pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 Sve se gadja sem centralne rupe. ET45. Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 Nego, već sad moram da razmišljam o sredjivanju alu felni da bih nabacio letnje gume. Šta uraditi i kome poveriti taj posao? Evo i slika: Podeli ovaj post Link to post
frank 319 Napisano Mart 20, 2017 Ima decko iz zarkova. @@rajan je radjo kod njega i po njegovim recima odlican je. https://m.facebook.com/poliranje.felni/ Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 Hvala @frank. Video sam broj telefona pa ću da mu prosledim slike da čujem šta kaže. 1 Podeli ovaj post Link to post
frank 319 Napisano Mart 20, 2017 Aj pa kazi koliko trazi da to odradi. Bas me interesuje. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
frank 319 Napisano Mart 20, 2017 I da,cestitam na kupovini sportvagona,ili kako ga vec krste Dobra makina stvarno. Jos mi se vise svidja sto je raritet kod nas. Sve naj sa njim! Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 @@frank Hvala ti druže . Zvao malopre dečka za felne, poslao mu ove slike na viber pa će da mi odgovori kasnije. Poslao sam mu sliku auta i pitao ga šta misli da se farbaju felne u neku drugu boju i koju? Pitao sam ga za neku tamno sivu, gunmetal, tako te fore i fazoni. Ako neko ima ideju neka kaže, nije kasno . Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 Ako neko od vas želi nešto da pita ili da slikam nešto u vezi auta, stojim na raspolaganju. Mada nemam ni celih 10km predjenih sa Rollom i uglavnom su meni potrebni odgovori . 1 Podeli ovaj post Link to post
frank 319 Napisano Mart 20, 2017 Pronjuškaj malo po netu koja bi boja najbolje stajala uz boju karoserije. Vidi sta su drugi radili pa mozda dobijes neku ideju. Ako hoces malo da ga upicanis mozda crne felne i zatamnis stakla. Ali cini mi se da si vec rekao da hoces da bude stock pa ne znam koliko ti moj predlog znaci i sta hoces da ti bude komacni cilj sto se tice karavana. Yaris ti je zatamljen,zar ne? Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
Piske 1083 Napisano Mart 20, 2017 Pex sve je stvar ličnog ukusa. Ja bih ostavio felge u datoj ili nekoj sličnoj boji zbog kontrasta prema boji karoserije koja je tamnija. Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 Jeste, Yare je zatamnjena ceo sem šoferke. Ovde bih eventualno zadnja stakla i gepek ali max 30%, vozačevo i suvozačevo ne bih dirao. Sve mi je u glavi da bi mu tamno sive felne dobro stajale. To su sitna odstupanja od fabrike i neka minimala o kojoj sam mislio. Podeli ovaj post Link to post
frank 319 Napisano Mart 20, 2017 Da se to sve lepo ulickati,samo malo volje i mašte i bice kul karavanče Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 @@Piske Najverovatnije će tako i biti. Samo da mi javi cenu radova oko felni. @@frank Baš tako. U, suštini ništa posebno, nego nekasitnica koja neće da remeti celinu, a može da ulepša auto . 1 Podeli ovaj post Link to post
rajan 246 Napisano Mart 20, 2017 cena ti je za felne okcirno 100-120 e plus ispravljanje 1000 din po komadu na 3 felne 4 ta je besplatna za ispravljanje. ima i balanserku tako da sve moze da ti odradi. jedino sto krece lepo vreme pa mislim da ces cekati kao i ja Sent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Mića 1824 Napisano Mart 20, 2017 @@pex77 imam i ja iste takve alu felne, ne mogu da provalim, nije farbana, kao da je poliran aluminijum. Mislim da je u odnosu na boju kola ta originalna boja felne najlepsa. @@wewerica to su oem celicne felne toyota yaris corolla, pex je stavio prsten na nju pa lici na felnu golf gti, lepo to izgleda Gesendet von meinem SM-J500FN mit Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano Mart 20, 2017 @@rajan U, pravu si. 100e za 4 felne. Za boju kaže: "To nazalost nije boja vec diamond cut, to niko u srb ne moze da napravi..." . Tako da verovatno mora da se farbaju da bude približno originalu. Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano April 2, 2017 (edited) U, subotu završen posao kod automehaničara. Uradjen mali(ulje, svi filteri i svećice) i veliki servis(kaiševi, roler, vodena pumpa, antifriz...), popravljen kompresor ceo sistem od klime ispražnjen i napunjena klima. Kompresoru jeste zaribao ležaj i špulna ako sam dobro zapamtio da se tako zove. Delovi i rad 330e plus popravka kompresora kod majstora u V. Plani 80e, te dolazimo do zbira od 410e.Od juče je auto promenio majstora i sad je kod limara. Zbir radova se čeka i biće gotovo za nekoliko dana. Malo i slika od automehaničara. Zaboravio sam ono najvažnije. U, utorak je potpisan kupoprodajni ugovor. Overa kod notara 1440 din. Zatim u poresko 5576 din. E, tu je bio zez. Nisu auto našli u katalog pa smo morali da idemo u AMSS da mu odrede procenu tj katalošku vrednost. To je koštalo 500 din. I, posle svega mora da se čeka nedelju dana. Troškove puta i razna kopiranja ne računam. U toku sledeće nedelje treba ponovo za Bg po papir iz poreskog i onda da čekam da limar završi sa radovima da bih registrovao auto. Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока Izmenjeno April 2, 2017 od wewerica 5 Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano April 2, 2017 Ako limar da "gas" i birokratija ne pravi problem onda DA . Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока 1 Podeli ovaj post Link to post
