Jump to content
Sign in to follow this  
AdminToyota

TMG razvija Toyotu GT86 za reli

Recommended Posts

16hnbds.jpg

 

Za sve ljubitelje reli sporta imamo sjajnu vest! Na reli staze stiže novi automobil sa pogonom na zadnje točkove. Nemačko sportska divizija Toyote zvanično je objavila, da će predstaviti reli automobil razvijen na bazi kupea GT86. Zaboravili ste na vremena, kada su na reli takmičenjima nastupali automobili sa zadnjim pogonom? Zahvaljujući Toyoti, na reli stazama širom sveta, pojaviće se novi rasni "trkač" sa zadnjim pogonom, koji će sigurno ubrzavati puls pravim ljubiteljima relija.

 

To da Toyota Motorsport GmbH (TMG) ima takmičarski automobil GT86 CS-V3 (na fotografijama), specijalno pripremljen za VLN trke izdržljivosti na Nürburgringu, već dobro znamo. Sada je potvrðeno da će biti razvijen reli automobila na bazi kupea GT86. Naravno, neće to biti automobil sa ambicijama za kategoriju WRC, ali bi mogao postati važan "igrač" u konkurenciji automobila sa pogonom na jednu osovinu, specifikacije FIA R3.

 

U praksi to znači, da će Toyota GT86 CS-R3 biti opremljen sekvencijalnim menjačem, blokadom diferencijala, snažnijim motorom, snažnijim kočionim sistemom i ćrodinamičkim bodykitom. Automobil će biti dostupan privatnim timovima u svim serijama, prvenstveno onima koje se održavaju pod patronatom FIA. Fotografije reli verzije modela Toyota GT86 CS-R3 biće dostupne kasnije.

 

Toyota će novim projektom proširiti svoj reli program na dva automobila. Podsetimo, Toyota Motorsport trenutno u ponudi ima Yaris, koji je homologiran u klasi R1A.

 

Na fotografiji iznad je Toyota GT86 CS-V3 namenjena je za kružne trke izdržljivosti. Na istoj bazi će biti razvijen reli automobil GT86 CS-R3

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×