Jump to content
pex77

Pex & Toyota Corolla AE115 1.8 4x4

Recommended Posts

Lepo vozilo, tvrdih to od prvog pogleda na oglas :)

Malo detalja, i par potrosnih stvari.

Realno, super si prosao.

Retko se nadje auto te starosti sa urednom dokumentacijom od prvog vlasnika. Izuzetno retko jos bude sa povoljnom cenom.

Ti si ubo obe stavke. :)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Podeli ovaj post

@@tarantino @@laki72 Hvala drugari. Posle svega, pišem opušteno i rasterećeno. Kopkalo me kako će reagoviti deca, žena i prijatelji na prvi pogled. Pošto sam davio od 10 marta sve njih oko ovog auta, svi koji su je videli uživo su bili u fazonu da je uživo mnoooogoooo lepša. Nije kurtoazija ili uvlaka, vidi se to kada neko ugleda auto koji sem dizajna iz prošle decenije u svakom pigledu izgleda kao auto sa nekoliko godina normalne eksploatacije. Jedva čekam tablice i jednu vožnju do Užica i okolnih sela Karan, Buar, Jankovići, Čamići, Cerje odakle je supruga i njena familija i kumovi .

Podeli ovaj post

Da, lapsus, pobrkao sa yarisom mojim a kod njega su 15, sta je meni bilo u glavi bog sveti zna pa vidi kalkulator sta kaze, za 175/65-14 moze, malo je vislja guma, malo uza, nece to da bude lepo ali ce da radi posao ja sam kupio fuldine gume i bile su msm 25000 sve cetiri sa montazom, lepo se pokazala za taj auto. Eh, dizajn, pa priznaj da kada si za volanom zaboravis dizajnerski promasaj zadnjeg dela, veruj mi da taj auto zna da iznenadi i izblamira masu fancy automobila, posebno zimi a nije bas da ni peugeot 206 sw i fiat marea i jos par automobila ne lice na tu toyotu.

Gesendet von meinem SM-J500FN mit Tapatalk

Podeli ovaj post

Meni zadnji deo ovog modela uopste nije sporan, osim na liftback varijant.

Karavan mi je cak simpatican.

Inace, i dan danas se secam šoka koji sam doziveo kada sam avgusta 1997 i Toyota salonu u Solunu prvi put video 'buljavi' prednji deo ovog modela. :)

Reakcija je bila 'pa kako' 'pa zasto' 'u cemu je fora' :D

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

• Upvote 1

Podeli ovaj post

@@Nessa Hvala . Zadnji kraj, kako ga duže gledam, sve mi je lepši, a kačket ili ti spojler sa integrisanim trećim stop svetlom baš mi se svidja, daje mu šmek da se ne zove za džabe sportwagon .

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Cestitke i od mene. Pravi auto. :-)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Izmenjeno od Seba

Podeli ovaj post

Pex, cestitke od srca...postao si vlasnik najboljeg ruznog auta  ;) ..priznajem da sam ljubomoran

Sit da se navozas i da das jedan krug  B))

Podeli ovaj post

Zadnji kraj, kako ga duže gledam, sve mi je lepši, a kačket ili ti spojler sa integrisanim trećim stop svetlom baš mi se svidja, daje mu šmek da se ne zove za džabe sportwagon .

Malo ih ima taj zadnji kacket, mislim da je tvoja jedina u toj full opremi, sol, e gde se taj auto krio.....

Podeli ovaj post

nek te lepo i dugo sluzi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj post

Auto pored mana koje su predstavili Mića, Piske i weverica ima to da je krov od grada ulubljen na više mesta koje se vide pod uglom i na svetlu i da zimske gume na Rolli jesu vrlo dobre ali da imaju dot koji otkriva da su stare 13 godina. Ni ja ne bih video bolje, nego samo kažem šta sam video, ali i pored toga sam kupio auto jer mi to ni najmanje ne smeta i ne bi me odvratilo od kupovine.

Zao mi je sto nismo videli te mane... krov niko od nas nije gledao :(

bacio sam pogled na gume ali nisam video nigde koji su DOT... Bridgestone verovatno ima neki drugaciji sistem pisanja DOT na gumama...

Sad polako, mali/veliki servis(koji je radjen 2012/2014?) letnje gume... a na jesen i zimske :)

Podeli ovaj post

@@Seba Hvala, a hvala ti i na pomoći i informacijama u vezi motora, značilo je.

@@mahatma Hvala drug .

@@Bauk011 Hvala . Kad se vidimo na nekom od skupova, može i dva kruga, no problem .

