Jump to content
Mića

Ugradnja tableta u auto

Recommended Posts

da odmah napomenem, klip je sa garaza foruma i odnosi se vw lupo, zaista je decko to odradio na vrlo zanimljiv nacin, mada u celoj prici je bitno kako je on to sve povezao.ako admini smatraju da ovo nije po propisima neka izbrisu temu, uklone klip, mada klip je okacen javno na yt.

  • Upvote 3

Podeli ovaj post


Link to post

Tablet u autu je vrhunska stvar, sto sam i razmatrao kad sam resavao muziku. Decku svaka cast, ovde to jos niko nije radio, barem se nije javno pohvalio i opisao sve.

 

Ono zbog cega nisam ugradio tablet, a o tome ce verovatno i drugi misliti, je:

 

1) mogucnost skidanja tableta (ne ostavlja mi se na izvolte u parkiranom autu) - Ima genijalnih resenja, neki ameri prave i postoji detaljan HowTo na netu, ali je solidna zajebancija napraviti sistem izbacivanja tableta iz lezista i punjenje kablom a da sve bude lepo sakriveno.

 

2) cinjenica da handsfree zahteva paket kod mob. operatera. Vec svi sigurno imaju jedan paket za telefon, drugi paket je reda velicina 100-200e godisnje. Ko nema potrebu za time, nije mali trosak.

 

Inace, Here maps se okrece u landscape i kad se udje u drive mode, ne mora da se startuje ruta.

Podeli ovaj post


Link to post

Meni iako velikom ljubitelju elektronike i sve tehnike, tablet u kolima dodje vise kao neka 'fenserajska varijanta' nego kao neka realna potreba i prednost.

 

 

 

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

  • Upvote 3

Podeli ovaj post


Link to post

Ugradnju tableta u auto je isto na VW forumu objasnio dečko pre jedno 3-4 godine sigurno, sa slikama celog postupka ugradnje i pripreme plastika, za Golf 3.

 

O istom postupku sam i sam razmišljao, čak i napravio rešenje mnogo elegantnije za punjenje pa i izmenu sadržaja veoma lako, ali velika mana ovoga za mene je što skoro nikako ili veoma teško uz pomoć više aplikacija, mada je provereno da li bi i tako moglo da se reguliše balans zvučnika, tj odnos levih i desnih i prednjih i zadnjih i ono malo aplikacija koje ima tako neke opcije ne rade kako treba, dakle velika muka napraviti ako je uopšte moguće.

Nekima je to nebitno ali ja volim da i zvuk bude podešen kako ja hoću, nismo svi isti.

Sve ostalo stoji, ima svojih prednosti i može da koristi.

Podeli ovaj post


Link to post

Tacno to sto si naveo Mello87 i jeste jedan od najvecih problema za takav projekat. E sad, postoji i za to resenje u vidu nekih dodatnih procesora zvuka, ali to nije ni malo jeftino. Onda kad se na to doda slab prijem radio signala i kupovina nekih dodatnih pojacivaca za to, pa jos i dodatni cip (koji je tesko naci) koji treba da omoguci rad dugmica na volanu (da se ne lazemo, u toku voznje mi sigurno ne treba da jurim prstom po ekranu neki digitalni klizac da bih pojacao/smanjio ton). Plus neko sitno placanje za dobar android auto, pravljenje blende i naravno utroseno vreme i velika sansa da nesto ne bude kako treba.

Na kraju takva jedna "kvalitetnija" egzibicija ispadne oko 200-300e, dok za 150e mogu da se kupe kod kineza solidne 2din android multimedie koje vec imaju sve gore napisano prilagodjeno automobilima.

Podeli ovaj post


Link to post

Mislim da Poweramp ima balance i fader opcije, osim ako to nije dovoljno?

 

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Koliko sam upucen nije dovoljno, treba pojacalo sa procesorom zvuka

Podeli ovaj post


Link to post

×