Jump to content
Sign in to follow this  
Mr Nebojša

Pametno i klimatski: 20 TOYOTA Mirai za Hamburg

Recommended Posts

toyota_mirai_tcs2.jpg

 

 

Usluga "CleverShuttle ridesharing" pokreće svoju vodoničnu flotu:

  •         Prikupljanje 35 TOYOTA vozila sa gorivim ćelijama
  •         Prekidač za čistu mobilnost
  •         Najveća flota TOYOTA Mirai na svetu

 

Prošle sedmice u Hamburgu bila je prekretnica za pokretljivost gorivih ćelija. Prvih 20 (od ukupno 35) TOYOTA Mirai su predati CleverShuttle servisu za čišćenje. Zbog toga je to najveća svetska flota vozila s gorivim ćelijama koje upravlja jedan operater.

Usluga "CleverShuttle ridesharing", sada će se pojaviti u Hamburgu (nakon Berlina, Leipziga i Minhena), oslanjajući se isključivo na TOYOTA Mirai - prvu automobilsku limuzinu s gorivim ćelijama. Zbog toga ova flota je u potpunosti napajana vodonikom, čineći ga potpuno bez štetnih materija i CO2 na putu.

Ciljani kupci pre svega voze putnike koji traže prevoz do i sa železničkih stanica. Usluga je rezervisana preko aplikacije koja omogućava grupiranje putnika sa sličnim rutama. To znači da CleverShuttle može ponuditi povoljne cene, do 40 posto manje od standardnih cena taksi.

Za drugu fazu, u vremenu za Oktoberfest, Clevershuttle će u Minhenu dodati i 15 TOYOTA Mirai. To znači da posetioci mogu putovati od železničke stanice do čuvenog folklornog festivala bez emisije.

"Predaja Mirai je važna prilika za mene", objašnjava Tom Fuk, generalni direktor i predsednik TOYOTA Deutschland GmbH. "Ponosni smo što je CleverShuttle izabrao da budemo njegov povereni partner, oslanjajući se isključivo na TOYOTA-inu tehnologiju goriva u Hamburgu od sada. CleverShuttle je dokazao da korištenje vozila na svakodnevnoj osnovi, zaštita klime i održavanje čistog vazduha ne isključuju međusobno. Umesto toga, formirali smo inovativnu, simbiotsku vezu kroz kombinaciju pametne tehnologije i podele vožnje na zahtjev. "

"Želimo da dovedemo još veću e-mobilnost na ulicu. Vodonik i gorivne ćelije pružaju vitalnu alternativu i dopunjuju čisto vozilo na baterije, "objašnjava Enak Ferleman, državni sekretar u saveznom ministru za saobraćaj. "Poslednjih meseci, broj javnih stanica za vodonik je skoro udvostručen. Ovo je impresivan razvoj i povećava nivo poverenja vozača kada se radi o popunjavanju u njihovoj oblasti. "

 

CleverShuttle

CleverShuttle je šatl servis koji je organizovan u 2014. godini.

Početak operacija je bio u februaru 2016. godine (u početku je Minhen pratio Leipzig i Berlin).

 

toyota_mirai_tcs1.jpg

 

 

 

Izvor: TOYOTA Europe

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×