Jump to content
wewerica

Chat 2018

Recommended Posts

Oprez prilikom prolaska pored uključenja na autoput. Juče kod Bubanj potoka zamalo da se zakucam u kamion. Vozim između 110 i 120 km/h i približavam se uključenju na autoput kod B. Potoka u smeru ka gradu. U traku za ubrzavanje izlazi tamić pun drva, honda sivik i neki treći auto. Tamić juri čitavi cca 40 km/h. U tom trenutku Honda kreće u preticaje tamića i posledično se uključuje u voznu traku. Ja na kočnicu i sirenu, Honda se vraća u traku za uključivanje na autoput, ali zato mentol u tamiću naglo skreće u voznu traku. Ja sam već bio na kočnici i srećom lik iz trake koji je bio levo od mene je skapirao šta će se desiti i pobegao levo prema zaštitnoj ogradi tako da sam uspeo da obiđem tamić u poslednjem trenutku. Sve se to dešava u nekih 30 m.

Što je najgore, ovo nije prvi put da mi se dešava. Očigledno da vozači ne kapiraju da se na ap ne uključuje sa 40 km/h, a pogotovo ne tamo gde je ograničenje 130 km/h.

Podeli ovaj post


Link to post

Koliko je minimalno dozvoljena brzina na auto-putu ?

Mislim da je 50km/h

Jeste da nije u redu da se neko krece bas tom brzinom ali oni ne krse zakon i imaju na to pravo. Tj imaju ista prava kao i mi.

Oni verovatno vise ugrozavaju saobracaj nego brza vozila ali zakon je takav.

U gradu je slicna situacija gde je veca guzva pa to dolazi do izrazaja.

Ono sto uvek ponavljam,kao vozaci svi imamo ista prava i obaveze mada nam se nekada to i ne svidja.

Zato je tolerancija i prilagodjavanje brzine jako bitno.

Izmenjeno od Japanautofan

Podeli ovaj post


Link to post

50 km/h je minimalna brzina. Ali uključivanje nije dozvoljeno ukoliko se ne steknu uslovi, tj. vozač ne sme da se uključi u voznu traku iz trake za ubrzavanje ukoliko to nije bezbedno. Dakle, on u traci za ubrzavanje nije postigao dovoljno veliku brzinu da bi se bezbedno uključio na sam auto put.

 

Ista situacija je i u gradu kada ti neko uskrati prvenstvo prolaza i uključi se u tvoju voznu traku pa umesto da stisne gas on počne da kilavi. Tebi ostaje samo da legneš na kočnicu i moliš boga da se ne zakucaš u njega.

 

Član 103 Na autoput, odnosno motoput, vozač može da se uključi, odnosno isključi samo prilaznim putem namenjenim za uključenje na taj put, odnosno isključenje sa puta. Vozač koji se motornim vozilom uključuje u saobraćaj na autoputu ili motoput dužan je da: 1) koristi saobraćajnu traku za uključivanje, kada takva traka postoji u produženju priključnog puta i da se u saobraćaj na taj put uključi dajući znak pokazivačem pravca, na način kojim ne ugrožava saobraćaj vozila koja se kreću po tom putu, 2) propusti vozila koja se kreću po tom putu, ako na mestu na kome se uključuje u saobraćaj na autoputu ne postoji posebna traka za uključivanje. Vozač koji se vozilom isključuje iz saobraćaja sa autoputa ili motoputa, dužan je da svojim vozilom blagovremeno zauzme položaj na krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci i da što pre pređe na saobraćajnu traku za isključivanje, ako takva traka postoji na ulazu u priključni put.

Izmenjeno od maxy
  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post

E moj druže, dve najveće sramote u Srbalja su vožnja sporom trakom autoputom uzbrdo (uz Bubanj potok ili Begaljičko brdo) i uključivanje u drugu traku IZA vozila koje je u njoj!

Podeli ovaj post


Link to post

Interesantno bi bilo da kupimo kamere koje snimaju put . Ne verujem da su skupe. Mogli bi da otvorimo novu temu i da postavljamo interesantne klipove koji nam se događaju u saobraćaju i da ih komentarišemo . Ako ne daj bože neko i pogine. Imali bi uspomenu na njega i njegov auto  za sva vremena.

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Jbt Piske, mogao si i bez ovog morbidnog dela na kraju...

 

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post

Mogli bi i kolektivno da zavestamo organe,samo za clanove kluba :P

Salim se naravno,nisam clan :)

Podeli ovaj post


Link to post

To sad po zakonu si davalac organa ako se ne izjasnis suprotno. Tako da samo po gasu kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore..

 

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk

Podeli ovaj post


Link to post

Tuzno...

U nedelju 2.9. mladic (F.Ć.)18 godina, poginuo na mestu suvozaca prilikom sletanja sa puta vozila Rav4 izmedju N.Pazara i Sopoćana...

d0ad7c954669a66f9fa5c8bec5daba8c.jpg

 

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk

Izmenjeno od laki72

Podeli ovaj post


Link to post

Corolla hatchback 2019, konverzija FWD u RWD :)

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Danas se očekuje završetak radova na asfaltiranju kružnog puta od vrha Avale do podnožja . Ukoliko ne bude bilo kašnjenja . Lepa vest za sve ljubitelje Avale

 

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

  • Upvote 1

Podeli ovaj post


Link to post

Odoše tehnički na 6000

Podeli ovaj post


Link to post

NS 4800... tužno...

Ali zato evo nešto lepo :) Dobro mu stoji crvena. Viđen na novom sadu

post-4702-0-01730600-1542214380_thumb.jpg

  • Upvote 2

Podeli ovaj post


Link to post

Postoji li neki pouzdan Toyotin otpad,ne mogu da naručim zaštitnik od sunca za suvozača.

Hvala unapred!

Podeli ovaj post


Link to post

Strašno Nemam drugog komentara ..

Podeli ovaj post


Link to post
Gost
This topic is now closed to further replies.

×