Jump to content
Sign in to follow this  
TcS

Nova Toyota Supra će proizvoditi 400 konjskih snaga?

Recommended Posts

d05d9ab93fb3f04a60c112ca43a57be2_555X416

 

Iz internet dubina na površinu su izronile nove glasine o specifikacijama motora koji će se naći u novoj Supri, da li su one zaista istinite?

Uzimajući u obzir sve veći broj spekulacija oko nove Supre, japanski auto magazin "Mag X" je saopštio da će novi sportski modeli iz Toyote imati twin-turbo V6 motore. Kako se navodi to je isti motor koji je pozajmljen od Luxus-a i isporučivaće 400 konjskih snaga sa priblizžno 406 nm obrtnog momenta.

 

Koliko god da bi smo želeli da se to dogodi, to jednostavno ne izgleda u redu kao prema poslednjim glasinama, u kojima se navodi da će nova Supra da se pokreće uz pomoć motoar od kuće BMV, sa kojim je japanska kompanija razvijala auto.

Ovaj zajednički poduhvat će takođe dovesti do razvoja novog BMV Z5. U izveštaju objavljenom u časopisu takođe je jasno navedeno da ovaj motor će takođe biti u novim modelima Lekus GS i LS. To može značiti da će Supra i Z5 dobiti odvojene motore i stoga je moguće da se međusobno razlikuju.

 

Ipak, ako je verovati glasinama, to bi značilo da bi nova Toyota Supra mogla da parira Nissan-u GT-R, što bi bila veoma zanimljiva borba za gledati.

 

Izvor: www.toyotaclub.rs

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×