Jump to content
avensis 2.2

Avensis 2.2 177ks, 2007god beli dim

Recommended Posts

Postovani!

Vlasnik sam Toyote Avensis 2.2 d 177ks, 2007 god! Problem je taj sto u toku voznje izbacuje beli dim na auspuh! Pri vecim brzinama ne toliko cesto ali u gradskoj voznji pri brzini 60-70km/h veoma cesto, kao da je neko bacio saku brasna iza auta!!!!!U servisu su prvo zamenili EGR ventil, zatim jednu diznu a problem i dalje postoji! Molim za vase misljenje.

P.S. Auto normalno vuce

Podeli ovaj post


Link to post

Vrlo je moguće da je to filter partikularnih čestica, ili DPF filter koji se nalaz u sklopu izduvnog sistema. Kad se postigne odreðena temperatura u auspuhu, on izbaci nakupljenu ćað. Jednom prilikom sam vozio iza Mercedesa GL320 koji je izbacio oblak bijelog dima iz auspuha da sam na trenutak pomislio da mu je, kao što kažeš, džak brašna ispao iz gepeka.

Ako dosta voziš po gradu, tu se stvara problem, jer se čað nagomilava, i zato preporučuju da se svako nekoliko auto provoza na otvorenom putu i tako reći "produva"...to bi trebalo da riješi problem.

Pojedini proizvodjači imaju i lampicu za to..upali se lampica, i tada treba malo žustrije provozati auto da se nagomilana čað sagori...i nakon toga lampica se gasi...

Podeli ovaj post


Link to post

U ponedeljak imam zakazan termin u Toyotinom servisu pa cemo videti sta kazu, Nadam se da nije jos neka dizna ostecena. Avensis ima 163000km i redovno je servisiran samo u Toyoti. Od poslednjih 15000km bar 12000 je vozeno na auto putu brzinom ne manjom od 140km/h. Sve vise mislim da je problem u diznama :(:(:( ! Da li neko ima iskustva sa remontovanim diznama i kakva su?

Podeli ovaj post


Link to post

Da li moze neko da mi odgovori, da li se na Avensisu 2.2d4d, 177ks, 2007god, kada je katalizator zagusen pali lampica za gresku na instrument tabli? Problem i dalje postoji a u servisu nista konkretno!!!!! Auto normalno ide!!!!

Podeli ovaj post


Link to post

Lijepi pozdrav. Evo naletio na ovu vasu objavu i cinimi se da imam isti problem.

Preko zime mi je jako cesto javljo se upravo taj bijeli oblak dima. Kako je hladnoca prolazila dima sve manje i manje. Bio kod maistora,kopcan.na komp. Sve u najboljem redu,nigdje nikakve greske ali bi htio.docekati sljedecu zimu bez onog bijelog provokatora. Ako ste uspjeli rijesiti problem kod vas i dati mi savjet bio.bih JAKO zahvalan. Pozdrav!

Podeli ovaj post


Link to post

×