ivank1703 0 Napisano Decembar 20, 2009 Pozdrav. Ja imam zimske gume "vintera" na fabrickim 16-icama i nema sanse da prokliza ili se zanese. U neku ruku me to i nervira jer sam navikao sa ranijim automobilima da se malko igram po snegu. generalno i pomagala na autu uticu na to , tako da i po suvom nema povlacenja rucne kao na drugim kolima. Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 359 Napisano Decembar 20, 2009 kontrola bocnog proklizavanja se gasi tako sto na kontaktu drzis kocnicu neko vreme dzviniju je poslo za rukom tj nogom to jednom slucajno. znaci ko hoce da se igra sa bocnim proklizavanjem prvo nek pogasi sve kontrole jer su vrlo rigorozne ! Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Decembar 20, 2009 Kako uopshte radi VSC iliti bochna stabilnost, kako vec...? Shta konkretno radi, poshto sem pishtanja nisam primetio nishta? Ogromna je razlika, barem meni, kada po snegu vozim sa ukljuchenim Traction Control-om i bez njega. Kada je ukljuchen na uzbrdicama me toliko uspori da na kraju idem 1. brzinom koliko mi on dozvoli. Zbog toga najcheshce iskljuchim TC. Ovo za stabilnost cu probati negde na parkingu van saobracaja i ulica. Totalno sam zaboravio trenutak kada sam to zapravo uradio, sluchajno Hvala Miloshe na potsecanju. A evo shta sam sebi kupio danas kao poklon Staro drushtvo 1:72... Novi chlan 1:57 model Restyle 2004 ali shta sad...i tako nema maketa i modela na svakom coshku Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 359 Napisano Decembar 21, 2009 Prvo Dzvini hocu i ja takvu igracku !!! Hm Dzvini sto 1. vozis po snegu, zar nije bolje sto visi stepen prenosa i sto manje obrtaja ? TCS radi tako sto blokira tocak kad pocne da proklizava. VSC (kod ostalih ESP) ce neko drugi tacno da objasni sta radi jer ja znam da pomaza mnogo kod bocnog proklizavanja ali sta tacno radi ne znam. Podeli ovaj post Link to post
Mr Nebojša 532 Napisano Decembar 21, 2009 @Srbin, VSC = Vehicle Stability Control (Sistem kontrole stabilnosti vozila), Sistem automatski kontroliše kočionu silu i snagu motora kako bi sprečio zanošenje vozila tokom skretanja na klizavim putevima ili naglih manevara. On neutralizuje zanošenje tako što koči pojedinačnim točkom u prikladnom trenutku. Sa VSC sistemom brzo se uspostavi stabilnost vozila. @Dzvini, Obraduj me i reci da ima i ceca u umanjenom obliku Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 359 Napisano Decembar 21, 2009 u prevodu TCS i VSC nam pomazu da sto pre spalimo plocice i to ne ravnomerno Podeli ovaj post Link to post
Mr Nebojša 532 Napisano Decembar 21, 2009 Da, ako auto neprekidno šalješ u torturu po sengu i ledu, ako ga voziš pažljivo biće ravnomerno potrošene Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 359 Napisano Decembar 21, 2009 dzvini i Ivan mogu da potvrde da se lampica koja signalizira da radi TCS pali vrlo cesto Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Decembar 21, 2009 Shto se tiche igrachke, bila je poslednja (zar nije uvek tako?) Ako nadjem negde obavezno ti kupujem za Novu Godinu Podeli ovaj post Link to post
Mr Nebojša 532 Napisano Decembar 21, 2009 Shto se tiche igrachke, bila je poslednja (zar nije uvek tako?) Ako nadjem negde obavezno ti kupujem za Novu Godinu Ako nađeš biće :D :D :D Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Decembar 21, 2009 Ljudi dodjoh do para za nove gume ali kasno, nigde ne mogu da nadjem ni fabrichku 195/55/16 a kamo li 185/60 ili 175/60(65) ili slichno... Hteo sam neke uze od mojih a vishi profil, ali jedino shto sam uspeo da nadjem je 205/55/16. Da li bi mi pomogle te dimenzije? Imam u ponudi neke zimske Firestone. Kapiram da je 100% bolje od ovih letnjih trenutnih ali ono...cena im je 7 'iljada i neshto po komadu. Shta raditi BRE? Podeli ovaj post Link to post
