Skipper 244 Napisano Decembar 7, 2016 Znam da nije Toyota ali je prava lepotica Podeli ovaj post Link to post
Skipper 244 Napisano Decembar 7, 2016 Izloženi model ima cenu od 40k € a top model je duplo skuplji, 80k € za verziju od 510 ks. Podeli ovaj post Link to post
Piske 1083 Napisano Decembar 7, 2016 Posle dugo vremena vratili su se zadnjem pogonu i napravili auto za uživanje. Kako će se pokazati po pitanju pouzdanosti videćemo.... Podeli ovaj post Link to post
Mr Nebojša 532 Napisano Decembar 7, 2016 Alfe su poznate po sjajnom dizajnu i odličnim performansama ali, nažalost, pouzdanost im nikada nije bila jača strana. 1 Podeli ovaj post Link to post
Piske 1083 Napisano Decembar 7, 2016 Nekada davno kada su se Alfe proizvodile na severu Italije bila su baš dobra kola. Prebacivanjem fabrike na jug Italije krenuli su loši dani za Alfu . Tim povodom početkom 70-tih je izašao na tržište model simboličnog imena alfasud (alfa jug ) koji se pokazao veoma loše i pored dosta naprednih ideja koja su primenjena na tom modelu za to vreme.... Podeli ovaj post Link to post
stana 8 Napisano Decembar 7, 2016 Nekako ne vidim sebe da dam 40+hiljada eura i vozim Alfu Poslato pomocu TT 1 Podeli ovaj post Link to post
Mića 1824 Napisano Decembar 7, 2016 (edited) uf, premium klasa, ni mb ni bmw nisu jeftiniji a po svemu su ispod ove alfe, jedino mb amg moze da joj parira ili bmw m, sve je to tu negde po ceni, m4 je oko 63 k eura...... https://www.alfaromeousa.com/cars/alfa-romeo-giulia-ti Izmenjeno Decembar 7, 2016 od Mića Podeli ovaj post Link to post
Skipper 244 Napisano Decembar 7, 2016 Evo cena u Rumuniji gde sam i slikao ovaj primerak Podeli ovaj post Link to post
Seba 130 Napisano Decembar 7, 2016 Po meni su totalno promasili temu, ovo je kao spoj bmw-a i audija, a i uzivo nije nesto impresivna. Ja sam gledao neke od prvih nacrta i bila je brutalna a na kraju nije ni blizu nacrta. Sent from my SM-G935F using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Skipper 244 Napisano Decembar 7, 2016 Uh, kako opako izgleda na ovim nacrtima, može ovako redizajnirana da bude :-) Podeli ovaj post Link to post
Dijenek 399 Napisano Decembar 8, 2016 Slazem se da nije ispala kao sto se ocekivalo. Meni i dalje vise uzdaha izmami "aktuelna" 159ka...to mi je dizajn Podeli ovaj post Link to post
maxy 177 Napisano Decembar 8, 2016 Alfe su poznate po sjajnom dizajnu i odličnim performansama ali, nažalost, pouzdanost im nikada nije bila jača strana. Verujem da pričate iz iskustva Podeli ovaj post Link to post
Guslar 63 Napisano Decembar 8, 2016 Naravno , iskustvo ali je najbolje kada je tuđe. Imale su Alfe dosta kvarova . Vlasnici koje ja poznajem su to priznali tek kada su ih prodali. A da su lepe , jesu pogotovo pomenuti model. Послато са SM-J500H уз помоћ Тапатока 1 Podeli ovaj post Link to post
maxy 177 Napisano Decembar 8, 2016 Kod alfi je uvek bilo ono "ortak mog ortaka ima alfu i ona se stalno kvari..." Podeli ovaj post Link to post
Guslar 63 Napisano Decembar 8, 2016 Ja imam prijatelja koji dok je nije prodao imao samo reči hvale . A sada ima fokusa i ponekad otkriva za kvarove koje nije podeli sa nama. U suštini vešanje dosta kvarova , elektronika. Послато са SM-J500H уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
