Jump to content

Recommended Posts

I crna guja je super.

 

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj post


Link to post

Koliko sam shvatio, što se 1.0 T tiče, to su samo nagađanja. 1.5 je navodno potvrđen.

 

"We could also see the Yaris demonstrate the use of turbocharging with an engine to rival the new 1.0-litre turbo unit that will soon make its way into the Honda Jazz."

Izmenjeno od Vedo

Podeli ovaj post


Link to post

Nije bitno ni koji je , samo da nastavi tradiciju kvaliteta. 

  • Upvote 3

Podeli ovaj post


Link to post

0-100 11sec? Moze ako je u rikverc..

 

Pa prvi TS ima 9 sec..

Podeli ovaj post


Link to post

Zato i kazem . Samo menjac pravi da se uklopi. Motoric je tu. :)

Podeli ovaj post


Link to post

Na prvoj je neki film sa zlim toyotasem

 

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj post


Link to post

u ovom postu o stavljanju fografija piše da mora biti manja od 512kb, kad hoću da postavim meni izbaci 3.6 kb. Ako smanjim fotografiju do te mere od nje ne ostane ništa. Jel to do mene ili do sajta? 

 

U ovoj temi, u svakoj od poruka ćete pronaći uputstvo kako da što lakše i brže potavite slike na forum. Prva poruka će se odnositi na forum i samo informativno za druge sajtove, koje ćemo obraditi u narednim porukama.

Za sve fotografije, predlažemo da koristite, pre svega forum, preko opcije Additional Options....

1Forum
Da bi ste mogli da vidite opciju Additional Options... možete kliknuti na dugme ODGOVORI koje se nalazi na vrhu i dnu svake teme, odnosno strane, sličan efekat se postiže odabirom opcije CITIRAJ (ako nekoga citirate) ili kada otvarate novu temu preko opcije NOVA TEMA.

Obratite pažnju da je dozvoljeno zakačiti 8 fotografija po poruci.
Maksimalna veličina fotografije mora biti ispod 512KB (½ MB).

Obrada fotografija za web
Lepo je kada imate fotografiju od 10MB sa svim detaljima i perfektno jasnim zrncima prašine na šoferki, ali za postavljanje na internet, postoje malo drugačija pravila. Obzirom da neki smatraju Photoshop preterano komplikovanim, što za ovaj jednostavan posao i jeste, mi ćemo koristiti besplatna rešenja u vidu Google Picasa-e i PIXresizer-a.

Picasa
U ovom uputstvu nećemo pokriti proces instalacije i podešavanje programa, za sve informacije posetite FAQ sekciju http://picasa.google.../support/?hl=en
- preuzmite Picasa sa sajta http://picasa.google.com/ ili za Mac korisnike http://picasa.google.com/mac/
- instalirajte Picasa na računar i pokrenite je;
- odaberite željenu fotografiju;
File > Export Picture to Folder... ili koristite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+S;
- pojaviće vam se dijalog prozor u kome možete da izvršite osnovna podešavanja.
- kliknite Browse dugme i kao odredište postavite Desktop, pošto je njemu najlakše pristupiti, u suprotnom odaberite folder koji vi želite;
- ako unesete neki tekst u polje ispod Picasa će za Vas napraviti folder sa nazivom koji ste ukucali i u njega staviti fotografiju;
- prebacite podešavanje za Image Size sa Use original size na Resize to: i prevucite klizač na sredinu ili ukucajte 800 u polje iznad;
- ako želite da zaštitite svoju fotografiju, do određene mere, možete uključiti Watermark opciju;
- kada ste sve podesili kliknite Export.

Sve navedeno važi i za više selektovanih fotografija (u Picasa-i) odjednom.

