Jump to content
mahatma

Servis za reparaciju dizni

Recommended Posts

Po preporuci Miloša, evo da otvorim temu.

Ćeletu su možda otišle Bosch cr dizne na c5 hdi, a pošto su dizne zajednička muka, hajde da vidimo različita iskustva.

 

Našao sam neki servis u Zemunu u kumanovskoj ulici. Dijagnostika dizne je 10e po komadu, pa se tek nakon toga zna dalje šta će biti.

 

Ako imate neki servis za preporuku, recite..

 

P.s. ako ima neko bolje mesto za temu, slobodno je prebacite

Izmenjeno od mahatma

Podeli ovaj post


Link to post

Pravo mesto je za temu, a i tematika će biti veoma korisna za ostale.

Odlična tema.

Podeli ovaj post


Link to post

Sto se tice denso dizni (koje su inace na skoro svim toyota dizelima) od skora je u ponudi i opcija da se kupe reparirane od strane denso europe sa dve godine garancije za oko 250e po komadu. Skupo jeste, ali u poredjenju sa oko 400e koliko kostaju nove novcijate to je dosta jeftinije. To ide po pricipu da treba da se donesu stare dizne+novac :) i dobijaju se reparirane.

Druga opcija je reparacija u nekim drugim servisima po ceni od oko 150e komad, samo kod njih se stavljaju delovi Italijanske proizvodnje. E sad, to bi sve bilo ok da zapravo ti delovi nisu kineski. Nije preterano lose, to su delovi proizvedeni za Italijansku kompaniju i ta kompanija stoji iza toga, ali opet sta znam... Garancija u ovom slucaju je 6 meseci.

Treca opcija je Hrvatski Puric, taj servis je ovlascen od strane denso europe, jeftiniji su oko 30e po dizni nego ova opcija u toyoti. E sad, tu mozda postoji caka da se izvuce jos 20% jeftinije ;)

Inace ovaj servis itb sto je Miska pomenuo je nekad bio ovlasceni serviser i distributer za denso program, tako da trebalo bi da znaju znanje, samo kad sam ja zvao pocetkom godine denso dizne nisu radili nego su samo nudili nove. Inace ispitivanje je kod njih papreno skupo.

Izmenjeno od NenadRAV4

Podeli ovaj post


Link to post

Ima u zemunu "dmitrović". Adresa je ratarski put(ne znam br) Drugar mehanicar saradjuje sa njima i zadovoljan je,veoma su profesionalni. Dijagnostika dizni kosta 1000din po komadu a reparacija je 120e.

 

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Izmenjeno od frank

Podeli ovaj post


Link to post

×