Jump to content
Mr Nebojša

Rallye Monte Carlo 2017: TOYOTA druga!

Recommended Posts

Rallye Monte Carlo 2017: TOYOTA druga!

 

 

montecarlorally_03.jpg
 
 

Okončan je još jedan RELI MONTE KARLO. Svi su već u centru prestonice MONAKA. Jedni slave, drugi tuguju i žale zbog slupanih automobila i propuštenih prilika. Svi su razočarni crnom sudbinom koja je bacila tamnu senku na samom početku ove grandiozne priredbe automobilskog sporta. Izgubljen život čoveka u publici pokraj staze, koji je sasvim sigurno bio strastveni ljubitelj RULETarrow-10x10.png RELIJA, mnoge je ostavio bez reči…

U takmičarskom delu je došlo do pravih iznenadjenja i neočekivanih momenata. Najveći gubitnik ovog 85. RELIJA MONTE KARLO je Belgijanac TIJERI NOJVIL, vozač „hjundaia“, vice šampion sveta i as koji je u stvari bio najbrži ovog vikenda – ali i NAJMALEROZNIJI. NOJVIL je dokazao visok nivo i potpuno je tačno ono što je upravo rekao poznati beogradski automobilista i šampion, BOŠKO MARKOVIĆ – „On je zvezda u usponu i njegovo vreme tek dolazi“. Ako se anulira greška NOJVILA i prethodni kiks OŽIEA, vidi se da je razlika medju njima minimalna i da će predstojeća takmičenja u RELI ŠAMPIONATU SVETA doneti puno neizvesnosti i ujednačenosti po pitanju konkurencije. SEBASTIEN OŽIE je sijao na cilju poslednjeg ispita „power stage“, koji je doneo dodatne bodove NOJVILU, LEFEVRU, HANINENU, EVANSU i SORDU. Pravi poznavaoci relija i oni koji su odavno prepoznali ko je i šta je SEBASTIEN OŽIE, znali su posle minusa NOJVILA, da će četvorostruki prvak sveta rutinski stići do pobede a tada je u jednom dahu rekao: „Presrećan sam zbog ovog uspeha. To je velika stvar za tim M SPORTarrow-10x10.png. Uspeli smo da pobedimo samo posle mesec dana priprema. Bilo je veoma teško, hvala celom timu za sve…“ Radosni su bili i vozači „TOJOTE“, pre svega LATVALA, koji je stigao do druge pozicije na podijumu, ali i HANINEN, iako je imao previše pehova. Mnogi su vozače „TOJOTE“ pozicionirali kao skoro autsajdere, pored „HJUNDAIA“, „FORDA“ i „SITROENA“, a eto, ispalo je sasvim drugačije. Najviše je razočarao „SITROEN“, pre svega Irac KRIS MIK, koji je čak ubrajan u moguće pobednike. Loš rezultat je malo popravio KREG BRIN, sa prošlogodišnjim modelom „DS 3″ i odličnim plasmanom  na peto mesto. Čast „HJUNDAIA“ je donekle spasao iskusni Španac DANI SORDO i pozicijom broj četiri u ukupnom poretku.

 

Kad se malo bolje sagledaju rezultati svih ispita vidi se da je najstandardniji, najmirniji i NAJBOLJI u svojoj kategoriji, WRC 2, bio ovoga puta ZAISTA BLISTAVI ANDREAS MIKELSEN. Njegova „škoda fabijaR5″, slabija više od 100KS od  WRC „monstruma“ je klizila kao najmoćnji brod u snežnom i ledenom okeanu RELIJA MONTE KARLO.

Eto, 85. RELI MONTE KARLO je iza nas. Ostaje da ga komentarišemo i da već stvaramo sliku o novom snežnom cirkusu – o ŠVEDSKOM RELIJU 2017.

 

 

Generalni plasman 85. RELIJA MONTE KARLO:

1. OŽIE – „ford fiesta“

2. LATVALA– „tojota“+ 2.15.0

3.TANAK – „ford“+ 2.57.8

4. SORDO– „hjundai“ + 3.35.8

5. BRIN – „sitroen DS3 16″ + 3.47.8

6. EVANS – „ford“ + 6.45.0

7. MIKELSEN (WRC 2) – „škoda“+ 9.32.7

8. KOPECKI (WRC 2) – „škoda“+ 12.58.1 !!!!

9. LEFEVR – „sitroen C3″+ 14.43.8

10. BUFIE – „ford R5″+ 16.09.4

 

 

Izvor: TOYOTA club Serbia

  • Upvote 4

Podeli ovaj post


Link to post

Posle 17 godina pauze drugo mesto na prvoj trci, odličan uspeh

 

M9

  • Upvote 3

Podeli ovaj post


Link to post

×