Jump to content
Dijenek

Kupovina novog/polovnog auta? Kog? (Iskustva, Saveti, Preporuke)

Recommended Posts

SUV-ovi su sve trazeniji i trazeniji, dakle bolje drze i bolje ce drzati vrednost. To sto je 2wd nema nikakvu ulogu. To sto je losiji u voznji/manje sportskiji nikoga ne zanima. SUV-ovi se kupuju zbog lakseg ulaska/izlaska, vise pozicije sedenja, bolje preglednosti, lakseg prelazenja preko rupa i lezecih i zato sto su IN :)

Koji to kupac novog SUV-a planira da vozi offroad? Cast izuzecima, ali verujem da ni 10% novih suv-eva nece u svom zivotnom veku krociti van gradskog asfalta... A sa vozacke strane, da se ne lazemo, djubre je i jedno i drugo. Kome je do osecaja u voznji ne kupuje udobne velike porodicne krstarice.

• Upvote 2

Podeli ovaj post

Ja bi uzeo Kugu :) . Lepša mi je. Oba su odlični, a ni sa jednim neću na trke, a ni na njivu. Imaju oba svoje prednosti , al oku mi draža Kuga i ne bi se mislio. 

Podeli ovaj post

Komsija ima kugu zadovoljan je

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj post

@marketman, ma sto kaze matori ni jedan nece na trke a drugi na njivu. Pitanje je prvo sta se kome vise dopada i za sta ce da koristi auto. Po meni je mondeo udobniji za putovanje, to ka kazem da ima vise snage od kuge moze samo da bude plus na ap. To je 101% tacno da suv bolje drzi cenu jer je to postala moda, karavani idu u istoriju, nazalost, ja licno nikada necu kupiti suv jer ne volim, dzip poput starog lc bi uzeo da ne trepnem, to mi je nesto izmedju Sta god da uzme nece pogresiti, oba su odlicni automobili.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit tapatalk

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Ma danas ne možeš pogrešiti šta god da uzmeš. Sve su to ok auti što se danas nude. Novog Logana sam neki dan gledao i super mi je. Koji je lepši taj se kupuje ;)

• Upvote 1

Podeli ovaj post

He he, jbte iz zezanja uzesmo daciu sandero za firmu, fenomenalan jeftin auto, za godinu dana 20 k km sve ko sat radi. Cak ni ta jeftina tvrda plastika ne skripi a ocekivao sam. Ej, 7 soma €, da ga bacim na djubre kroz pet godina otplatio se i isplatio se

Ovi fordovi du dzabe, ovde nema ispod 23 k €

• Upvote 3

Podeli ovaj post

I moj glas ide za Mondea, samo na ovu opremu bih dodao parking senzore, 18 ili 19 felne i led/xenon farove.

Sent from my E5603 using Tapatalk

Podeli ovaj post

Mondeo je u klot opremi (koja je u toj klasi sasvim OK). Ali taj turbo motor ima da mu izbije zadnji dinar na BS. Po gradu sabija preko 10 l. Neka izračuna koliko prelazi godišnje i da li mu se isplati.

Felne 18 ne mogu da se poruče u ovom paketu opreme. Jedino da ih kupi naknadno, ali nije isplativo.

Izmenjeno od maxy

Podeli ovaj post

Grad je oko 9l, evo ovde malo vise podataka o potrosnji ecoboosta

https://www.spritmonitor.de/en/overview/17-Ford/154-Mondeo.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=2013&constyear_e=2017&power_s=140&power_e=200&minkm=500&gearing=1&exactmodel=Ecoboost&powerunit=2

Na otvorenom sa laganom nogom na pedali i biće oko 6-7l, ipak je to malo veći/teži auto sa benzinskim turbo motorom. Mada uvek stoji opcija TNG-a  :lol:

Podeli ovaj post

Trpi li taj motor tng?

