Jump to content
Sign in to follow this  
AdminToyota

Toyota GT86 - unapreðenja za modelsku godinu 2015

Recommended Posts

3358v0p.jpg

 

Japanski stručnjaci neprestano rade na unapreðivanju sportskog automobila kojim se posebno ponose - Toyota GT86. Za modelsku godinu 2015, japanski sportski automobil dobio je blagi facelift, a bez promena nije prošla ni tehnika. Promene tehnike prvenstveno se odnose na poboljšanje voznih osobina. Najveća promena je instalacija tvrðih amortizera, koju prati i unapreðeno prednje oslanjanje, što rezultira boljom upravljivošću i lepšim osećajem u vožnji. Toyota tvrdi, da ove promene dovode do finijeg i "komunikativnijeg" upravljanja automobilom.

 

99j3he.jpg

 

Bolji poznavaoci automobila ove marke, sigurno će primetiti "ajkulino peraje" na krovu, koje je zamenilo dosadašnju antenu konvencionalnog izgleda. U enterijeru primećujemo motive karbonskih vlakana na instrument tabli, a u ponudi će biti i dve nove boje karoserije - srebrna i bela sa perla efektom.

 

Motor je prošao bez promena. Za pogon modela Toyota GT86 brine se atmosferski 2.0 agregat sa četiri cilindra tipa boxer, koji razvija maksimalnu snagu od 200 KS (147 kW) i maksimalni obrtni moment od 205 Nm.

 

2jfzsro.jpg

 

Toyota GT86 na tržištu je od 2012. godine. Proizvodi se u fabrici Subaru u japanskom mestu Gunma. Publika u svetu je imala priliku da vidi i koncept Toyota FT-86 Open, ali još uvek nije doneta konačna odluka o serijskoj proizvodnji ovog automobila.

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×