Jump to content
dzvini

Dzvini & Corolla Toyota Sport

Recommended Posts

stvarno su dosadne obicno sive felne farbaj to u crno ;)

Podeli ovaj post

Spojler is in the house  :)

E sad...treba mi pomoc, sugestija, kritika...gde da ga ofarbam i ugradim kvalitetno a opet za ok cifru? Ne bih sam da radim ako bash ne moram...trebalo bi da se izbushe 2 rupe na 3. vratima i plus lepljenje...

IMG_8592.jpg

IMG_8593.jpg

IMG_8594.jpg

IMG_8595.jpg

Podeli ovaj post

E da si u Čačku odmah bih di dao preporuke, a ovako odmah mogu da ti kažem da taj deo nije jednostavno odraditi iz prostorg razloga što je vrlo vreovatno da sa tog materijala boja otpadne, dakle radi kod farbara koji ima iskustva sa farbanjem plastike i poliestera jer ako se ne nabaci tačno određeni plastic primer neminovno je ljuštenje boje.Ako te još nešto interesuje, slobodno pitaj ;)

Podeli ovaj post

Clasurit kod mostarske petlje iz pravca Sajma kad krenes ka topciderskoj zvezdi sa desne strane.

Podeli ovaj post

Svratio sam u 2 servisa, u jednom mi trazili 70eur samo za farbanje, u drugom 40 za farbanje i 20 za montazu...mada mozda i sam ugradim

Taj jeftiniji se nalazi kod Hipodroma, nedaleko od lezecih policajaca a pored konjichkih shtala, ne znam ime radnje...

Usput, ukoliko neko ima "shemu" ili neku informaciju gde mogu da nadjem shtelujuce amortizere po iole normalnoj ceni neka pomaze 8)

Podeli ovaj post

sta podrazumevas pod stelujuce amorte?

ako mislis na stelujucu tvrdocu, pojuri Koni u Dinara trans-u

tu mozes pogledati i opruge

a ako mislis na coilovere, tu ti ne mogu pomoci

Podeli ovaj post

Da, mislim na gewindefahrwerk, coilovers, adjustable shocks, ali su cene od 607eur po Evropi pa navishe, a gde je poshtarina i donoshenje do Srije...iz Amerike izgleda dzabe da i gledam iako ima interesantnih stvarchica...

MR-CDK-TCO03.jpg

Podeli ovaj post

na zalost, za ovako ozbiljne automobile novi coili su skupi

pokusaj da potrazis polovne na e-bay ili idi na varijantu koni set-a

mom bratu za civic sport 2003 set stelujucih amortizera (koni zuti) i nizih opruga kosta oko 45 000

Podeli ovaj post

Dzvini jesi li razmisljao da ofarbas u crno prigusivac na auspuhu? e da mozda nam daju popust na 2 seta amorta ;) B12 do Nemacke je oko  680 funti a imas Koni Sport Kit oko 450 funti isto do nemacke pa sa ko sta voli nek izvoli ja cu cekati za B12 jer mi nije hitno, a i ti si ispod fabrike dosta imas i amorte i opruge spotske

Podeli ovaj post

Prigushivach ce se sam ofarbati u crno posle nekog vremena a ako ne ofarbacu ga istom bojom kao i felne, crnom za visoke temperature :)

Za shtelujuce sam definitivno odluchio tako da sada samo da nadjem odgovarajuci set i cenu...

Podeli ovaj post

dzvini, neman (mozda ga znas sa honde) je rekao mom bratu da su coiloveri pretvrdi i da smore posle 15 dana

kaze da su koni yelow sa nizim oprugama mnogo bolje resenje

Podeli ovaj post

Bio sam danas u Dinari na Banjici...

Naravno mora da se naruchi sve za Corollu.

Prednji amortizer je po komadu 8900din+pdv a ceo komplet amorta sa oprugama, tzv. Sport Kit je oko 40.500+pdv...