Mića 1824 Napisano April 2, 2017 E, tu je bio zez. Nisu auto našli u katalog pa smo morali da idemo u AMSS da mu odrede procenu tj katalošku vrednost. To je koštalo 500 din. I, posle svega mora da se čeka nedelju dana. To je i meni bio problem, ali posto je auto bio na krusevacke table, tamo ga odjavio i u poreskom su nasli najpriblizniji model i prema njemu mi rebnuli porez. Naravno vezao ga za model koji ima manju katalosku vrednost. Tako da, da je neko hteo mogao je da te postedi maltretiranja. p.s-gledam fotku gde je skinut dekl, gledam nov motor Gesendet von meinem SM-J500FN mit Tapatalk 1 Podeli ovaj post Link to post
Piske 1083 Napisano April 2, 2017 Svaka čast Pex . Baš ga temeljno i do detalja sređuješ Vidimo se na skupu. Podeli ovaj post Link to post
Mića 1824 Napisano April 3, 2017 Uradjen mali(ulje, svi filteri i svećice) i veliki servis(kaiševi, roler, vodena pumpa, antifriz...), popravljen kompresor ceo sistem od klime ispražnjen i napunjena klima. Kompresoru jeste zaribao ležaj i špulna ako sam dobro zapamtio da se tako zove. Delovi i rad 330e plus popravka kompresora kod majstora u V. Plani 80e, te dolazimo do zbira od 410e. Ako je sve to uradjeno za te pare i ako je to svo veliko ulaganje, onda je to moram reci smesna cifra. U auto 17 godina star nekoga ne bi zakrpila ni hiljadarka. Limar ne bi smeo vise od 50€ da ti uzme. Dobro je sto si sve kajseve promenio, mada to je skoro radjeno? Koje si kajseve kupio? Sta si resio za letnje gume? Gesendet von meinem SM-J500FN mit Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
pex77 555 Napisano April 3, 2017 @@Piske Hvala. Nadam se da ćemo doći. @@Mića To je ulaganje za koje znamo da treba da se uradi. Pregled sklopa nije otkrio ništa drugo. Na trapovima je sve ok. Ono što je primetio majstor je da kvačilo hvata visoko, ali da vozim i dalje, pa ću videti kasnije šta i kako. Na zadnjem levom točku istrulio je načisto onaj šraf koji se vidi na centralnom otvoru čelične felne. Tu će biti muka kad nešto vezano za taj deo dodje za zamenu. Gledano odozdo sve je ok. Ima tragova površinske korozije po sklopovina, ali to je sasvim normalno. Na zadnjem desnom točku sam primetio odozfo da ima neki metalni deo koji pridržava tanje crevo, e on je istrulio i razdvojio se, ali crevo i dalje stoji. Treba da predjem neku hiljadarku pa će se videti kako se ponaša ceo auto i koji delovi su za zamenu. Auto je dugo stajao i slabo je vožen. Da se vratim još jednom na stanje auta gledano sa automehaničarske strane. Posle pregleda jedino je na kvačilo stavljena primedba. I, ako nije auto prešao mnogo od velikog servisa ipak je prošlo 5 godina. Nije dirano jedino ulje u menjaču, diferencijalu i kočnicama, jer je menjano 2014 kad su obradjivani diskovi i stavljene nove pločice. Kajiševi i sve oko servisa je nabavljao mehaničar. Kajiševi su Dayco, a sve ostalo je SKF i INA. E, sad limar. Za cenu ne znam, ali je skinuta zadnji branik i farba se ceo, jer je bio sav izmazan kao na likovnom, a donji levi deo i udaren sa malim oštećenjrm tako da je bilo ružno ostaviti. Rub koji ste primetili ipak nije zahvatila površinska korozija, nego je posle obrade morao da se odseče deo praga i ruba i da se napravi drugi. Zadnja desna vrata po celoj donjoj ivici su korodirala i loše izgleda. Ima trag korozije na zadnjem desnom rubu, tačnije ima nabubrela farba veličine 1-2 dinara. I, to će možda na obradu. E, sad gledano odozdo i kad se skinuo zadnji branik vidi se da je auto pretrpeo udarac u zadnju levu stranu. Nije baš uradjeno kako treba, pa će tu da sledi mala korekcija i zaštita. Zaštita mora da se uradi i sa surotne strane pored auspuha. Sve ostalo je i više nego dobro, da ga ne ureknem. Oko rezervnog točka je sve uredno, koševi, prag sa desne strane i ostatak levog je ok. Eto jedino taj rub i sa desne strane je pokazao malo. Za letnje gume se čekaju alu felne koje će isto limar da sredjuje. Ići će ili na peskiranje ili će da bude muka pa sve "peške" jer će manje da se "ubiju" nego da se peskare. Tu ću da ponudim svoju pomoć u vidu šmirglanja i sredjivanja. Tako da će kad se sabere sve, račun biti veći od 50€. Za letnje gume imam potajnog favorita ali videću šta će biti u ponudi kad dodje vreme za to. U, pitanju je Vredestein Spotrac 5 koji je cenovno u sredini. Cena koju sam našao je 6800. Videću kako se uklopim posle limara i registracije. Ništa nisam rezervisao ni kupio. Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока 1 Podeli ovaj post Link to post
rajan 246 Napisano April 3, 2017 videces kad predjes par hiljada sta kako... moja celuca je isto stajala dugo pa kad sam poceo da vozim pocelo da pusta na sve strane... nadam se da ces biti bolje srece Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Podeli ovaj post Link to post
MikSa 394 Napisano April 3, 2017 Cestitke drug i od mene sa manjim zakasnjenjem ekstra autic,prelistao sam celu temu i vidim da ce to biti jedna tip top sredjena samo napred i cekamo te na kosutnjaku Podeli ovaj post Link to post