Jump to content
Sign in to follow this  
rakunat

koje ulje koristiti?

Recommended Posts

Poštovani,

 

kupio sam Toyotu Rav4 D4D, 2002 godiste.

1. Treba da zamijenim ulje pa me zanima koje da kupim za njega,koje je najbolje?

2. Kada sam ga kupio. radio/CD-player je radio,a sada odjednom ne radi. Znate li šta može biti problem? Ako su osigurači možda problem,možete li mi reći gdje se nalaze?

 

Unaprijed,hvala.

Podeli ovaj post


Link to post

Osigurači se nalaze sa lijeve strane ispod volana..Imaš poklopac kao na ovoj slici.. Lagano povuci i otvoriće se...Trebalo bi da na poleðini poklopca stoji šema osigurača i za što koji služi...

 

http://i660.photobucket.com/albums/uu327/conceptreefer/DSC00110.jpg

 

A što se ulja tiče najvjerovatnije je 5W 40... Najbolje bi bilo da podješ u prodavnicu auto djelova i po katalogu će ti znati reći koje ulje ide u njega.

E sad što se tiče proizvoðača ulja...Eneos, Mobil, Motul...

Podeli ovaj post


Link to post

Koliko sam vidio ovlasteni serviseri koriste i preporucuju motul 5w30 . Inace za to ulje sam procitao po forumima uglavnom jako dobre stvari pa me i ne cudi obzirom da prave 100% sinteticka ulja za performantne motore (racing) koji su poznati po potrosnji ulja...

Podeli ovaj post


Link to post

Ajde Slavko, ne zezaj, čuš kod nas su majstori loši!!!!

Imaš ih barem 5 koji su specijalisti za japance, i to u tvoju PG...a po primorju da ne pričam.

A što se tiče tvog problema....sigurno je ležaj točka u pitanju, ali zvuk se drugačje prenosi kad si u autu, i kad si ispod auta na dizalicu. Tako da je vrlo moguće da je suprotni točak u pitanju, i provjeri da li ima lufta. Upotri****(auto recenzija) malo google, i naći ćeš par njih koji prodaju djelove za japance, ako već nećeš kod Efel-a da trguješ.

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×