maxy 177 Napisano Decembar 8, 2016 drug mog druga imao alfu i ona se stalno kvarila... majstor mu postao najbolji prijatelj, a posle i kum i na kraju se obojica obogatili prodajući rezervne delove za alfe... 2 Podeli ovaj post Link to post
Skipper 244 Napisano Decembar 8, 2016 (edited) Ja imam dobro iskustvo sa alfom 166 2.5 i sutra kad mi bude trebao veći auto uzeo bih alfu ako je u dobrom stanju. Pre par meseci kada sam uzeo yarisa bilo je i alfi u opticaju. Takođe imam i dobra iskustva sa fiatom, imam fiata, vozim u firmi fiata i u familiji imam rođake sa dobrim iskustvima sa fiatom. Glavna stvar kod svih auta je da nisu uzimani leševi, osim mog punta koji je u startu bio malo lošiji ali i cena je bila znatno ispod proseka. Izmenjeno Decembar 8, 2016 od Skipper Podeli ovaj post Link to post
maxy 177 Napisano Decembar 8, 2016 Problem sa alfom se pre svega ogleda u nedostatku majstora. Ko živi u BG ili NS taj problem nema, odnosno na raspolaganju ima nekoliko majstora koji je održavaju. Ostatak Srbije bolje da je i ne kupuje. Do sada ni jedan kvar na alfi nisam imao. Samo redovno održavanje, sipaj i vozi. Automobil sam kupio na jednom groblju (aka auto plac), u startu uložio cca 1000 eur i vozim se već pune 4 godine. Da se ova diskusija ne bi pretvorila u prepucavanje, hteo sam nešto drugo da kažem. Reputacija je nešto što se teško menja i to je iskusilo više proizvođača, pa tako više i japanci ne prave automobile kao sa kraja 80 i 90 godina prošlog veka kada su se vanserijskim kvalitetom probili na svetsku scenu (u USA je to bilo nešto ranije). E sad se postavlja pitanje šta je dobar automobil. Sećate li se opel askone? slabo je viđate? a još u kombinaciji da 1.6 D motorom? Pa nema ih više, sve su istrulile Ali to ne znači da Opel danas proizvodi loše automobile. Realno kada pogledate, ko god je kupio nov automobil i vozio ga i održavao u skladu sa normalnim uslovima upotrebe/održavanja skori da nema ni jedan problem. Znam nekoliko bivših vlasnika Dačije Logan koji ni jedan kvar nisu imali, ali su danak platili prilikom dalje prodaje jer polovne ne vrede ni 20 % početne cene. Kupovinom automobila na groblju (aka auto plac) verovatno ćete vrlo brzo postati najveći mrzitelj marke vozila koje ste kupili. Danas svako želi da vozi polovan audi, bmw, alfu... a nemaju pare ni za benzin. Takođe, žao mi je što je jedan određeni krug ljudi (wanna be mafia) u Srbiji uništo reputaciju audija, bmwa, pa eto reći ću i alfe jer kad ih vidim za volanom sa krimi facom dođe mi da povratim. A kad sabereš vrednost svih njihovih automobila ne možeš za te pare da kupiš ni garsonjeru u Borči 6. Iskreno, nisam još nikada video nekoga da je kupio toyotu pa da se mršti ua volanom i izigrava idiota. Dakle, danas nema loših novih automobila, već samo loših i neodgovornoh vlasnika. 1 Podeli ovaj post Link to post
Skipper 244 Napisano Decembar 8, 2016 Problem sa alfom se pre svega ogleda u nedostatku majstora. Ko živi u BG ili NS taj problem nema, odnosno na raspolaganju ima nekoliko majstora koji je održavaju. Ostatak Srbije bolje da je i ne kupuje... Ovo nije problem samo sa Alfom već sa bilo kojim ne evropskim autom. U svakom mestu ćeš naći majstora za vag ili fiat ali za toyoto no-no. Podeli ovaj post Link to post
