Jump to content
Ljubisa1466713684

problem s vodom corolla verso 2.2 100kw 2006god

Recommended Posts

toyota corolla verso 2.2 100kw 2006 god.

toyota je presla oko 200 000km (ima servisnu uvoz iz Njemacke) na vecim obrtajima krece da izbacuje vodu - vazduh na prelivno crijevo kod cepa. Jednostavni pritisak je veci. Na 1000 km potrosi skoro 1l vode. Crijeva od vode su nesto tvrdja.

Na vecim obrtajima izbaci i vise od 1l.

 

Da li neko ima iskustva na ovu temu? Kojim putem da eliminnisem kvar, moze li termostat ili vodena pumpa da prave pritisak ili je dihtung glave motora? Ili....

 

Hvala :)

Podeli ovaj post


Link to post

Da li mogu i ja da dobijem odgovor na ovo pitanje jer imam slicnih problema.Moja je Corola verso 2.2 d-cat,na prvo jutarnje paljenje se cuje grgocanje u hladnjaku od grijanja i kada motor radi nivo vode u kontrolnoj boci je malo ispod minimuma.Kad ga ugasim i otvorim cep polako voda se vrati na crtu izmedju maximuma i minimuma kao sto treba.kada dodam pola litra vode poslije prve voznje primijetim da je izbacio na prelivno crijevo to sto sam dosuo.presao sam 3.000km u tri dana od Holandije do Crne Gore i nijesam primijetio nista sto ne valja niti da gubi vodu ili grije.Vuce besprekorno i sve radi kako treba.

Podeli ovaj post


Link to post

mozda kada je menjan antifriz sistem nije odzracen.

 

Podesi grejac na najtoplije, upali auto i otvori ekspanzioni sud, sacekaj da dostigne radnu temperaturu kako bi vazduh izasao, ukoliko je on problem.

Podeli ovaj post


Link to post

Postoji mogućnost da prilikom zamene antifriza nije ozračen sistem sa rashladnom tečnošću. Ja mogu samo da predložim ovlašćeni servis kako biste proverili o čemu je reč.

 

Pozdrav. Očekujemo vaše odgovore.

Podeli ovaj post


Link to post

×