stvarno osetis zadovoljstvo koje ovaj auto pruža. Na 2000-2500 obrtaja sve radi, od preticanja do normalne vožnje, možeš iz 4. brzine da obavljaš sve što ti je potrebno na putu, uz napomenu da je prosek potrošnje grad-otvoren put do 7 lit.sve zavisi kako voziš. Održavanje ništa skuplje nego za 1.0, tako da ti je moja preporuka 1.3 ako možeš. Što se cene tiče ja sam u avgustu kupio Versa 2001 sa 96500 za 3.200 e, i veruj da je u stanju koje nikog nije ostavilo ravnodušnim, kao što neko reče, sa komplet dokumentacijom, servisnom , računima,komplet opremom za taj model (4 diska, 4 podizača kod vozača i posebno za svaka vrata,maglenke itd.) tako da se ne zalećeš kad je u pitanju cena, za 200-300 e razlike ne treba se zaletati ili odbiti dobru ponudu, pa ti sam proceni.

Podeli ovaj post


Link to post

Evo ljudi da se pohvalim, pazario sam yarisa 2003 1.3 sa troje vrata. Za sada sam vrlo zadovoljan. Sto se tice potrosnje o kojoj sam pitao, mogu da kazem da je na auto puta kad sam doterivao auto bila 5.5l, u autu smo bili cale i ja i vozio sam 110-120km/h. Da sam vozio 90 na sat kladim se da bi sigurno islo ispod 5, verovatno na 4.5. Za grad tek treba da vidim posto nisam preso ni 10km. E sad imam par pitanja sto se tice odrzavanja:

 

1. Koliko staje ulja za motor i koje je po vama najbolje da sipam?

2. Kupio sam auto bez one daske ili kako se vec zove iznad prtljaznika pa gde bi mogo da je nadjem polovnu?

3. Da li koristite presvlake i da li su zaista potrebne?

Podeli ovaj post


Link to post

Na vozilima sa bočnim vazdušnim jastucima, presvlake se ne stavljaju, osim ako nisu specifične originalne presvlake.

Podeli ovaj post


Link to post

U 1.3 motor staje oko 3.7 l ulja sa filterom, a što se tiče izbora ulja to sve zavisi od tebe i koliko si spreman da "se ispružiš". Ja sam već dao komentar na tu temu i moj ti je savet ako si već pazario dobru mašinu da bar ulje i filter zameniš u ovlašćenom servisu, sve druge priče po meni su manje dobre.

Dasku koju naši prodavci skidaju sa vozila (jer jedan Nemac, Austrijanac to nikad ne bi uradio) pa je posle tebi i sličnim prodaju na otpadu jedino tamo i možeš naći. Dakle, oglasi, otpad, TOYOTA i to je to.

Srećna voznja.

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala Djuka. Citajuci prethodne teme zakljucio sam da je najbolji izbor eneos ulje, ispravite me ako gresim.

Podeli ovaj post


Link to post

5W30 jeste, ali ne verujem da neko može da sipa 3.7L u jarisa 1.3. Više od 3.2 ne može da stane sa filterom ni da hoćeš.

Podeli ovaj post


Link to post

U knjizi održavanja lepo piše 3.7 l sa filterom. Ulje koje je sipano u moj auto ima gradaciju 5/40, sipano u servisu po specifikaciji.

Podeli ovaj post


Link to post

Ja sam sam menjao ulje pre 2 meseca, i nije htelo da stane više od 3.2L zajedno sa filterom. Šta piše ne znam, ali znam iz iskustva. Toyota za sve svoje 1.0 ili 1.3 motore preporučuje 5W30, ali može i 5W40 pa čak i 0W30. Zavisi od klimatskih uslova.

Podeli ovaj post


Link to post

×