Našud 3 Napisano Decembar 21, 2009 Prvo poseti ovaj sajt... http://www.bigcustomwheels.com/rt_specs.jsp, uporedo sa njim otvori i ovaj http://www.internet-prodaja-guma.com/search.php?mode=search&page=1. Prvo vidiš koja dimanzija ti odgovara, zatim proveriš koja od odabranih je najjeftinija, a tu imaš i spisak vulkanizera. Odmah da znaš da 16-ica nije ni malo jeftina guma! Po onome što sam video, više ti se isplati 205/55 jer je jeftinija guma od 195/55!? Kako i zašto, pojma nemam, ali je tako... + je i veći izbor u toj dimenziji. Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Decembar 21, 2009 Zvao sam ja i slao mail vec njima, kao treba da chekam odgovor na mail. Kako su brzi odgovorice mi u februaru. Pri tom, ne mogu da kupim online jer nemam karticu. Cene znam, ali dzaba mi kada nema guma. Ja sam se zagrejao za neku od ovih 185/60/16 http://www.internet-prodaja-guma.com/search.php?mode=search&page=1 ali sad samo mogu da chekam...naravno dodao sam u poruci da mi odgovaraju josh neke dimenzije... Zvacu u toku dana josh neke brojeve koje sam pokupio danas, ali na kraju nishta sem polovnih necu naci verovatno. Da barem budu neke mladje gume samo... Javljam shta sam uradio (saznao) Podeli ovaj post Link to post
Našud 3 Napisano Decembar 22, 2009 Evo ti broj Subića iz NS-a, koliko sam video i čuo, lik je profesinalac u svakom smislu, a jeftiniji je od beogradskih vulkanizera (iz ličnog iskustva). Dakle, 062/211-433... Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Decembar 22, 2009 Svakako cu pozvati da pitam i njih. Hvala Podeli ovaj post Link to post
Milos CTS 359 Napisano Decembar 22, 2009 205/55-16 je jeftinija guma jer je komercijalnija nju vozi brdo automobila a nasu 195/55-16 vozi neki mali nadrndani Francuzi i mi ne treba ti kartica za internet prodaju guma jer mozes i preko http://www.internet-prodaja-guma.com/pages.php?pageid=11 naloga za uplatu da platis inace imas broj telefona njih da ne reklamiram pogledaj na sajtu pa ih pozovi i pitaj. ja bi ostao da sam na tvom mestu u fabrickoj dimenziji bese BF Goodrich zimska za koju sam cuo sa vise strana da je dobra http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/bf-goodrich-195-55-r16-g-force-winter-go-87h-478962 Podeli ovaj post Link to post
Arsen 0 Napisano Decembar 22, 2009 Nemoj samo 205 ako ne moraš, znači samo manje pod obavezno za kišu i sneg pogotovo, pravilo sa svih trka . Pogledaj npr gume koje koriste u WRC-u na reliju u Švedskoj, širina za biciklu. Ako već kupuješ novu da onda leži da ubiva hehe. A da, a ogibljenje obavezno mekše, pa da vidiš razliku. Podeli ovaj post Link to post
mitar_bgd 0 Napisano Decembar 22, 2009 Imao sam slican problem ali izgleda da su isporuke guma stigle. Meni danas javili da su mi stigle, doduse 15" ali svakako proveri kod prodavaca. Pozdrav Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Januar 11, 2010 Stigla nova "sitnica" - sigurnosne matice Post Merge: [time]1263395469[/time] A evo i drugara na okupu konachno Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Januar 23, 2010 Konachno zimske gume za 16", u sred zime :D Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Januar 23, 2010 Josh jednom veliko Hvala kolegi Seiz-u. Chovek mi je iz Vrnjachke Banje dovezao gume koje je prethodno nashao i kupio u moje ime od mesnog vulkanizera Post Merge: [time]23. Jan 2010. | 16:29[/time] A evo i nekih nocashnjih zajednichkih beogradskih slika za wallpapere I veliko Hvala kolegi sa drugih foruma Vukasin-u koji je ovo sve slikao nocas na -4 do nekih 02h... Podeli ovaj post Link to post
dzvini 281 Napisano Februar 5, 2010 Finalni proizvod je u komori! I sledeci zadatak... :-[ Podeli ovaj post Link to post