Jump to content
Sign in to follow this  
Mr Nebojša

Ferrarijev V8 u Toyoti GT86

Recommended Posts

Ferrarijev V8 u Toyoti GT86

 

Stavljanje V8 motora u manji japanski automobil nije ništa novo. Zapravo, stavljanje V8 u mali sportski automobil nije ništa novo, od originalne Cobre do Toyote GT86 i Subarua BRZ.

Obično se američki V8 motori koriste za takve stvari, ali ovoga puta je projekat nesvakidašnji. Naime, umesto 2,0-litarskog četvorocilindarskog boksera, u Toyoti GT86 je mesto našao Ferrarijev F136 V8 . Nažalost, sada je to jedini poznati detalj u vezi sa ovim projektom. F136 je poznati iz F430, Californije i 458 Italije, sa varirajućim zapreminama i izlazno snagom, tako da nije poznata koja varijanta se našla u GT86.

Šta reći sem da nakon ovog videa očekujemo i nastavak priče.

 

 

 

Izvor: Vrele Gume

Podeli ovaj post


Link to post

Implementacija Ferrarijevog V8 motora u Toyotu GT86 se odigrava punom parom

 

1468057811_4.jpg

 

 

Najnoviji projekat Rajana Tjuerka, Toyota GT86 sa F136 V8 motorom iz Ferrarija 458, jedan je od „luđih“ projekata u poslednje vreme. Gotov proizvod će biti definitivno impresivan, a Tjuerk otkriva neke finije detalje u vezi sa instaliranjem rasnog italijanskog motora u japanski automobil.
Jedan od najtežih zadataka u vezi sa zamenom motora je bio „uglaviti“ V8 tamo gde se nalazio kompaktni, četvorocilindarski bokser. S obzirom na to da je V8 viši i duži, Tjuerk i njegov tim su morali da se pozabave „inženjeringom“ u vidu sečenja i fabrikovanja. On je takođe pojasnio da vozilo neće biti korišćeno za trkanje, što timu omogućava da bude kreativniji u smislu ojačanja karoserije i jedinstvenih komponenti.
Još uvek ima dosta posla, ali Tjuerk tvrdi da će vozilo biti spremno do oktobra. Očekujte nove faze kreiranja ovog „frankenautomobila“.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: TOYOTA club Serbia

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×