NenadRAV4 163 Napisano Decembar 8, 2016 (edited) Ja cesto vozim alfu 166, ima auto svojih prednosti ali i mana. To je vise auto za nekog zaljubljenika u vozila koji uziva da non stop nesto cacka, sredjuje, popravlja. I toga ce imati na pretek. Neko ko je gleda da mu bude nesto poput toyote tj da vozi i ne misli ili kad nesto crkne odmah kod mastora taj ce je mrzeti iz dna duse. Ali da je dobra za voznju to jeste, osecaj na volanu da u svakom trenutku znas koliko moze, menjac tacno tezak koliko treba i mehanicki osecaj sa taman hodom, kugla rucice lezi u ruci kao da je po meri, odlican zvuk motora i performanse... Npr provozao sam jednog zaljubljenika u bmw po krivinama onako na granici, sedeo je nazad i znao je da cu brzo da vozim, samo sam cuo "ovo nisam ocekivaoooo" i poceo je da leti po zadnjem sedistu dok nije zavrsio na podu i ako je pokusavao da se drzi Plus odlicna prava koza na sedistima pa kad neko sedne prvo sto komentarise je prijatan miris koze (inace na naslonima za glavu sa strane je ugravirano MOMO), odlicna zvucna izolacija, brembo kociona klesta... Nekako auto budi emocije, ipak nije isto kad vidis na nekim detaljima npr na sedistima izvezen znak Alfa Romeo ili na kocionim klestima Alfa Romeo napisano crnim pisanim slovima, kao kad vidis samo TOYOTA (da docaram ko me ne kapira: razlika kao kad citate pismo napisano penkalom, pisanim slovima i sms. Oba ce preneti poruku, ali nekako ono pisano pokazuje neke emocije i paznju, dok je ovo drugo "posao uradjen") . I naravno dizajn onako sportska nota, pomalo bezobrazan, ali ne previse napadan... Ali zato, cela lista sta je sve popravljano, za ovih 140000km sve viljuske prednjeg oslanjanja, neke i vise puta, zadnje 2-3, zamajac, alternator, izduvna grana, nosac motora, razne remenice, map senzor, jedva neki lik popravio ecu koji je skoro 2000e kostao nov, gomilu puta neki osiguraci, releji, senzori, kontakti, dugmici, vakumi, bravice, plus ohoho guma zamenjeno, em sto je trap podesen da malo vise jede unutrasnju stranu gume, em sto kad se opuste viljuske to niko ne moze nastelovati. Plus niskoprofilne gume koje na nasim rupetinama od puta pucaju ko dobar dan i pride se felne krive i pucaju Eto iskustva iz prve ruke . Izmenjeno Decembar 8, 2016 od NenadRAV4 2 Podeli ovaj post Link to post
matori 1237 Napisano Decembar 8, 2016 Za elektroniku znam , ali za viljuske ne znam. Znam da taj sistem viljuški ima 147 i da imaju puno problema s njima , ali 156 nema i nema problema. Na 166 ne znam koji je sistem, verovatno je onda kao na 147 pa isti problem. Podeli ovaj post Link to post
Seba 130 Napisano Decembar 8, 2016 Ja misli da su tu pricu o losem kvalitetu motora i kvarova povuke sa svojim boxer motorima kasnih 80 i pocetkom 90 tih posto kod nas nije postojao krsteni majstor koji se razumeo u te motore cak ih i danas ima par. 166 ima problem sa viljukama to je poznato uzasno su mekane neka ozbilnjija rupa i gotovo. Drugar je menjao 2 puta prednje viljuske na 166. Sa druge strane imam prijatelja koji vozi 159 sa 1.9 JTD motorom unutra. 4 godine ima samo reci hvale za nju. Sad mu se rodio klinac pa je prodao nju i uzeo BMW 5. Lep mu je BMW i zadovoljan ali uvek nekako uvek sa slascu pomene bivsu Alfu. Nema pravila, on je uzeo odrzavanu maksimalno isto tako je odrzavao i nije imao nikakav problem. Sent from my SM-G935F using Tapatalk 1 Podeli ovaj post Link to post
Piske 1083 Napisano Decembar 8, 2016 Alfa 147 ima osetljive i prednje i zadnje viljuške. Dizeli su Fiatovi i provereni a što se tiče benzinaca Bussov šestak je prava mera za uživanje ... 3 Podeli ovaj post Link to post