Taj auto se u bukvalu krio, hehehe. Zeleno, pa se stapa sa okolinom, a i garaža je neprovidna.

@@rajan Hvalaa .

@@wewerica Nema razloga da se izvinjavaš, hvala vam puno i za to što ste otišli i preneli utiske .

20170320_140801_zpsiw0rogyd.jpg

Msm da je ovo dot? Ali guma izgleda predobro, nije ispucala, ima lepu boju, šara je odlična. Na google sam našao da je baš za 4x4. Pogledaću da li ima taj fazon i za letnje,tj da je za putnički auto sa 4x4.

20170320_141343_zpsmjwwjdks.jpg

Baš to, polako da nabacim tablice i krećem redno.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Da smo rekli Dedi za krov i ta sitna udubljenja izvadio bi tandžaru :D Morali smo da promenimo temu sa kola na lepo uređeno dvorište, podrezane vočke itd kada se unervozio zbog malo krivog poklopca od rezervoara i što nema polugicu za otvaranje istog. Svaki prodavac/kupac traži drugačiji pristup. 

Podeli ovaj post

Meni drago da si ti zadovoljan i to je najbitnije. naravno da je udobniji od Yareta , auto je broj veći :) . Malo po malo će se ulickati , a koliko vidim to ne treba mnogo. Uživaj u autu , to mu je i svrha. Što se guma tiče, samo pregledaj da nisu počele da trunu. Ako su zdrave , nema veze koji je dot, to neka te ne dodiruje. Najlakše ti je da ih proveriš je da jednu izduvaš i onda je stisnu odozgo pa ako se pored ripni vidi da su ispucale onda su odradile svoje, a ako ne onda samo po gasu i no sikiriki. Bez veze je kupovati druge ako su ove dobre. Vidi se da je auto dobar i javi šta je oko klime. 

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Ako je mator dot bez obzira sto je dobra sara i sto nisu ispucale verovatno su izgubile elasticnost tj svojstvo gume i pretvorile se u plastiku. Posledica toga je da ce na minusu imati svojstva letnje gume,tj.bice tvrda ko kamen. Menjaj to za sl.zimu. pogledaj onaj moj klip na yt uz brdo po ledu ispod snega na -11, u pitanju je trayal arctica @@Piske bas tako, tezak covek u pm.

@@pex77 ne komplikuj, stavi letnje za obican normalan auto, nema potrebe za nekim extra ultra giga mega gumama. Kazem ti, sa fulda eco control sam se vozao i navozao i vozicu se.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Mićo , ne slažem se s tobom ovaj puta :P ! ne mora da znači da su išta izgubile ako je auto bio u garaži i ako nisu puno prešle, a vidi se da nisu. Da je bio na suncu pa i ajde , ali ni onda ne mora biti. Samo ti njih pregledaj i ako nisu ispucale ne bacaj pare na druge već samo po gasu ;) .

Podeli ovaj post

Apsolutno se ne slazen sa tobom @matori, guma kao materijal, gubi svoja svojstva vremenom, pa i od samog stajanja...postaje krta.

Bolje novije gume sa plicom sarom, nego "ko nove" stare 10god.

Podeli ovaj post

Gume su stare i ne bi ih uzeo ni za dž da nisu na autu. Imam troškova na sve strane, tako da prvo rega, do limara jer ne mogu da gledam ono žutilo i da se lepo sredi i ispolira, na mali servis i pregled kod mehaničara, da se srede aluminijumske felne, pa tek onda letnje gume. Ali, sve laganini.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Polako @@pex77 kreni redom. Kad ga registrujes odmah mu menjaj ulje i filter. Dugo je stajao. O gumama sam nastavio u temi zimske gume da ne idemo ovde u off.

Podeli ovaj post

Igrao se malo...

20170320_173329_zpsgy68bpbr.jpg

20170320_173346_zpssqctooza.jpg

20170320_173903_zps19t53e72.jpg

20170320_173924_zpstrotwnny.jpg

Čelične sam kupio od @@Mića kad i Yare i vozio jednu sezonu, sredjene su i čame u garaži, a na njima je plastični prsten od Golfa, i na njima ću najverovatnije da stavim novi zimski set ili će ići preko njih ratkapne koje su sad na Yarisu. Videćemo, to je nijansa u pitanju. Ove alu su od Yarisa samo onako radi fore uporedo stavljene.

• Upvote 3

Podeli ovaj post

Ove felne sa golfa sam planirao i ja da stavim ali me mrzelo da ih trazim :)

14"?

koji je ET?

Podeli ovaj post