Jump to content
Sign in to follow this  
yaryar

Klima ne radi

Recommended Posts

Pozdrav,

 

Od skoro sam vlasnik Yarisa iz 2004. 1.3...

 

Na zalost klima ne radi kako treba. Nekad ne radi uopste, nekad proradi na kratko ali to se retko desi. Na visim obrtajima zna da proradi... U normalnij gradskoj voznji nikad.

 

Klima je napunjena, majstor koji je gledao kaze da moze biti ili kompresor ili regulacioni ventil.

 

 

Jel postoji nacin da budem siguran dal je ventil ili kompresor? Jel moze admin da vidi koji je tip kompresora i ventila ugradjen u auto? Koja je cena jednog i drugog dela?

 

 

Hvala unapred

VNKKL12330A115836

Podeli ovaj post


Link to post

Cena za kompresor klime je 128.175 ,85 din a sto klima cas radi cas ne radi mora se doci da se proveri ... moze se desiti da cak ima vise Freona  nego sto treba I samim tim klima ne radi ...ima jos dosta stvari  koje treba videti  npr filter polena....

Podeli ovaj post


Link to post

Kakve veze ima filter polena ako kompresor neradi?Postoji samo mogucnost da sistem negde pusta freon jer je ostecena instalacija(creva,hladnjak,isparivac ,ili lezaj kompresora),ili je crko presostat t.j davac pritiska freona u sistemu.A polen filter nema nikakve veze sa funkcionisanjem klima sistema,osim sto samo moze da slabije izduvava vazduh na otvorima u kabini,pod uslovom da je zesce zaprljan, pa nepropusta vazduh.

Inace je cist cinizam i navlacenje da neko treba da menja filter klime ako klima t.j kompresor uopste nerade.Moze da bude i relej kompresora,ali u 99% slucajeva je PRESOSTAT!

NEMOJTE DA ZAVLACITE VISE LJUDE SA PREVARAMA TOG TIPA DA ODLAZE U SERVIS I DA IM MENJAJU DELOVE KOJI NIKAKO NISU ZA ZAMENU.

SRAMOTA!

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×