Dobio sam i josh jedan kontakt dechka Jovana koji ima kombinaciju za donoshenje iz Nemachke, moguce da je jeftinije nego preko Sandokana...ima chak za FK mozda i jeftiniju ponudu jer i tako mora da kupi josh jedan ili 2 seta kod njih...

Englezi su mi odgovorili da za ovaj model Corolle odgovara samo BC Coilover set od onih koji su i za americhke modele...

http://www.bc-racing.co.uk/vehicle-check.asp?manID=13&modID=96#info

Ne znam samo koja je tachno razlika izmedju ova 2 modela RA i MA, pa ako neko kapira neka mi kaze :)

Chekam informacije pa reshavam shta i kako...

Podeli ovaj post

Problem s Koni-jem je shto su svi amorti uloshci a ne celi...pravljeni za fabrichke koji se iskoriste za bazu...a ja nemam fabrichke i ne znam bash da li i mogu Bilstein-i i da li njih da otvaram zarad stavljanja celog novog seta koji spushta auto potpuno isto kao i shto je sada, napred i nazad po 35mm :(

I dalje sam za to da uzmem ceo shtelujuci set...lik mi je odgovorio da bi me obichni chelichni FK coilover-i ispali 700eur a nerdjajuci oko 750eur...shto je onda u odnosu na Koni od nekih 550eur ok cena...pri tom bi mi ostali ovi trenutni amorti i opruge...pa majku mu samo Eibach opruge koshtaju 170-200eur :)

Ovo su FK, mada nije iskljucheno da i oni lazu pa da su i oni uloshci:

15321235.jpg

Podeli ovaj post

Bio sam danas u poseti spojleru i video ga ofarbanog, treba da se malo josh isprave greshke, verovatno u subotu ugradnja...nisam bio Corollom kod njih pa ne znam koliko je pogodjena boja, valjda ce biti ok... :)

Podeli ovaj post

Kojom markom boje je na kraju farbano, Dzvini?

Podeli ovaj post

Pitacu tachno i za kod ali bio sam u Lechler-ovoj radnji chini mi se...oni su mi pravili boju pored auta...

Podeli ovaj post

Sve je resheno shto se tiche amortizera. Nisam bio zadovoljan prichom sa majstor Bobo-om iz Smedereva koji pravi i prepravlja amorte, ispada 120eur po komadu da napravi svoj sa shtelovanjem a o kvalitetu i pouzdanosti mogu samo da razmishljam ili shta vec...

Nadam se da ce za max mesec dana stici shtelujuci iz Engleske...danas porucheni BC-Racing BR Series. Imaju shtelovanje visine i tvrdoce, trebalo bi chak i nagib prednjih amorta...spushtanje 25-65mm...videcemo kako je to u praksi...imam sadashnje stanje, izmerio sam visinu od poda do ruba i napred i nazad, a Eibach kaze da je sa ovim oprugama auto nizi 30mm.

Ove slike su postavili na sajtu pa se i ja nadam da isto izgledaju za mene:

http://www.bc-racing.co.uk/_lib/_product/br-series-group.jpg

http://www.bc-racing.co.uk/_lib/_product/BR/camber.jpg

http://www.bc-racing.co.uk/_lib/_product/BR/top-closeup.jpg

Podeli ovaj post

Konachno spojler! Moracu josh bolje da ga fixiram jer ova 2 shrafa sama ne drze najbolje, mnogo mlitavo stoji...

th_IMG_8888a.jpg th_IMG_8895a.jpg th_IMG_8894a.jpg

th_IMG_8892a.jpg th_IMG_8891a.jpg th_IMG_8890a.jpg

Podeli ovaj post

sta kazes samo 2 srafa

jel sam ti se pohvalio da sam kupio isti pokazacu ti sutra ;)

super je ispao izgleda mi kao da su pogodili farbu

Podeli ovaj post

srecom nema niko u sobi, pomislio bi da sam lud sto sedim sam i kezim se

prelepo je legao

Podeli ovaj post

sve pohvale!

Podeli ovaj post

Gost
This topic is now closed to further replies.