PIXresizer
Ovo je krajnje jednostavan program koji radi na svim verzijama Windows operativnog sistema. Ukupna veličina je 3,3MB i možete ga preuzeti sa sajta http://bluefive.pair.../pixresizer.htm potpuno besplatno.
- nakon instalacije i pokretanja programa pojaviće se PIXresizer prozor;
- kliknite na Load Picture;
- zatim izaberite Custom size i ukucajte 800 ako je fotografija horizontalana u prvo polje, ako je vertikalna onda u drugo polje iz razloga što želimo da sačuvamo što više od fotografije, a opet da bude vidljiva;
- na kraju odaberite Save EXIF data, a onda Save Picture i odaberite gde želite da je sačuvate.

Rad sa više fotografija je sličan, stim što ne možete da selektujete fotografije koje želite već samo celokupan folder. Ovaj program je koristan za nekoliko fotografija koje ste već odabrali i izdvojili za postavljanje na internet.

U nastavku, obradićemo 4 sajta koja predlažemo za postavljanje fotografija.

# ImageShack - http://imageshack.us/
# PhotoBucket - http://photobucket.com/
# TinyPic - http://tinypic.com/
# ImageVenue - http://imagevenue.com/

Podeli ovaj post


Link to post

@@matori Vaš prostor za priloge je popunjen 100%, podatak o tome možete videti u okviru podešavanja svog naloga u sekciji za priloge. . Korisnici foruma imaju na raspolaganju 30MB prostora, TcS članovi 200MB a VIP članovi 500MB prostora.

Podeli ovaj post


Link to post

@@TcS - aj molim te reci mi još samo ovo. Našao sam to u postavkama i sad me interesuje oko starijih slika. One nisu vidljive na sajtu ,a u memoriji su mi ostale i zauzamaju istu? 

Podeli ovaj post


Link to post

Bazično da, te stare slike se ne vide a zauzimaju prostor. Na Vama je izbor da li ćete ih izbrisati pa postaviti ponovo ili totalno izbrisati kako bi oslobodili prostor.

Ukoliko je prostor jedini problem nadogradju dobijate uplatom TcS članarine, kao i mnoge druge beneficije uz to, nakon toga postoji i VIP dodatak, a TcS sprema i još jedan vid proširenja prostora u vidu godišnje pretplate na isti, ali o tome će tek biti reči.

Podeli ovaj post


Link to post

Nije problem prostor , to mi je sad jasno. Sad mi predstavlja nazovi problem te slike kojih više nema. Ja nemam te slike sačuvane. Pre se nisu brisale na taj način slike. Nije mi jasno zašto se je namešteno da se ne vide ako su i dalje na serverskom disku? Temu sam napravio za svoj auto i tu vodim vsoje podatke i slikovno beležim. Ako se plati članarina , da li onda slike ostaju ili svejedno posaju "nevidljive" nakon određenog vremena?

Podeli ovaj post


Link to post

Poštovani,

 

Slike koje su kačene kao prilozi poruka na starom sajtu još uvek su tamo i svako ih ponaosob može preuzeti sa starog foruma i ponovo postaviti ovde ili sačuvati za sebe. U ovom postu je objašnjeno šta se desilo sa prilozima http://www.toyotaclub.rs/forums/topic/8409-prilozi-poruka-attachments-sa-starog-sajta/?p=110131

To nema nikakve veze sa plaćanjem članarine niti vremenskim ograničenjem, problem je kako stoji u objašnjenju u tehničkim poteškoćama sa starim serverom i njegovim pristupom.

Podeli ovaj post


Link to post

Jel neko uzimao skoro obd2 skener, mislim na elm327, moj stari crkao? Dajte neki link ka pouzdanom kineskom sajtu...

Podeli ovaj post


Link to post

Ja sam uzeo prosle godine, ali nisam porucivao, vec na KP pa preuzeo licno u BG.

Mrzelo me da cekam i zajebavam se , a cena 600din, jer usteda bi mi bila u rangu cene paklice cigareta ili 2 cokolade ...

Podeli ovaj post


Link to post
Gost
This topic is now closed to further replies.

×