Podeli ovaj post

Ne prelazi vise od 10-15hilj km mesecno i to u glavnom magistrala. Retko vozi po gradu. Benzin mu je dobar izbor. Vozio je Pola 2003. 1.4. I tu ide potrosnja do 8-10 po gradu, bar tako kaze :)

Podeli ovaj post

Svaki trpi TNG samo do kada  :)

U njega bi morao da ide LDI sistem cija ugradnja je 2 i vise puta skuplja od obicnog sistema sa isparivacem.

Ali, ako fabricki nije ugradjen onda dzabe sve kada ugradnjom TNG-a se gub garancija na vozilo. 

Izmenjeno od mpavlovicbb
  • Upvote 1

Podeli ovaj post

Pa to ok je 10 L u gradu za tog benzinca, ipak je veliki i jak auto. Pitanje i koja gradska voznja, ako sat vremena stoji u mestu onda je glupo i meriti koliko trosi. Daleko manji i slabiji automobili trose oko 9 tako da ovo i nije strasno, sve dok nije 17-20 odlicno je mislim da je na ap u nagistrali ekonomican, trebalo bi.

Podeli ovaj post

Ne prelazi vise od 10-15hilj km mesecno i to u glavnom magistrala. Retko vozi po gradu. Benzin mu je dobar izbor. Vozio je Pola 2003. 1.4. I tu ide potrosnja do 8-10 po gradu, bar tako kaze :)

10-15 kkm mesečno? Da nije godišnje možda?

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka

Podeli ovaj post

Sorry, greska - godisnje naravno :)

Podeli ovaj post

Trpi li taj motor tng?

uz gubitak garancije trpi :)

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Jedan zanimljiv auto u klasi Aurisa sa vise prostora u kabini (za neverovati koliko ima mesta na zadnjoj klupi) i sa, po meni, puno lepsim enterijerom ( bez povratka u proslost koju Toyo forsira u C segmentu).

Slucajno danas "naleteh" na Pulsar (tek je pocela prodaja u SRB) u HITu dok sam sa kolegom razgledao novi QQ FL (odlican i dalje ).

Motorizacija 1.5 dci (110 ks), izlozeni model (u sedef beloj boji, ne znam paket opreme) kosta oko cca 15.4 k (daplata za MM, navigaciju i zadnju kameru oko 0.6 k).

2172d849c12ec6f099c7b78aa81ccd66.jpg4976cb793f5bf3d12d13c9974c952a4a.jpg686413ccc655a71eb24e0290981e6103.jpg523a259d80955e26b12fd03151fcd3b4.jpgf9536fcb672072446abada0178cc57d0.jpg

• Upvote 3

Podeli ovaj post

Ovaj auto izgleda odlicno, dizajn .....zadnji kraj malo almera, po silueti podseca na prethodni auris, sve u svemu neuporedivo lepse i prijatnije od aktuelnog aurisa kome se bogu hvala blizi kraj karijere, zamenice ga corolla sa pet vrata od sledece generacije, valjda kroz godinu dve.

Podeli ovaj post

Nadam se da novi Auris vizuelno nece otici u pravcu priusa ili mirai, ali...

Podeli ovaj post

Auto zeitung pise da ce nova corolla biti sa pet vrata i da se auris ukida. Ovo je mozda fl pred kraj. Ne mogu da nauce jednu prostu stvar, ako hoces da prodas auto u evropi onda mora da bude po ukusu evropskog kupca. Kia je to primenila, mazda isto. Da ne komentarisem dalje ali zaista bi voleo da naprave jednom lep auto sa nekom pristojnom motorizacijom pa cija god bila, bmw, ili ko god.

• Upvote 2

Podeli ovaj post

Cekam Pulsara da stigne u firmu pa cu da javim utiske...

Izmenjeno od Bauk011

Podeli ovaj post

Video sam uzivo Pulsara. Jako lep auto. Ne znam sto toliko kudite Aurisa, meni je extra. Da se ima para uzo bi ga bez razmisljanja i to belog.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Auris je odlican auto ko kaze da nije taj nema pojma o zivotu :)

• Upvote 3

Podeli ovaj post