Jump to content
Dijenek

Kupovina novog/polovnog auta? Kog? (Iskustva, Saveti, Preporuke)

Recommended Posts

Dobar!

Podeli ovaj post


Link to post

REalno, dizajnerski zastareo. Sa druge strane tek je krenula prodaja na našem tržištu, a model je već na zalasku karijere. Ko može da svari ovaj dizajn i da se oprosti od 16k eura...

Ako bih birao samo japance, pre bih kupio korolu benzinca za ove pare. Troškovi eksploatacije su tu negde. 

Podeli ovaj post


Link to post

Prednost ovog Nissana je konfor u kabini. Dosta veliki auto za tu klasu (kao i Corolla u ostalom). Motor je veliki plus. O dizajnu mozemo do sutra :)

Podeli ovaj post


Link to post

Uvek me je zanimalo ko su ljudi koji prodaju kola posle 3 meseca. I sta to nije u redu sa kolima... Poznato je da je najveci gubitak u prvoj godini. To se radi samo kad je neka velika nevolja...

Podeli ovaj post


Link to post

Mislim da poruka da je moguća zamena za jeftiniji auto sve govori. Ne verujem da bilo šta nije u redu sa kolima. 

Izmenjeno od Piske
  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Planirali smo uzet za suprugu chr 1.0 85kw enter oprema,vec su i predracuni napravljeni ali smo onda malo jos prosvrljali po salonima i sjeli u Mercedes A klase. Dalje nismo isli a nismo se ni vracali u Toyotu,tj nije bilo dvojbe.Toyota-dizajnerski meni predivna,oprema enter skroz ok cijena do rege 22000eura. Mercedes A klase 2016(redizajn) 60000km predenih,placen 35000 nov a sad 22000 od opreme glava boli,koza,navigacija,sam parkira,bla,bla,bla bla...garancija jos dvije godine 2200ccm 100kw mercedesov motor,nema onog dojma jeftine plastike ko u chr-u. Zena i ja se zaljubili i isti dan ga uzeli.Jos u cijeni dobili osnovno osiguranje i dva servisa(drugi je sa komplet kocnicama i sa svim tekucinama i filterima)e647cdec034e08ffa36f11f5be215303.jpg2a9cf478beee2db4ef142b492ceece23.jpg6058186ba956f603fde49eb97fa4d476.jpg

 

Poslano sa mog Lenovo P1ma40 koristeći Tapatalk

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Pa dobro, sad imas "nišan" ;)

Nek vas lepo sluzi.

 

 

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Lijepo izgleda A klasa, čestitke. Ne čudi me da je plastika mekša na dodir s obzirom koja je razlika u cijeni između ta dva automobila.

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Iskreno CHR mi je prelep spolja, unutra prednji deo je super izveden, ali, brate, onaj "tenkovski" mrak na zadnjoj klupi... Odličan auto za "momački" auto, ali porodičan...hmm...

Tu oko 23,24 hiljade drugar je kupio 3008 Puga, auto koji mi se spolja toliko i ne svidja, ali koji je unutra odličan. Prvi Pug kome dobro stoji ona izdignuta instrument tabla (I cocpit, mislim da je tako zovu), gomila prostora, zanimljiv dizajn, dobri materijali. Ne svidja mi se to što su komande klime na touch ekranu i nemam baš poverenja u 1.2 turbo sa 130ks... Mada bio je motor godine u Evropi dva puta uzastopno...

Ko hoće jeftin, a prostran SUV, sa dosta opreme, a ne gadi se tvrde plastike i malolitražnih motora, mislim da je najbolji izbor Suzuki SX4 S-Cross. Srednja oprema je, posle poskupljenja, oko 15500.

Podeli ovaj post


Link to post

Srecno i nek lepo sluzi :)

Moze li neko poredjenje u odnosu na Toyotu ?

Nadam se da moderatori nece zameriti.

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala @ Japanautofan . Mislim da sa Corollom koju sam vozio ne može da se poredi , Corolla je klasa iznad  po veličini a i cenovno . 

Mogu da iznesem neke osnovne podatke o Meganu. Proizveden je u Španiji.  1.6 cc motor nastao je u saradnji sa Nissanom. Ugrađuje se pored Megana i u Nissana Juke i Daciu Duster, Ima lanac , jedan varijator faze . Veliki servis se radi na 120000km . Zamena linijskog kaiša , Pk kaiša , španera i provera pumpe za vodu ( zvući poznato ) Redovni servisi na godinu dana ili 30000km Trenutno prešap 380km , sve po gradu . Prosečna potrošnja 10.2 l . Trenutno je period razrade auta koji traje 1000-2000km . Kako će se pokazati , videću. 

Podeli ovaj post


Link to post

Cestitam. Lep auto. Meni se svidjao cak i u limo varijanti kada sam ja razgledao. Prostor pozadi mi se nije dopao, ali to tebi nije ni primarno.

Sve najbolje!

Podeli ovaj post


Link to post

Lep auto, cestitam i ja na prinovi i da te sluzi bez problema. Jesi razmisljao o turbo benzincu?

 

Sent from my E5603 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Čestitke, posebno mi se sviđa Nissanovo podrijetlo pogonske jedinice.... :)

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala svima na čestitkama . 

@mpavlovicbb Razmišljao sam o dizelu , 1.5 dci. Nisam mogao da dobijem bolju ponudu od 16000e za limited paket opreme 1.5 dci 90 ks u beloj boji . Što mi je mnogo para . 

Podeli ovaj post


Link to post

@Piske Ovo je sve moglo u novoj temi gde si trebao i auto da predstaviš

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Ok 

Podeli ovaj post


Link to post

Хелоу,

Морам да вас питам за савијет, продао сам моју ролу послије пет година беспрекорног кориштења, а породица се проширила за још једног члана и сад сам у недоумици, искочио ми је Аурис 2008, 2.0 дизел, од првог власника, наводно 140000 на сату око 5000€, али у игри ми је и бензинац 1.6, такође први власник 120000 на сату, око 4500€ Цјеновно су ту негдје.Годишње због посла прелазим око 23000.

Шта је исплативије/паметније узети?

Волио бих дизела а мајстор каже бензинца, лакши (јефтинији) за одржавање, међутим рола ме са бензином "клала" - 7литара отворена, град 9-10, резервоар потрошим за 8 дана.

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj post


Link to post

×