Jump to content
Sign in to follow this  
Mr Nebojša

LEXUS jahta sa 885 KS donosi nove ideje u nautički luksuz

Recommended Posts

LEXUS jahta sa 885 KS donosi nove ideje u nautički luksuz
 
lexus_j_1.jpg
 

Tojota kroz svoj brend Leksus pokazuje da je uspešna ne samo u proizvodnji automobila, već i kada su u pitanju jahte. Proizvođači luksuznih automobila često demonstriraju svoju moć kroz razne projekte kojima svojim klijentima pokazuju koliko su moćni. Nautika je često prisutna kao tema, pa nije retko da vidimo jahte koje su dizajnirali čuveni automobilski brendovi.

 

lexus_j_11.jpg

 

Najnoviji primer stiže nam iz Majamija, gde se nalazi prototip jahte koju je konstruisao Leksus. Duga je 12,7 metara i dizajnirana tako da asocira na telo delfina, odnosno, kako se to danas moderno kaže, izgleda organski. Kapetanu je na raspolaganju veliki displej osetljiv na dodir kojim se kontroliše navigacija, radar, sonar… Ispod palube ima mesta za šest osoba, a tu je i kvalitetni multimedijalni uređaj. Mala kuhinja i kupatilo takođe se nalaze na jahti.

 

lexus_j_1111.jpg

 

Napravljena je od dvokomponentnih poliuretanskih smola, impregniranih trakama od ugljenih vlakana koje omogućavaju ovakav oblik. Tojota kaže da je primenom novih materijala ostvarena ušteda u masi od čak jedne tone u poređenju sa fiberglasom. Leksusovu jahtu pokreću dva V8 motora zapremine 5,0 litara, odnosno iste mašine koje se nalaze pod haubom modela “RC F” i “LC 500”. Sa ukupno 885 konjskih snaga jahta razvija brzinu od 79 km/h.

 

lexus_j_111.jpg

 

 

 

Izvor: Magazinauto.com

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×